(14) kommenttia

Kuntoportaiden laskuri on naksahtanut jo huippupäivänä tuhat kertaa – nimikilpailu synnytti pienoisen kansanliikkeen

Vapaa-aikajaoston puheenjohtaja Antti Kilappa ja liikuntatoimenjohtaja Katja Linnakylä (keskellä) leikkasivat nauhan.

Jerikonmäen huippua kohden nousevat kuntoportaat on nyt virallisesti avattu, mutta korkattu ne on jo tuhansia kertoja eli portaita on noustu ja laskeuduttu ahkerasti.

Kunnan liikuntapalvelut järjesti torstai-iltana portailla viralliset avajaiset ja julkisti samalla nimikilpailun tuloksen.

Kansa oli ottanut nimenkeksimisen sydämenasiaksi. Ehdotuksia tuli kokonaiset viitisensataa. Joukossa on luonnollisesti paljon samoja ehdotuksia.

Voittajaehdotuksen teki 15 nimikilpailuun osallistujaa.

− Ehdotuksia tuli uskomattoman paljon. Kun Veikkolan ja Masalan lähiliikuntapaikoille etsittiin nimeä samalla tavalla, ehdotuksia tuli runsaat sata, kertoi Päivi Sorvari kunnan liikuntatoimesta.

Jerikonmäen kuntaportaat sait luontevan nimen  ”Jerikon portaat”.

Myös ”Jerkku” oli nimiraadin mukaan suosittu ehdotus ja nimipuntaroinnissa loppumetreillä mukana.

Kuntoportaissa on 158 porrasta, ja yläpäässä nousua jonkin matkaa lisää luiskana.

Kuntoportaissa on hikoiltu jo useamman viikon. Näköhavaintoja tästä on paljon, ja laskurikin on portaiden alkupäässä naksuttanut jonkin aikaa.

Vilkkaimpana päivänä laskuri on näyttänyt jo tuhatta ohiaskeltajaa. Laskuri laskee sekä ylös- että alasmenijöitä.

Kaikkien nimikilpaan osallistuneiden kesken arvotaan vielä liikunnallisia palkintoja.


(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Ns vapailla markkinoilla tuollainen kaide maksaa alle 5000, siis asennettuna.
joku teki tilin
Kuntoportaissa, eikä niiden ideassa ole mitään vikaa. Mikä vaan joka saa ihmiset aloittamaan ja laajentamaan liikkumistaan on erittäin positiivista.
Kaiteen hinta kyllä näyttää olevan suhteettoman kallis.
Onko kaikki määrärahat aina käytettävä?
rahaa muuhunkin
Onhan tuo ihan huikee liikuntapaikka ja rakennettu varsin edullisesti...:D
jukkamatias
Minä olen 60 v ja aion kyllä käyttää menkööt nopeammat ohi niin että suhahtaa minä menen omalla tahdillani tai sittenhän siihen voi tehdä ns. vuoropäivät :) että tänään saa mennä hitaat ja sitten seuraavana päivänä nopeat ja hyväkuntoiset.
mummeli
Juurikin näin, kokonaisuutena ottaen portaat on varsin edullinen liikuntapaikka josta monet pääsevät nauttimaan näinkin lähellä keskustaa. Valittajat valittavat näemmä kaikesta mahdollisesta....
Uffe
Että te kehtaatte valittaa joka asiasta. Olkaa kerrankin kaikki iloisia ja kiitollisia edes yhdestä asiasta. Hanki elämä, valittaja.
Hyvä Kirkkonummi! Kiitos Jerikon portaista!
Ihmettelen kovasti tuon kaiteen hintaa 11000€ !
Pelkkä kaide eli vain putki on sitä jalompaa terästä, kannatintolpat tavallista sinkittyä/galvanoitua terästä. Oikea hinta ei voi millään olla tuollainen. asentaakaan ei voi kauan tuollaista.
Samalla lenkilläni kävelin Tolsan rautatiepysäkin läpi, siinä on samanlaisesta materiaalista ja paksummasta putkesta ja vielä tuplana moninverroin kaideputkea (voi olla yli kilometrin). Samalla hinnoittelulla kustannus siellä olisi ollut satojatuhansia euroja, sitä on vaikea uskoa että pelkkiin kaiteisiin niin paljon rahaa laitettaisiin.
Missähän voi nähdä tuon Jerikon portaan kaiteen hankinta-asiakirjat?
Staffan Pettersson
Tässä tuli nyt sitten vastaus mitä olen odottanut! TIETÄMÄTÖN haluisi että portaat käyttäisivät vain HUIPPU treenatut nuoret eivät me jolla on jo ikä ja veripainesairauutta.
Niillekö ne rakennettiin ?
Toivoisinkin että vanhukset käyttäisivät portaita ahkerasti koska niille niistä olisi hyötyä, nuoret voi juosta pitkin teitä.
65v käyttäjä ja hidas.
Tämä on niin hieno asia että toisella paikkakunnalla asuvana (siuntiossa) ihan kateeksi käy kyllä täälläkin olisi tuollaisen portaat tervetulleita täälläkin on paljon ihmisiä jotka kuntoilevat ja harrastavat liikuntaa täällä maaseudun raikkaassa ilmassa :) ja jos se sijoitettaisiin välillä vähän sellaiselle paikalle että myös keskustan ympäristössä asuvat pääsisivät vaivattomasti siihen olisi sekin vielä plussana päälle
tuulia
Tietämätön!

Eikö sinun mielestäsi kaikki ole tarkoitettu kaikille? Eikö vammainen ole sinun mielestäsi tasavertainen terveiden kanssa?
Vai onko sinun mielstäsi vammainen sellainen henkilö jolla ei ole oikeus käyttää näitä kuntoportaita?
HÄPEÄ
Terveettkin tarvitsevat sen toisen kaiteen!
Onnettomuuksien ehkäisyyn
Pahoittelen tietämättömyyttäni! Onko portaat ylipäätään tarkoitettu vammaisille vai mitähän vammaisuudella tässä yhteydessä tarkoitetaan?
Tietämätön
En vieläkään ymmärä miksi ne piti rakentaa koska kunnantalon edessä on jo valmiit portaat mitä voi käyttää. Mikä on seuraava kohde? Onko kenties rekkaparkki?
Portaitten nimi pitäis olla TURHIS.
Kuntoportaisiin olisi syytä saada myös kaide toisellekin puolelle portaita!
Meitä on myös sellaisia portaiden käyttäjiä jotka vammansa takia tarvitsee kaiteen.
Ja tuota asiaa kunta ei ole huomioinut millään tavalla. Nyt joutuu joka kerta selittämään muille miksi se kaide on tarpeellinen. Ja joutuu vastaanottamaan alaarvoista käytöstä ja huomauttelua.
Sillä rahalla mikä kaiteeseen käytettiin = 11.000e olisi luullut saavan kaiteen molemmin puolin portaita.
Vammaiset unohdettu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä