(7) kommenttia

Kunta vähentää rajusti jäähallin käyttöä

Koulut eivät ensi syyslukukautena voi käyttää jäähalli juuri olenkaan.

Kirkkonummen kunta vähentää oleellisesti koululaisten mahdollisuutta käyttää jäähallia ja Masalan sisäliikuntahallia. Käyttötunnit puolitetaan.

Kunnanhallitus päätti uusituista sopimuksista halliyhtiöiden kanssa maanantai-iltana yksimielisesti. Taustalla on kunnan säästöt. Koulujen ja päiväkotien sekä kuntalaisten yleisövuoroihin halleilla on varattu tänä vuonna määrärahoja vain noin puolet siitä mitä aiemmin on ollut.

Varuboden Areenalta kunta on ostanut jääaikaa kouluille aiempina vuosina 470 tuntia. Tälle vuodelle tunnit aiotaan pudottaa 245 tuntiin. Ensi syyslukukaudelle jäähalliaikaa jää kouluille vain 20 tuntia.

Jäähalliyhtiöltä on ostettu ennen jäähallitunteja noin 45 000 eurolla vuodessa. Tälle vuodelle on neuvoteltu sopimus, jolla ostetaan tunteja runsaalla 23 000 eurolla.

Käytettävä viikoittainen jääaika supistuu aiemmasta viidestä arkipäivästä kahteen arkipäivään. Viikoittaiset yleisövuorot pysyvät samoina eli kolme kertaa viikossa.

Myös Masalan hallin käyttöä karsitaan

Koulujen mahdollisuus käyttää Masalassa olevaa Lähitapiola Sport Centerin tiloja vähenee myös merkittävästi. Entisellä sopimuksella kunta on ostanut Masalan sisäliikuntahallista hallivuoroja 31 500 eurolla. Uusi sopimus lähes puolittaa kunnan käyttömäärärahan runsaaseen 16 000 euroon vuodessa.

LISÄTTY 5.5. klo 22.50 Jutun tiedot ajantasaistettu kunnanhallituksen kokouksen jälkeen.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Kyllähän tämä alkaa näyttämään siltä, että Kirkkonummi on alkanut kannustamaan liikumaan. Espooseen tai mielellään samalla vauhdilla pidemmällekin.
Janne Hiltunen
Jospa joskus ei tarvitsisi ostaa palvelutalosta vuoroja,. Jos palvelutalosta tuleekin kokonaan kunnan omistama paikka.
Silloin olisi OMA paikka ja vuoroja ei tarvitsisi ostaa. Ainoastaan varata vuoroja.
Se on sitten asia erikseen, että palkkaako kunta sinne fysioterapeutteja töihin. Kun tuo kuntoutus ei ole mm tarpeellista toimintaa kunnan järjestää. Vanhuksilla ei ole tätänykyä fysioterapeutin palveluja, kun fysioterapeutti on irtisanottu.
Surullista se on
Surullisinta on, että kunnalla ei ole omaa kuntosalia, jossa olisi sopivat välineet kuntoutuksen käyttöön. En tiedä muuta kuntaa, missä olisi yhtä surkea tilanne. Nyt on toki mahdollista ostaa palvelukeskuksesta vuoroja, mutta miettikääpä miten kätevää olisi oma kuntosali tk:n yhteydessä, jolloin omat fyssarit voisivat kätevästi käyttää toiminnassaan omaa salia. Tällä hetkellä käytössä on muutama ahdas koppi. Ei tämä kunta minun mielestäni mitenkään profiloidu liikunnan puolesta. Mitähän tuostakin seuraa, kun kunta ei olekaan enää maksajana...

ghjkl
Samassa kokouksessa annetaan 100-200 tonnia purjehdusseuralle lisämäärärahana. Tämä hallien vuokraus koskettaa todella montaa ihmistä!
Ei näin
Toi hallihan on Kirkkonummelaisen politiikan kähminnän monumentti. Halli rakennettiin kuntaan jossa ei edes ollut riittävästi harrastajia hallin käyttämiseksi. Alkukäyttäjät piti tilata Espoosta, että näytti hyvältä. Siitä lähtien halliin on pumpattu kunnan rahoja selkeästi keskimääräistä enemmän/käyttäjä kuin mihinkään muuhun palveluun kunnan toiminnassa. Tosin päättäjät ovat sitä luokkaa että perheessä on enemmän hallia tarvitsevia kuin vanhus- tai terveydenhoitopalveluja tarvitsevia. Miksi kunta ei täytä lain vaatimia olosuhteita kunnallisen liikuntatilan rakentamisella monipuolisen käyttäjäkunnan käyttöön. Missä on liikuntatilat esim. senioreille. Eiköhän se kunnanjohtajakin ala vanheta sinne seniriryhmien suuntaan.
Pois muuttanut eikä ikinä takaisin tuleva
Liikkua voi ilman hallejakin ja monellakin eri tapaa. On myös erikoista miksi kunta tukee ostoillaan vaan osaa kunnan liikuntatarjoajista? Kolikolla pruukaa olemaan monta eri puolta. Ja loppuniittinä: Eiköhän nuo liikuntatottumukset lähde ihan ensisijaisesti kotoa?
Ilmainen pururata
Käsittämätöntä ja surullista. Monen koulun välittömässä läheisyydessä olevaa hallia ei käytetä. Koulujen jumppasaleihin eivät kaikki ryhmät mahdu. Varsinkin ns rospuuttoaikana jäähalli toisi mielekästä liikuntaa liikuntatunneille.

Ja varmasti samat päättäjät, jotka torpedoivat liikkumisen, tekevät jonkin valtuustoaloitteen lasten ja nuorten terveyden ennaltaehkäisevistä toimista! Kunnanhallituksen puheenjohtaja Vahasalokin profiloituu liikunta- ja kouluihmisenä. Nyt olisi mahdollisuus olla sitä käytännössä, ei juhlapuheissa ja yleisönosastokirjoituksissa vaan.
Vanhemmat

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä