(19) kommenttia

Kunta on myymässä Lidlille tontin – uusi myymälä on tarkoitus rakentaa vanhan Sortti-aseman paikalle

Kunnan omistama Sortti-aseman tontti on lähes käyttämättä sen jälkeen, kun kierrätystoiminta siirtyi Jorvakseen.

Kirkkonummen Lidlin myymälän siirto on edennyt neuvotteluilla yhtiön ja kunnan välillä. Myymälää suunnitellaan siirrettäväksi muutama sata metriä entisen Sortti-aseman paikalle.

Lidlin siirto on tullut ajankohtaisesti kahdestakin syystä. Myymälän nykyisen tontin omistaa valtio eli Senaatti-kiinteistöt, joka suunnittelee radan varteen asuntorakentamista. Alueen kaavoitus on käynnissä.

Radan ali suunniteltu uusi katu ja kiertoliittymä vaatisivat myös väljempää tilaa, jota saataisiin purkamalla nykyinen Lidl pois ja rakentamalla uusi kauppa uuteen paikkaan. 

> Kirkkonummen Lidlille on ehdotettu muuttoa − uusi radan ali kulkeva katu ja kiertoliittymä vaatisivat myymälän siirtoa (18.1.2018)

Lidl ja kunta ovat neuvotelleet esisopimuksen tonttikaupasta ja kaavoituksen aloittamisesta.

Asemakaavamuutoksella tutkitaan vaihtoehtoa jakaa Sortti-aseman tontti kahdeksi eri tontiksi.

Tontin läntisempi osa varattaisiin Lidl Suomi Ky:n uusimman konseptin mukaiselle elintarvikemyymälälle ja tontin itäisempi osa mahdolliselle toiselle vähittäiskaupan yksikölle.

Lidlin tontin hinta lyödään lopullisesti lukkoon sitten, kun asemkaava on valmis. Tontille kaavaillaan 3 000 kerrosneliön rakennusalaa, jolloin tontin hinnaksi tulisi 800 000- 900 000 euroa.

Ostaja eli Lidl sitoutuu esisopimuksen mukaan purkamaan omalla kustannuksellaan Sortti-aseman rakennukset sekä alueella olevan öljysäiliön.

Lidlin avasi nykyisen Kirkkonummen-myymälänsä runsaat 15 vuotta sitten Munkinmäessä. Lidl on kertonut uudistavansa kaikki Suomen myymälänsä uuden konseptin mukaisiksi sekä purkavansa myös joitakin vanhoja myymäläkiinteistöjä ja rakennuttavansa uutta tilalle.

Saksalaisketjulla on tällä hetkellä Suomessa runsaat 180 Lidl-kauppaa.

Kunnanhallitus käsittelee tonttikauppa 10.2.

> Valtio alkaa etsiä ostajia ja kumppaneita asemaseudun rakentajiksi – kerrostaloja parkkialueen ja Lidlin paikalle (Viisykkönen 18.12.)


(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Katso ihan itse itse peiliin. HSL:n Reittiopas ilmoittaa kyseiselle matkalle pituudeksi 1 km:n eli 2 edestakaisin. Hyviä kävelykilometrejä kaikille halukkaille. Itse ei enää onneksi tarvitse, kun omaan rakkaaseen Lidliin 30 m.
Pääsinonneksipois
Voi hyvää päivää totuus!! Jos ei jaksa tuota matkaa on kyllä syytä ryhdistäytyä! Reppu selkään ja menoksi..
Katso peiliin
Kysymyksessä ei ole mikään 100 m,
vaan lähes puoli kilometriä (raskaiden kassien kanssa). Kerran kävelin nuorena hyväkuntoisena ihmisenä K-Rautaan ja sanonpa että se oli viimeinen kerta. Autoilijat nauroivat partaansa, että tuolla se reppana kävelee.
Totuus
Autoton, mutta sitkeä invalidi

Nyt et kyllä ole kartalla. Eihän kukaan kävele junasta tuonne ylös uuteen paikkaan ostamaan jotakin pientä vaan ne ostetaan jatkossa Espoosta, Helsingistä tai jostakin muualta.

Vanhukset saa kyllä kunnalta taksiseteleitä mutta minun anoppi saa 4 matkaa kuukaudessa joten ei hirmuisesti voi tuhlata sen takia että kunnassa ei ostaan suunitella kaupanpaikka.

Invaliidit saavat taksisetelit Kelasta ja niistä en tiedä mitään.
Siirtäis kaikki kaupat sinne sitten.
Jos tuo 100 metriä on liikaa autottomille, niin kannattaa katsoa peilistä muutakin osaa kehosta kun naamaa. Tuo pikkumatka ei pitäisi tuntua missään normaalille ihmiselle, mutta jos se muodostuu kynnykseksi niin käy sitten muualla kaupassa tai ostaa auton. Vammani vuoksi minulla tuosta tulee noin 10 min lisää kauppareissuun, mutta tuleepahan reippailtua vähän enemmän. Töiden jälkeen on muutenkin hyvä vähän ottaa happea.
Vanhukset ja invat saavat kyllä kelataksin kauppareissuihin, jos ei itse pysty liikkumaan.
Autoton, mutta sitkeä invalidi
Hassua ellei peräti outoa, että ruokakauppaa siirretään edelleen kauemmas keskustasta. Päättäjien pitäisi nyt ottaa oma kurpitsa käteen ja yrittää puristaa siitä edes jonkinmoinen järjensiemen josta voisi olla apua, sillä eihän näin voi asukkaiden palveluita suunnitella?
Smör mamma sentään....
Nimimerkki On muitakin kauppoja.. VBO omistaa Salen kiinteistön tontin, joten tuskinpa Lillukka siihen tulee ja hyvä niin!!
Ota asioista selvää...
Kunnalla itsellä on suurin tarve saada käyttönsä tuo nykyinen Lidlin tontti, koska alikulkutie junanradan ali Finsbackaan olisi muutoin lähe mahdoton toteuttaa. ( aika lyhytnäköistä toimintaa ollut kunna kaavoittajilla ) Siitä alikulusta taasen riippuu Kirkkonummentien rautatien ylittävän sillan peruskorjustyöt. Toivottavasti Lidli saa uudelle tontille, elintarvikaupan lisäksi toteutta myöskin esimerkiksi Outlet kaupan. Tällainehan toimii jo Vantaalla ja Espoossa.
kuntalainen_
Salen paikalle tulee S-ryhmän liike. Lidlistä ei saa juuri mitään kunnon merkkejä, ei kiitos! Turha tukea ulkolaista ketjua.
Suomi ensin

Ja taas yksi SOK aivopesty.
On muitakin kauppoja.
Kyllä Kirkkonummen Varuboden salaseura hoitaa asiat mutta kenen eduksi
Tarkkailija
Lidl oli paitsiossa heti alussa ja nyt taas työnnetään syrjään, kun on kova kilpailija ja hintojen nousua ehkäisevä. Lidl on kuitenkin edullinen kauppa, josta saa nykyään runsaasti myös kotimaisia tuotteita, joita Lidl on onnistunut lisäämään valikoimiinsa myös muissa maissa ja edistää näin elintarvikevientiä. Ihan hyviä ja edullisia tuotteita. Lidlille on taattava tasa-arvoinen asema verrattuna muihin. Nyt joutuu kyllä autottomille hankalaan paikkaan.
Jjk
Salen paikalle tulee S-ryhmän liike. Lidlistä ei saa juuri mitään kunnon merkkejä, ei kiitos! Turha tukea ulkolaista ketjua.
Suomi ensin
Entinsen Senaattorin talo joka tyhjenee koko ajan?
Ari
15 v rakennus purettava! Ihan älytöntä meininkiä. Nytkin Lidl on syrjässä. Eikö sitä uutta kauppaa saisi lähelle kirjastoa, kun kerran viereinen rakennus puretaan ja Sale poistuu. Entä nämä kaikki vanhukset ja huonojalkaiset, jotka eivät apuvälineineen pysty liikkumaan kovin kauas?
Kestävä kehityskö
Liian kauas menee asemasta. Ei onnistu enää asioiminen julkisen liikenteen käyttäjiltä. Todella sääli, koska tärkeä kauppa monille.
...
Ja matka tuohon kauppaan vaan pitenee niille joilla ei ole omaa autoa käytössä ja radan yli tai ali ei tuossa päässä pääse. Hyvä kunta. Te kyllä osaatte huolehtia kunnan asukkaiden liikkumisen mihin tahansa vaikeammaksi ja vaikeammaksi koko ajan.
Me olemme lopettaneet kunnan kaikissa kaupoissa asioimisen jo vuosia sitten. Teemme istoksemne mielummin Helsingissä ja Espoossa olevissa kauppakeskuksissa missä KAIKKI ON SAMAN KATON ALLA.
Autoilevat päättäjät taas asialla.
Senaati kiinteistölle pitää laittaa kaavaan velvoite rakentaa radan ali kulkeva tie.
Kunhan ehdotin
Kunhan ei käy Kirkkonummet.. vanha Lidl lähtee ja uutta ei tulekaan.
Riskit olemassa..
Mielestäni Prisma voisi siirtyä sinne kun olisi parempi tilaa huoltoajolle. Prisma pyysi 1m lisää maata kunnalta jotta rekkaliikenne voisi helpommin peruttaa lastauslaiturille joka on aivan Prisman takaosassa. Kunta ei antanut lupaa vaan rekat joutuu jatkossakin peruttaa kapeata huoltotietä laiturille.
Tuolla uudella tontilla Prisma saisi upeat tilat ja huoltoliikenne toimisi. Ja kaiken lisäksi Prisma olisi lähellä niin K-rauta kun tie 51 joten hyvällä paikalla.
Ei Lidl vaan Prisma.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx