(1) kommentti

Kuntosaleja ja virkistystiloja voidaan avata heti torstaiaamuna – koronarajoituksia puretaan

Yksityisiä liikunta- ja virkistystiloja kuten kuntosaleja saa avata Uudellamaalla heti torstaista 29.4. lähtien. Aluehallintovirasto päätti, ettei kyseisiä tiloja koskevaa sulkua jatketa.

Aluehallintoviraston mukaan päätös tilojen sulkemisesta ei ole tuoreimman tilanteen valossa enää välttämätön, eivätkä kaikki lain edellytykset sille enää täyty.

Jos edellytykset täyttyvät esimerkiksi paikallisten tartuntaryppäiden vuoksi, myös kunnat voivat tehdä omalle alueelleen vastaavan sulkupäätöksen enintään kahden viikon ajaksi:

– Ilmaantuvuus on edelleen Uudellamaalla korkea, 65,2 tapausta sataatuhatta henkilöä kohden kahdessa viikossa, ja tautiryppäitä esiintyy, eli epidemia ei ole missään nimessä vielä ohi, muistuttaa aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen viimeinen voimassaolopäivä on keskiviikko 28.4., ja toimijat voivat avata tilat asiakkaille heti torstaina 29.4. Kunnat päättävät omien tilojensa käytöstä itsenäisesti.

> Kirkkonummi lieventää koronarajoituksia – uimahalli osalle väestöä auki, liikuntatiloja ja kirjastoja avataan

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy kuitenkin huomioida tällä hetkellä 16.5. asti voimassa oleva aluehallintoviraston turvavälipäätös.

Toimijoiden pitää varmistaa, että asiakkailla on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa - turvavälit on siis voitava säilyttää.

Toimijat voivat määritellä keinot tähän itse. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden porrastettu osallistuminen ja/tai erilaiset tilajärjestelyt.

Lähikontaktilla tarkoitetaan laissa asiakkaiden oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan vähintään 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Velvoite mahdollisuudesta säilyttää turvavälit ei koske asiakkaiden ja henkilökunnan välistä kontaktia.

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Olihan ihanaa päästä pitkästä aikaa salille tänä aamuna :)
Sali typsy

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä