(3) kommenttia

Kunta pelastaa vanhusten palvelusäätiön konkurssilta

Palvelukeskussäätiö on tarjonnut vanhuspalveluja ja vuokrannut asuntoja Kirkkonummen keskustassa vuodesta 1991 lähtien.

Vanhuksille palveluita ja asuntoja tarjoava Kirkkonummen Palvelukeskussäätiö on ajautunut niin pahaan talouskriisiin, että kunnan on pelastettava säätiö pikaisesti tai muuten sen toiminta lakkaa.

Säätiö on ilmoittanut kunnalle, että sillä on akuutti kassakriisi eikä se pysty hoitamaan lainojen lyhennyksiä. Säätiö on juridisesti täysin itsenäinen, vaikka kunta on rahoittanutkin sen toimintaa merkittävästi yli 20 vuoden ajan.

Säätiön kanssa neuvoteltiin jo talvella. Silloin kunta teki säätiön kanssa uuden väliaikaisen vuokrasopimuksen syksyyn saakka. Sen mukaan kunta maksaa säätiölle toimitiloista vuokraa 12 500 euroa kuukaudessa. Samalla kunta velvoitti säätiötä etsimään säästöjä ja tehostamaan toimintaansa.

Sittemmin on käynyt selväksi, ettei säätiö tule toimeen kunnan maksamalla vuokralla. Kunnanhallitus käsittelee säätiön tilannetta torstaina (5.6.). Kunnanjohtajan ehdotuksen mukaan säätiön vuokra nostetaan vuoden loppuun saakka 31 000 euroon kuukaudessa.

Tänä vuonna säätiön on laskettu tarvitsevan kunnalta rahaa yhteensä noin 310 000 euroa.

Vuonna 1991 valmistunut palvelukeskus tarjoaa ikäihmisille kuntoutusta ja fysioterapiaa. Keskuksessa on kuntosali ja kokoustiloja järjestöjen käyttöön. Säätiöllä on myös 26 asuntoa ja kaksi ryhmäkotia, joissa on yhteensä 15 paikkaa. Säätiöllä on kolme työntekijää.

Säätiötä ei voi lopettaa

Kirkkonummen kunta on pakkoraossa säätiön kanssa. Säätiötä ei voi lopettaa, koska silloin saatteisiin joutua maksamaan isoja Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia takaisin.

Toisaalta säätiötä ei voi päästää konkurssiinkaan, koska kunta on taannut 2,3 miljoonalla eurolla säätiön lainoja.

Säätiön asunnot ja palvelut ovat lisäksi Kirkkonummella hyvin tarpeellisia eli toiminta halutaan turvata tavalla tai toisella.

Kunnassa on pohdittu, että säätiö säilytetään, mutta sen oma palvelutuotanto ja muu toiminta ajetaan alas kunnan ryhtyessä toimijaksi vuokratiloissa.

Ensi vuoden alusta kunta harkitsee ottavansa säätiön kaikki tilat vuokralle, myös säätiön asunnot. Sen jälkeen asukkaat olisivat kunnan vuokralaisia.

KORJATTU (2.6.): Kunnanhallitus kokoontuu poikkeuksellisesti torstaina 5.6. 

Kirkkonummen Palvelukeskuksen nettisivut 

 

 


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Jos kunnalla on rahaa toimintaan vuoden 2014 loppuun, niin kuinka jatkossa toiminta toteutetaan ?
Riittääkö kunnan rahat ?
Kuinka tämän vuoden jälkeen?
"Taloudenhoitoa !!" esitti erinomaisia kysymyksiä. Kuka on vastannut säätiön taloudesta? Miksi tällaista ei selvitetä ja miksi kunta ottaa siitä nyt vastuun. Ei tällaiset taloudelliset ongelmat muutamassa kuukaudessa tule, jos on vähäänkään talousihmisiä töissä. Eri asia jos homma ollut retuperällä jo pitkään eikä kukaan sitä ole ymmärtänyt. Mistä kunta repii nyt rahat? Lisäbudjetista jälleen?
Ihan totta
Voi sentään, kun tämäkin rahakriisi tuli ihan yht äkkiä. Ihan puun takaa pääsi yllättämään.
Eikö taloutta hoitavat ole olleet lainkaan ajantasalla rahojen riittämisen tilanteesta ??
Kuka seuraa ,kuinka tilanne rahojen kanssa on ? Onko se toiminnanjohtaja , vai kuka / ketkä ?
Mistä kunta rahaa nyt tähän suohon siirtää ? Montako nyt täytyy irtisanoa ?
Jostainhan se raha nyt on pikaisesti otettava.
Taloudenhoitoa !!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx