(1) kommentti

Kuudesluokkalaiset pääsevät vierailulle Espoon yrityskylään

Kuudesluokkalaisia Kuopion yrityskylässä. Kuva: TAT

Espoossa aloittaa tänä vuonna kuudesluokkalaisille tarkoitettu yrityskylä, johon Kirkkonummi lähtee mukaan.

Espoossa avattava alueellinen yrityskylä on kolmivuotinen hanke. Muita vastaavia kyliä on viisi, muun muassa Helsingissä. Lisäksi on kiertävä valtakunnallinen yrityskylä.

Yrityskylä-opintokokonaisuus sisältää kymmenen oppituntia ensin koulussa ja sen jälkeen päivän ahkeroinnin yrityskylässä.

Yrityskylässä kuudesluokkalaiset työskentelevät ammatissa, saavat palkkaa ja toimivat kansalaisina ja kuluttajina pienoiskaupungissa, jonne rakennetaan yritysten ja julkisten palvelujen tiloja.

Yrityskylien taustaorganisaatio on Taloudellinen tiedotustoimisto (TAT). Yrityskylien rahoitus tulee valtiolta, yrityksiltä, säätiöiltä ja kunnilta.

Espoon yrityskylän toiminta maksaa neljässä vuodessa yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa. Summasta on laskettu saatavan yksityissektorilta runsaat puolet.

Kirkkonummen kuudesluokkalaiset pääsevät yrityskyläohjelmaan kolmen lukuvuoden aikana yhteensä 70 000 eurolla. Kustannukset on jaettu neljälle vuodelle.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti (23.6.) osallistua yrityskylähankkeeseen.

Yrityskylä-oppimisympäristö tavoitti päättyneenä lukuvuonna puolet ikäluokasta. Tähän mennessä yrityskylissä on vieraillut 50 000 oppilasta ja 2 000 opettajaa.

Mikä on yrityskylä? 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Hieno päätös Kirkkonummen kunnalta!
Riitta Magnusson

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx