(5) kommenttia

Kunnantalossa olisi ravintolanpitäjälle paikka

Reilut kaksi vuotta sitten valmistunut kunnantalo on keskeisellä paikalla, mutta ravintolan pitäjiä se ei oikein kiinnosta.

Kirkkonummen kunta hakee tarjouskilpailulla ravintoloitsijaa kunnantaloon, jonka ravintola on ollut juhannuksesta lähtien kiinni.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti kunnantalon ravintolan kilpailutuksesta maanantai-iltana. Tavoitteena on saada syksyksi uusi yrittäjä tiloihin.

Kunnantalon ravintolan vuokrauksessa oli hankaluuksia jo alun perin runsaat kaksi vuotta sitten. Tiloihin valittu ravintoloitsija perui tulonsa viime hetkillä, ja uuden yrittäjän kanssa neuvoteltiin pikaisesti vuokraehdot. Uusikin yrittäjä pisti hanskat tiskiin kahdessa vuodessa, toiminta ei kannattanut.

Ravintolatilan vuokraaminen eteenpäin ei ole kunnalle bisnes. Kunta maksaa itse ravintolasta kunnantalon omistajalle 7 800 euroa vuokraa kuukaudessa. Jo yli kaksi vuotta sitten todettiin, ettei kyseistä summaa saada ravintolatiloista keneltäkään yrittäjältä.

Nyt julistetussa kilpailutuksessa vähimmäisvuokraksi on pistetty 3 000 euroa kuukaudessa. Tällöin ravintolasali ja kabinetti olisivat kunnan kanssa yhteiskäytössä kuten tähänkin saakka.

Jos ravintoloitsija haluaa kaikki tilat (366 neliötä) yksistään omaan hallintaan, vähimmäisvuokra on 6 000 euroa kuukaudessa.

Kunnantalon ravintolan on tarkoitus järjestää lounasruokailua kunnan työntekijöille, joita on kunnantalossa ja viereisen Ostarin yläkerrassa yli 150. Ravintola on kuitenkin avoinna kaikille.

Ravintoloitsijan edellytetään järjestävän tarjoilua lisäksi kunnantalon kokousväelle kuten kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen kokousten osanottajille.     

 

    

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

ehdittiinpä tuolla vuokratuella kuitenkin tappamaan naapuriravintola. Ravintoloita on Kirkkonummella ihan riittävästi, syöjiä pitäisi saada lisää. Muutetaan tuo tila avokonttoriksi ja vuokrataan siitä edullisia toimistopöytiä nuorille startup -yrittäjille.
Reijo
ja ei siellä edes käy työntekijöille tarkoitetut ruokaliput ( työntekijä itse ostaa ne ) ja syy siihen taitaa olla ettei kukaan ole viitsinnyt neuvotella asiaa valmiiksi
duunari
Ensinnäkin vuokra on korkea, ei ole autoileville asiakkaille pysäköintipaikkoja läheisyydessä, eikä edes kunnan virkamiehet käy siellä syömässä, asiakkaita riittäisi kyllä jos siihen perustetaan olutkuppila?
Rolf W
Niinpä, kokousväkien tarjoiluja on säästöjen takia vähennetty, joten niitä iltatarjoiluja ei juurikaan pitäisi olla. Ainakaan vuonna 2014, kun on säästöajat käsillä.
Saa sitä todellkin useammankin annoksen myydä, että saa kulut katettua. Ei tässä yrittäjä ainkaan pääse hyville liksoille.
Voi sentään
Taitaa olla huono bisnes tuo kunnantaloissa ravintoloitsiminen muuallakin kuin Kirkkonummella, mutta täällä se on erityisen surkeaa. Kaikki meidän kunnantaloon liittyvä uutisointi on ollut todella masentavaa ja ahdistavaa luettavaa. Summat ovat niin huimia että ihmetyttää koko homma.

Olen ollut sitä mieltä jo pidempään, että yksi oleellinen syy kunnan surkeaan taloustilanteeseen on täysin ala-arvoinen paikallinen päätöksenteko, ja kunnantalo on siitä malliesimerkki. Valtava rahareikä, epäonnistunut rakennus kaikilla mahdollisilla osa-alueilla!

Tuli mieleen tuosta artikkelin kuvasta, että eikö tuo keskellä näkyvä M-kirjaimen logon omaava yritys voisi hoitaa kunnan työntekijöiden ja kokousväkien tarjoilut ? ;)
miljoonien eurojen sössintä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx