(1) kommentti

Kuntotutkimus yllätti: Kirkkonummen vesitorni on heikossa kunnossa − 45 vuotta vanha torni puretaan

Kirkkonummen vesitorni on seissyt Vesitorninmäellä 45 vuotta.

Kirkkonummen keskustan vesitorni on todettu kantavuustutkimuksessa niin heikkokuntoiseksi, että se aiotaan purkaa ja rakentaa uusi tilalle.

Vuonna 1973 valmistuneesta vesitornista valmistui juuri kantavuustutkimus, jonka mukaan tornin kantavuus on heikko ja tornille pitää välittömästi tehdä jotain.

Kirkkonummen vesilaitos on käynnistänyt jo toimenpiteet vesitornin tyhjentämisestä ja purkamisesta. Uuden tornin suunnittelu on tarkoitus aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Kuntotutkimuksessa esitettiin myös korjaussuunnitelmia. Vesilaitos on arvioinut kuitenkin, että korjaaminen ei kannata, koska se ei lisää merkittävästi vesitornin käyttöikää.

Viimeksi vesitornissa tehtiin laajempaa remonttia vuonna 2001.

Kirkkonummen vesitorni on suhteellisen pieni. Siihen mahtuu vettä 1 000 kuutiota.

Esimerkiksi Vantaan Hiekkaharjuun rakennetaan parhaillaan uutta vesitornia, johon mahtuu vettä 8 000 kuutiota. Hiekkaharjun torni maksaa noin 11 miljoonaa euroa.

Kirkkonummella on vesitornit keskustassa ja Veikkolassa. Lisäksi Jorvaksessa on uudehko vesisäiliö, johon vettä voidaan varastoida 1 500 kuutiota.

Kirkkonummelle tulee käyttövesi Meikon järvestä ja HSY:n verkostosta Espoon puolelta.

Kirkkonummen keskustan vesitorni on elementtirakenteinen ja 21 metriä korkea. Samalla menetelmällä on Suomessa rakennettu lukuisia vesitorneja.

(1) kommentti

Kommentit (1)

Ja yksi samanlaisella menetelmällä rakennettu jo hajosikin muutama vuosi sitten Jyväskylän lähistöllä
graffitit lähtee samantien

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx