(18) kommenttia

IS: Kunta puntaroi jälleen Kimi Räikkösen rakennushankkeita Porkkalassa – kyseessä uima-allas ja tulisija

Kimi Räikkönen on varustanut Porkkalan huvilaansa uudella uima-altaalla. (arkistokuva)

Kirkkonummen rakennusvalvonta joutuu pohtimaan taas formulakuski Kimi Räikkösen rakennushankkeita Porkkalanniemen kärjessä.

Räikkönen on teetättänyt kesähuvilansa rantatörmälle ison uima-altaan ja terassin, jossa on tulisija. Asiasta kertoi ensi Seiska-lehti, joka oli käynyt ottamassa ilmakuvan alueelta.

Kunnan rakennusvalvonta pyysi rakennushankkeen suunnittelijalta selvitystä ja on sellaisen saanutkin. Lupa-hakemuskin on kuulemma tulossa kuntaan.

Rakennustarkastaja Laila Kankaala kertoo Ilta-Sanomissa, että kuvien perusteella uima-allas ei näyttäisi tarvitsevan rakennuslupaa, mutta tulisija kylläkin.

Asia hoitunee virallisesti Kankaalan mukaan syksyn mitään.

Edellisen kerran Räikkösen huvilan lähimaasto oli Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristövalvonnan syynissä nelisen vuotta sitten.

Kunta joutui ottamaan naapurien valituksen seurauksena kantaa, pitääkö Räikkösen yksityiselle motocrossradalle olla ympäristölupa.

Ympäristölautakunta totesi tuolloin pitkien selvittelyjen jälkeen, ettei rata vaadi erillistä ympäristölupaa.

> Melut on mitattu: Kimi Räikkösen Porkkalan motocrossradalle vihreää valoa (Viisykkönen 24.8.2016)

> IS:n juttu

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Älytöntä nillitystä! Nytkö jokaiselle nuotiopaikallekin pitäisi hakea rakennuslupa! Pelkkää ahnetta rahastusta. Kunta voisi vihdoin viimein lieventää ylikireää rakennusjärjestystään ja yksinkertaistaa tällaisten pikku juttujen byrokratiaa esim. ilmoitusmenettelyksi. Tällaisesta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Myös rakentamista koskeva lainsäädäntö on sosialisoinut kiinteistönomistajalta päätösvaltaa kohtuuttomasti.
Grrrrr
Ne piirtää jolla on liitua aikamoista katkeruutta ja ronet pitäis ampua alas
Tarkkaampuja
pitääkö sitä kaikki 7- päivää kuvaajia miellyttää. Kunnasta olisivat hyvin voineet sanoa,,, jos se on Kimin, Selänteen, Dannyn, Elisabethin, Herlinin niin lupa on varma, mutta jos se on tavalisen veronmaksajan, laitamme siihen kyllä ankarimmat uhkasakot päälle ja rakennuskytät paikalle,
tavis ei saa lupia
Laki on laki, luvat haettava ennen rakentamista, ei sen jälkeen.. Koskee kaikkia! Jos joka asiassa lipsutaan, kohta onkin kaikki sallittua! Näin se vaan menee ja hyvä niin.
Law
Hienot tilukset Räikkösellä, minusta tosi asiallinen kokonaisuus(päässyt työn puolesta joskus käymään), ja kyllä myönnän olevani kateellinen. Mutta se menee niin, että jokainen tekee oman elämänsä ja rahansa, muiden on turha puuttua ja valittaa.
Kasikasi
Jos kaikki luvattomat rakennelmat Kirkkonummella tulisi arvioitaviksi rakennustarkastajalla riittäisi töitä vuosiksi. Laittomia rakennelmia on jopa kokonaisia taloja, pienempiä aikaansaannoksi lukematon määrä jne. Toisaalta kunta voisi saada näistä mukavasti lupamaksuja. Ikävä kyllä kunnan toimilla nämä jäävät vain haaveiksi
Riittääkö seiskalla paukut
Kimin on turha haaveilla pysyvästä muutosta entisen Neuvostoliiton alueelle. Ei rahat riitä.
Masa
Kyllä sitä kaikki voi hakea rakennusluvan jälkikäteen. Tavallisella duunarilla ei vaan välttämättä lompakko riitä jos vasta rakennettu terassi pitääkin heti purkaa kun lupaa ei tule. Helpommalla pääsee kun hakee luvat ajallaan.
Keijo
Hassua, että kunta tekee arviointia Seiska-lehden kuvien perusteella...mutta tuskinpa Räikkösen toimet syrjäisellä Porkkalanniemellä ketään sen kummemmin häiritsevät ja jos niin kyse on enemmänkin kateudesta.
Staffan
En kyllä ymmärrä miten näinä aikoina jaksetaan nillittää jonkun tulisijasta, oli sitten julkkis tai ei. Jos olisin kunnanjohtaja antaisin sellaisen määräyksen, että kaikenlainen rakennuslupiin jne. liittyvä pitää olla mahdollisimman joustavaa sekä asiakaslähtöistä, oli sitten kesäasukas tai vakituinen. Ei ole ihme jos kunnan maine näissä asioissa on huono ja moni miettii uskaltaako Kirkkonummelta ostaa tonttia.
Långvikista
Jotta uutiset olisivat edes vähän mielenkiintoisia

Kyllä Kimin Pizzauuni on suurin ongelma kunnassa, hän varmaan käyttää sitä kerran kaks kuukaudessa.
Älytön uutinen.
Onko kunnalla itsellään ympäristölupa Gesterbyn koulukeskuksen epäviralliseen moottorirataan? Asukkaat ovat valittaneet vuosikausia kunnan maalla tapahtuvasta häiritsevästä mopojen revittelystä. Kunta suhtautuu asiaan välinpitämättömästi, eikä tee mitään. Gesterbyssä asuvilla on perustuslaillinen oikeus terveelliseen asuinympäristöön - siis aivan sama perusoikeus kuin Porkkalan asukkailla.
Jede
mikä tässä ylittää uutiskynnyksen? Se, että lupaa ei tarvita altaalle, senhän asianomaiset jokainen itse selvittää kunnalta. Viisykkönen voisi tehdä jutun vieraslajienhoidosta kunnassa tai muista mielenkiintoisista, kaikkia koskevasta aiheesta. Uutiseen saisi sentään sisältöä, vieraslajisto on monipuolinen ja hoito retuperällä. Uutisen voisi tehdä myös jostain muusta valtakunnallsiesti merkittävästä aiheesta ja tarkastella, miten meillä asia nähdään ja kehitetään (esim. homoparien vihkiminen, black lives matter, ruoan tuotanto ja tuonti, uusiutuva energia kotitalouksien energialähteenä jne.) näihin jokaiseen on kuntakohtaistakin uutisointavaa
Jotta uutiset olisivat edes vähän mielenkiintoisia
Mukavaa kun kateelliset naapurit ja Seiska lehti ei voi jättää Kimiä rauhaan. Pitäiskö Överbyssäkin kuvata naapureiden rakennustouhuja dronella ja ottaa Seiska lehteen yhteyttä niin saisi rakennustarkastaja lisää töitä.
Kuvatkaa nyt vaan omia pihoja ja antakaa Kimin olla rauhassa.
Minä
Tämä tarkoittaa sen että kaikki me kuntalaiset jotka olemme tehneet kiinteä tulisija ( grilli ) jolla puulla lämmitetään niin pitäis olla rakennuslupa. Eihän ero voi olla se että rikas tai köyhä sen tekee vaan kaikille nyt vaan sakkoa jos ei lupa ole. Luulisi että kunnalla olisi muuta tekemistä kun grillin lupaasioita hoitaa. Kunta voisi alkuun selvittää kuka on hyväksynyt niin ruman kirjaston kirkon viereen johon ei mahtunut edes torikello.
Kohta tulee tarkastus meille kaikille.
Ja jatkossa kaikki muutkin kunnan asukkaat saavat sitten hakea rakennusluvat jälkikäteen aivan kuten Räikkönenkin. Eikö niin?
Kunnassa kun ei lain mukaan voi olla sellaista toimintaa että Räikkönen saa tehdä mitä haluaa ja muut ei. Sen estää laki joka koskee kaikkia tasapuolisesti.
Naamakerroin ei riitä eikä ole laillinen tapa
Melko wanha arkistokuva Kimistä
Havainto
Rahalla saa ja hevosella pääsee.. Kuten ennen sanottiin!!
Just joo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx