(6) kommenttia

Kuntavaalit vaativat erityisjärjestelyt – Kirkkonummelle tilattu lähes 20 000 maskia ja teltat äänestyspaikoille

Kesäkuulle siirretyissä kuntavaaleissa varaudutaan edelleen koronaepidemiaan monilla erityisjärjestelyillä. Suojautumista varten on Kirkkonummelle tilattu 19 000 maskia, joita voidaan jakaa myös äänestäjille.

Käsidesiä on varattu 420 pulloa ja runsas määrä muutakin suojavarustusta.

Kirkkonummella ei aiota järjestää drive-in-äänestystä. Sen sijaan on tilattu telttoja, joita pystytetään äänestyspaikkojen ulkopuolelle ja myös ulkona äänestäminen on siten mahdollista.

Kirkkonummella on kolme ennakkoäänestyspaikkaa: pääkirjasto, Veikkolan koulu ja Masalan kirjasto.

Telttaäänestys on tarkoitus järjestää ennakkoäänestyksessä vain pääkirjasto Fyyrin eteen parkkipaikan viereen, jossa myös autolla tulevat äänestäjät voivat välttää turhia kontakteja.

Varsinaisena äänestyspäivänä teltat pystytetään kaikille kahdeksalle Kirkkonummen äänestyspaikalle, jotka ovat kaikki koulutiloissa. Vaalipäivänä 13.6. koulut ovat jo olleet kiinni runsaan viikon.

Vaalitoimitsijat ovat saamassa myös rokotuksia, vaikkei oma rokotusvuoro olisikaan ennen kuntavaalia edessä.

Kaikki kotiäänestyksen vaalitoimitsijat rokotetaan uuden lain mukaan koronavirusta vastaan ennen kuntavaaleja.

Kirkkonummella kaikki vaalitoimikunnan jäsenet ja varajäsenet saavat rokotteen, sillä he toimittavat myös kotiäänestyksen.

Myös kaikki vähintään 70-vuotiaat tai riskiryhmiin kuuluvat kaikenikäiset vaalitoimitsijat rokotetaan ennen vaaleja.

Ennakkoäänestys on 26.5.-8.6. ja varsinainen vaalipäivä 13.6.

Pääkirjastossa Fyyrissä voi ennakkoäänestää arkisin klo 9-20, Veikkolan koululla ja Masalan kirjastossa klo 16-20 sekä viikonloppuna klo 9-18.

Äänestysaikojen ensimmäinen äänestystunti varataan ensisijaisesti koronan riskiryhmään kuuluville äänestäjille.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Veikkaan, että osa vaalitoimitsijoistakaan ei ota rokotetta periaate- ja asennesyistä, vaikka poikkeuksellisesti olisi siihen oikeutettu.
Rokotevastaisuus on sitkeässä
Suuri osa vaalitoimitsijoistahan ei ole siis saamassa rokotusta, elleivät kuulu johonkin riskiryhmään. Ehkä olisi aiheellista rokottaa ihan kaikki, jotka vaaleihin ovat menossa töitä tekemään.
na
Miksi äänestää .Voin kertoa jo nyt ketkä istuvat samoilla jakkaroilla.
Teatteria
Äänioikeusrekisteri on julkisesti nähtävillä Digi- ja väestötietovirastossa 3.5.2021 (41. päivästä ennen vaalipäivää) alkaen. Jokaiselle rekisteriin otetulle postitetaan lisäksi viimeistään 20.5.2021 (24. päivänä ennen vaalipäivää) ilmoitus äänioikeudesta (ilmoituskortti), jossa mainitaan muun muassa vaalipäivä, ennakkoäänestyspäivät, äänioikeutetun äänestyspaikan osoite sekä vaaliviranomaisten yhteystiedot.
faktahomma
Voipi olla, että äänestysprosentti jää aikas alhaiseksi oli järjestelyt vaikka mitä sillä jos ei saa ennen vaaleja ilmaista makkaraa tai lettuja hyvien puheiden kera niin väki ei taida oikein innostua...
Torin laidalta
Olisi hienoa saada varmuus äänioikeudesta eli äänestyslipuke. Onko posti hukannut ne jonnekin?
Tuulikki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä