(11) kommenttia

Kunta ostaa kunnon latukoneen − Kirkkonummen hiihtolatujen ylläpito tehostuu huomattavasti

Kirkkonummen kunta ostaa saksalaisvalmisteisen "lumikissan" latujen kunnostukseen. (kuva: Kessu Oy)

Kirkkonummen kunta hankkii ensi talveksi uuden latukoneen, josta on puhuttu pitkään, ja jollaista ei kunnalla ole ollut aiemmin.

Kunnan liikuntatoimen käyttöön saadaan ensilumille runsaat 100 000 euroa maksava telaketjutraktori, joka on suunniteltu varta vasten latujen tamppaamiseen ja latu-urien tekoon.

Latukoneella pystytään kerralla ajamaan noin 2,5 metrin levyistä latupohjaa ja perässä vedettävät höylät voivat tehdä samalla kaksi latu-uraa.

Latukone painaa noin kolme tonnia, joten latupohjat tulevat sillä nopeasti kantaviksi. Myös jäiset latupohjat on aikaisempaa nopeampi kunnostaa.

Saksalaisen latukoneen maahantuoja Kessu Oy mainostaa, että kone soveltuu erityisen hyvin tilanteisiin, joissa reitit ovat ahtaita, lunta on käytettävissä vähän tai vaaditaan pientä pintapainetta.

Tähän saakka kunta on kunnostanut latuja moottorikelkoilla.

Hankinnan arvo on lähes 114 000 euroa, jossa on mukana kahden vuoden huoltosopimus. Maahantuoja antaa myös koulutuksen koneen käyttöön. Määräraha varattiin viime vuonna tämän vuoden budjettiin.

Kirkkonummen kunta kunnostaa latuja lumitilanteen mukaan seitsemässä kohteessa eri puolilla kuntaa. Valaistuja latuja on parhaimmillaan noin 20 kilometriä.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

voi voi taas tätä touhua,ko.koneella ei ole mitään käyttöä kunnassa,siirtely vaattii erityiskalustoa ja lupia.vaatii myös paljon lunta jotta voi tehdä niitä latuja,lumentekoon pitää olla tykkejä,lumensiirtoon kalustoa.ei kannata muutaman kilometrin vuoksi moista hankkia,jälleen kerran hyvä osoitus siitä kuinka kuntalaisten varoja saadaan tuhlattua.
äly hoi
Onko tuota sitten tarkoitus kuljettaa pitkin kuntaa, vai keskittyykö latukone keskustan alueelle, ja muualla sitten ajetaan ladut edelleen kelkoilla?
Ei tuo varmaan ihan auton perävaunutrailerilla siirry?
Muuten ihan loistava homma.

Purnaajia hieman ihmettelen. Ovatko he oikeasti sitä mieltä että kaikki kunnan investoinnit pitää lyödä jäihin, ja kaikki rahat vaan terkkariin ja kouluihin (uutta ylihintaista kirjastoa unohtamatta)....
Havuja!!!!!
Latureittejä voisi vähän muuttaa niin, että mutkat mäissä olisivat mäen alussa eikä lopussa kovimman vauhdin kohdalla. Latujen ei siis tarvitsisi nuolla peltojen reunoja niin kuin ne Gesterbyn pelloilla ovat vuodesta toiseen nuolleet. Olisi kiva laskea mäkiä, jos ei tarvitsisi pelätä kaatumista loppumutkassa.
Sunnuntaihiihtäjä
Koneella olisi ajettava ehdottomasti pieniä latukierroksia päiväkotien ja koulujen lähelle. Luontevaa liikkumista lapsille.
Pienten puolella
Jokohan onnistuisi latu-ura Kuusalan pelloille? Siellä hiihdellään lumitalvina omia latuja. Olisi hienoa päästä kovalle latupohjalle hiihtämään kävelymatkan päähän. Autottomana on pitkä matka nykyisille latupohjille. Auton omistajiankaan ei tarvitsisi saastuttaa hiihtäjien ja muidenkaan liikkujien hengitysilmaa.
Vähemmän päästöjä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx