(2) kommenttia

Kunta otti kantaa Veikkolan järvikiistaan: Moottorikelkat ja mönkijät pitää päästää latuja ja luisteluratoja avaamaan

Veikkolan kolmelle järvelle on haettu täyskieltoa moottoriajoneuvoilla ajamiseen myös talvella jäiden päällä.

Hiihtolatuja ja luistelyväyliä on voitava tehdä Kirkkonummen kunnanhallituksen mielestä konevoimalla jatkossakin Veikkolan järvillä.

Kovaa keskustelua Veikkolassa synnyttänyt asia käynnistyi, kun paikallinen vesialueen haltija eli vesiosakaskunta haki kieltoa kaikelle moottorikäyttöiselle liikkumiselle myös talviaikaan järvien jäillä.

Veikkolassa heräsi ensisijaisesti kysymys siitä, miten ladut ja luisteluradat jatkossa avattaisiin, jos moottorikelkoilla ja mönkijöillä ei ole asiaa järville.

Osakaskunnan Ely-keskukselle lähettämää hakemusta nousivat vastustamaan Veikkolan kyläyhdistys ja Kirkkonummen Hiihtoseura.

Kirkkonummen kunnanhallitus otti kantaa kieltohakemukseen maanantai-ilta. Kunta on vesiosakaskunnan suurin yksittäinen omistaja.

Kunnanhallitukselle oli virkamiestyönä valmisteltu esitys, jossa vaaditiin, että latujen ja luisteluratojen tekeminen moottoriajoneuvoilla on oltava mahdollista edelleen.

Kunnanhallituksessa Timo Haapaniemi (kok.) ja Hans Hedberg (r.) halusivat ottaa asiaan vielä tiukemman kannan.

Kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää, että hakemusta ei pitäisi hyväksyi eikä mitään uusia kieltoja tulisi asettaa.

Kunnan edustajaa evästettiin lisäksi vesiosakaskunnan kokoukseen, jotta koko hakemus vedettäisiin tässä vaiheessa pois ja muotoiltaisiin ehkä uudelleen toisella tavalla.

Kunnanhallituksen kannan mukaan moottoriajoneuvoilla pitää sallia järvillä kulkeminen varsinkin, kun on kysymys ulkoilureittien avaamisesta.

Kunnanhallitus sallisi myös pienimuoisen muunkin ajelun Veikkolan järvien jäillä kuten moottorikelkkailun.

Päätös syntyi äänin 10-3.

Vihreät olisivat olleet valmiit hyväksymään kunnanjohtajan alkuperäisen esityksen lasunnoksi, jossa kaikki muu moottoriliikenne olisi haluttu kieltää paitsi selkeästi ulkoilureittien avaamiseen tarkoitettu.

Vesiosakaskunnan moottoriajoneuvokiellon perusteluina on Kalljärven, Lamminjärven ja Perälänjärven osalta moottorikäyttöisten kulkuneuvojen käytöstä aiheutuva haitta yleiselle virkistyskäytölle.

(2) kommenttia

Kommentit (2)

Kyseessähän taisi olla kaikki moottoriajoneuvot, myös ne sähköllä kulkevat.
Huolestunut kansalainen
Tähänkin on helppo ratkaisu. Kunta hankkii sähkö mönkijä ja sähkö moottorikelkka ja homma hoituu. Asuin Espoossa Bodomin järven rannalla 60 luvulla ja sinnekin jo silloin tuli kielto että ei saa käyttää bensa tai diesel moottoreita järvellä. Naapuri jolla oli rahaa osti jo silloin 60 luvulla sähköperämoottori veneseen. Me muut soudettiin mutta naapuri paineli sähköllä. Näin ne ongelmat ratkee jos on maalaisjärkee eikä ylikoulutettu kuten jotkut päättäjät.
Sähköllä eteenpäin.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx