(11) kommenttia

Kuntosalit on suljettava kokonaan myös Kirkkonummella – yläkoulut jatkavat etäopetuksessa pääsiäisen jälkeen

Liikuntatilojen koronarajoituksia tiukennetaan huomisesta torstaista lähtien myös Kirkkonummella. Esimerkiksi kuntosalit on pidettävä kaksi viikkoa kokonaan kiinni.

Aluehallintovirasto on jo kertonut ennakkoon, että se tekee päätöksen tilarajoituksista keskiviikkona koko Uudellemaalle.

Samalla päätetään, että yläkoulujen etäopetus jatkuu myös ensi viikon 11.4. saakka koko Uudellamaalla.

Liikuntatilojen rajoitus jäi osin auki, kun niistä päätettiin aiemmin maaliskuussa. Silloin aluehallintovirasto tulkitsi, että tiloja voidaan pitää auki, jos niissä on korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. Henkilökuntaa ei laskettu mukaan lukuun.

Lain säätämisessä tuli kömmähdys. Hallitus oli tarkoittanut, että liikuntatilat voitaisiin sulkea kokonaan jo aiemmin. Nyt lakia on korjattu ja tilojen kokonaan sulkeminen on mahdollista.

Sulkupäätös koskee joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Kirkkonummen omat liikunta- ja harrastetilat ovat olleet suljettuna jo pitkään. Tuore sulkupäätös koskee siis myös yksityisiä urheilu- ja liikuntatiloja.

Ainut poikkeus on lasten liikunta. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. 

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Nyt voimaan tulevat rajoituspäätökset jatkuvat 14.4. saakka.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Ei maailma siihen saisi kaatua vaikka kuntosalit kiinni ovat, saisi olla kyllä alkotkin. Kyllä ihmisellä pitäisi olla muutakin elämässään kuin kuntosalit ja alkot.
Tom Andesson
Setämies,Alkossa ollaan sitä kossupulloa hakemassa max.5min.Salill 1h.,pikku ero.
Häh.Aluehallintovirasto on jo kertonut ennakkoon, että se tekee päätöksen tilarajoituksista keskiviikkona koko Uudellemaalle.
tästäkin selvitään
@Pena Itse asiassa vastaus kysymykseesi on kyllä. Kirkkonummelaisella kuntosalilla, jossa minä ja suurin osa kirkkonummelaisista kuntosalikävijöistä käy, väki hienosti pyyhki puhdistusaineella puntit ja laitteet käytön jälkeen.
Rena
Kyllä se virus tarttuu niistä rautamöhkäleistäkin, vai meinaako joku, että siellä ollaan joka kerta putsaamassa/desinfioimassa kun joku tarttuu johonkin tankoon? Eli ihan oikein kun sulkee ko paikat.
Pena
Etelä-Suomen avi:n sivuilla todetaan yläkouluista näin:
"Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee myös päätöstä, jolla jatketaan yläkoulujen sulkua ... pääsiäisen jälkeisen viikon ajan eli 11.4.2021 asti. Päätös julkaistaan aluehallintoviraston verkkosivuilla viimeistään 1.4.2021. Oppilaat siis pysyvät etäopetuksessa vielä ainakin ensi viikon ajan, ja tilannetta jatkon osalta tarkastellaan pääsiäisen jälkeen."
Viikko kerrallaan
Alkoon saa mennä mutta ei kuntosalille.
Setämies
Mielivalta meni järjen edelle.
Because we can
Eihän Pk-seutukaan siirry yläkoulujen hybridimalliin ennen kuin 11.4 alkaen. Tässä on enää 2 kk koulua jäljellä ennen kesää ja kylläpähän tämä kevät on nyt jo pilalla.
Anonyymi
Koronaviestintä on kyllä sekavaa. Onko kunta tiedottanut näistä vai mikä taho?
Häh
Eikös Kirkkonummi siirry pk-seudun mukana hybridi-malliin yläkoululaisten opetuksessa? Vai pysyvätkö yläkoululaiset kotona pidempään kuin hankalamman epidemia-tilanteen kunnissa?
Etäopetus on vitsi!
Hyvä niin.. Tasapuolista kaikille!
Korona kuriin..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä