(1) kommentti

Kunta miettii vielä PM-purjehdusten tukea

Kantvikin Purjehtijat haluaisi järjestää ensimmäiset suuret purjehduskilpailut Kirkkonummella. Kilpailujen keskuspaikka olisi Kantvikin pienvenesatama.

Kirkkonummen kunta ei vielä lupaa taloudellisesti lähteä tukemaan Kantvikin Purjehtijoiden hanketta saada junioriluokkien Pohjoismaiden mestaruuspurjehdukset Kirkkonummelle.

Kunnanhallitus käsitteli ensi vuoden PM-kisojen tukemista maanantai-iltana. Alun perin kunnanjohtaja Tarmo Aarnio oli esittänyt, että kunta sitoutuisi kunnostamaan PM-kilpailujen tarvitsemia huolto-ja kilpailupaikkoja Kantvikissa, jos kilpailu saadaan Kirkkonummelle.

Aarnio kuitenkin muutti esitystään. Tämän jälkeen kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että kunta luovuttaa veloituksetta alueitaan ja tilojaan mahdollisten kisojen järjestelyjä varten. Samalla kunnanhallitus edellytti, että kisajärjestelyjen kustannuksista ja erikseen kunnalle tulevaista kustannuksista tehdään muutamassa viikossa tarkka arvio, ja sen jälkeen asiaan palataan.

Pursiseura on kertonut, että kunnalta tarvittaisiin apua Kantvikin pienvenesataman ja jollarannan maasto-ja tasoitustöihin. Kunta arvio, että työt voisivat maksaa 100 000 – 200 000 euroa.

Kantvikin Purjehtijat on anonut purjehduksen junioriluokkien PM-kisoja Kirkkonummelle ensi vuoden heinäkuuksi, jolloin on Suomen vuoro järjestää purjehdukset.

PM-kilpailuihin tulee yleensä noin 400 venettä, joissa on 700 – 800 kilpapurjehtijaa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma vetää paikkakunnalle yli 2 000 ihmistä usean päivän ajaksi

Arkisto (23.4.) Pursiseura haluaisi järjestää PM-kisan Kirkkonummella 


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Tuo anottu avustussumma.. kuinka monta henkilöä voitaisiin palkata tuolla rahalla kuntaan tekemään työtä.
Kunnassa ollaan lomautettu henkilöstöä ja irtisanottu henkilöstöä. Uusia tapoja säästää , ollaan suunnittelemassa. Viestinä on, että kunnalla ei ole rahaa.
Kuinka nyt voisi löytyä rahaa tällaiseen asiaan , joka ei ole kunnan laksääteistä toimintaa ?
Lakisääteisten toimien velvoitteet saattavat ontua hyvinkin pahoin, kun ollaan kaikkineen kaikki lomautukset vuonna 2014 toteutettu.
Lakisääteisten palvelujen toteuttaminen on numero yksi ja sen jälkeen rahaa sellaiseen, joka ei mm vaaranna ihmisten perusturvallisuutta.
Asioiden täekeysjärjestys

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä