(2) kommenttia

Kunta ostamassa Seinäjoen kiinteistökeisarilta vanhan pankkitalon – tontille kaavaillaan uusia asuntoja ja liiketiloja

Pankkitalossa on nykyisin muun muassa Porkkalan lukion tiloja, R-kioski ja Toimarin myymälä. (arkistokuva)

Kirkkonummen kunta aikoo ostaa niin sanotun Pankkitalon torin läheisyydessä kokonaan itselleen. Myyjänä on yksi Suomen suurimmista kauppakeskusten omistajista.

Kunta omistaa Nordean talonakin tunnetusta kiinteistöstä tällä hetkellä 41 prosenttia. Talon yläkerroksissa on Porkkalan lukion opetustiloja ja kansalaisopiston toimisto.

Kiinteistön pääomistajaksi tuli viime vuonna ison kiinteistökaupan yhteydessä City Kauppapaikat Oy, joka omistaa useita kauppakeskuksia ympäri Suomea.

Yhtiön pääomistaja on kiinteistösijoittaja Raimo Sarajärvi.

Hänet tunnetaan ehkä parhaiten jalkapallomiehenä ja Seinäjoen Jalkapallokerhon omistajana. (Lue lisää: Viisykkönen 24.3.2016)

Kirkkonummen kunta on neuvotellut osakekaupasta City Kauppapaikat Oy:n kanssa. Yhtiö on valmis myymään osakkeensa 425 000 eurolla.

Kirkkonummen torin ympäristössä on alkamassa liikekeskustan kaavamuutos, jolla tähdätään torin ympäristön liikekiinteistöjen korvaamiseen uudisrakennuksilla.

Pankkitalo on osa kaavahanketta ja sen kokonaan omistajana kunta voisi olla nykyistä paremmin mukana liikekeskustan suunnittelussa.

Muita kiinteistöjä torin lähellä omistavat muun muassa Op-Pohjola ja Varuboden-Osla, joka on kiirehtinyt alueen suunnittelua. (Viisykkönen 22.8.)

Torinalueelle on kaavailtu talojen alakerroksiin liiketiloja ja ylemmäksi asuntoja.

Kirkkonummen lukioille on kaavailuissa katsottu rakennuspaikkaa kirjaston taakse, jossa nyt on parakkipäiväkoti.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee osakekauppaa 2.10.

Kirkkonummen kunta järjesti keskustan suunnittelusta arkkitehtikilpailun viime vuonna.

> Lue lisää: Arkkitehdit ideoivat: Tässäkö Kirkkonummen uusi tori? (Viisykkönen 12.4.2016)
 


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kaikki kunnan edellisetkin hankkeet mm. kirjasto, koulukeskus ovat levällään ja nyt aiotaan vielä haalia lisää tehtävää. Hoitakaa nyt työn alla olevat ensin kuntoon ja sitten vasta uusia hankkeita pystyyn!! Kuntalaisten veroeurot kunniaan !
Joku roti se olla pitää..
Aivan tuohan on SUPER hieno asia! Mutta eikö kunta voisi laittaa rahat esim. kunnallistekniikkaan jotta asukkaat saisi puhdasta vettä? Nyt palaa taas miljoonaa ja talo tulee olemaan pystyssä viisikymmentävuottaa kun ei ole vara rakentaa tilalle uutta!
Kunnallistekniikkaa meille tänne Överbyyhyn kiitos.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx