(5) kommenttia

Kunta päätti tilata kaksi kouluparakkia lisää, vai päättikö − edessä on vielä monta muttaa

Kirkkoharjun koulule tuotiin viime marrakuussa uusi parakkikoulu palasina tehtaalta Virosta.

Uusien väistötilojen hankita noin 500:lle Kirkkoharjun koulun oppilaalle nousi vielä esille heti koulujen lomien alkajaisiksi.

Keskustelu koulun sisäilmaongelmista sai lisävauhtia, kun uudet tutkimustulokset Kirkkoharjun koulukeskuksen kunnosta esiteltiin viime viikolla. (Lue: Viisykkönen 31.5.)

Kunnan palvelutuotannon jaosto päätti keskiviikkoiltana äänin 4-2 tilata kaksi parakkikoulua lisää. Yksi samanlainen on jo käytössä koulun pihalla.

Asian pitäisi olla tällä selvä. Kunnalla on jo optio vuoden takaa kahdesta parakkikoulusta. Myös valtuusto hyväksyi uudet väistötilasuunnitelman vuosi sitten.

> Uusia kouluparakkeja tilataan, valtuusto lupasi vuokrarahat − väistötilojen kulut nousevat miljooniin (Viisykkönen 28.05.2018)

Kahden uuden parakkikoulun vuokrakustannukset ovat ensimmäiseltä vuodelta option mukaan noin 1,3 miljoonaa euroa ja viideltä vuodelta yhteensä 6-7 miljoonaa euroa.

Kaksi parakkikoulua saataisiin käyttöön aikaisintaan tämän vuoden lopulla. Uusi koulu Jokirinteeseen valmistuu kahden vuoden kuluttua.

Uusien väistötilojen hankinta ei kuitenkaan ole vielä selvä, vaikka muodollisesti päätökset on tehty.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio arvio tuoreeltaan jaoston päätöstä ja oli sitä mieltä, että asia ei ole ratkaistu lopullisesti.

Aarnion mielestä asia vaatii kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyn.

− Ymmärrän huolen sisäilmaongelmista, mutta tilannetta pitää katsoa uudestaan kokonaisuutena.

Kirkkoharjun koulukeskuksessa tehdään kesän aikana korjaustöitä, joilla on tarkoitus pystyä jatkamaan koulutyötä kaksi lukuvuotta ennen uuden koulun valmistumista.

Kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina kunnan usean vuoden talouden tasapainotusohjelaa, jota on talven ja kevään mittaan valmisteltu. Ohjelmassa on laskettu, kuinka paljon rahaa väistötiloihin pitää varata lähivuosina.

Jos valtuuston päätöksiä vielä tarvitaan, asia siirtyy kesän yli, sillä valtuuston kokous on runsaan viikon kuluttua ja seuraava syksyllä.

> Kouluparakkeja aiotaan tilata neljä lisää − väistötilojen vuokrat voivat nousta 4-5 miljoonaan euroon vuodessa (Viisykkönen 4.5.2018)

> Tässä tuodaan uutta 240 oppilaan koulua − ensin merimatka Virosta Inkooseen, sitten pujottelua keskustassa (Viisykkönen 6.11.)

Korjattu jälkikäteen: Parakkien vuokrakustannukset. Aiemmin oli kerrottu vuokraksi 120 000 euroa vuodessa. Summa on kuitenkin vuokra kuukaudessa.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Jutussa mainittu vuokra on kuukausi- ei vuosivuokra. Kustannus viidelle vuodelle on siis 7.2M€, ei suinkaan 0.6M€. Asiat näyttävät kovin erilaisilta jos nollan paikka menee väärin. On kovin huolestuttavaa että tällaisia kertaluokkavirheitä ei huomata, edes asioista päättävien poliitikkojen toimesta.
Kim Åström, Patun jäsen
Parakkeja myös Kantvikin kouluun! Siellä on liikaa oppilaita, luokkatilat pursuaa. Lisäksi hometta ja sädesientä löytynyt kahdesta luokasta ja liikuntasalista. Terveydenhoitajan tiloissa myrkkyä ilmassa, jota vielä selvitellään. Ilmastointikanavista hengitelty kuituja ja mitä lie lasivillaa keuhkoihin. Missä ovat uutiset näistä löydöistä?!
Parakkeja lisää!
Uuteen Jokirinteen kouluunhan eivät missään nimessä mahdu kaikki kirkkoharjulaiset. Olisiko viisasta laittaa nyt se toinenkin parakki pystyyn? Kahdelle parakkikouluviipaleelle tulee ihan varmasti käyttöä. Ja onhan samoissa tiloissa myös Porkkalan lukio, joka tarvitsee ehkä myös väistö tai lisätiloja.
Yksi ja kaksi
Ja taas säädetään!!
Säätönummi
Tarkennuksena niin varsinainen äänestys Palvelutuotannon jaostossa (PATU) koski sitä, että tehtiinkö päätös tilauksesta PATU:n osalta tässä kokouksessa, vai olisiko asia valmisteltu PATU:n seuraavaan kokoukseen 26.6.2019, jossa mm käydään läpi kunnan rakennusohjelma tuleville vuosille.

Koska päätöksen teolla eilen tai 26.6 ei ole mitään merkitystä prosessiin ajallisesti, kuten kunnanjohtaja Aarniokin totesi, sillä asia tullee aikaisintaan kunnanvaltuuston syksyn ensimmäiseen kokoukseen - niin äänestin asian käsittelemistä 26.6 pidettävässä kokouksessa.

Meidän on kuitenkin ensisijaisesti pyrittävä johtamaan tiedolla kuntaamme ja merkityksellistä uutta tietoa on tulossa seuraavaan kokoukseen.

Jerri Kämpe-Hellenius
PATU, jäsen
Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx