(3) kommenttia

Kunnantalon yleisövessoihin piti laittaa siniset huumevalot

Kirkkonummen uuden kunnantalon hienot wt:t ovat houkutelleet huumeidenkäyttäjiä.

Huumeidenkäyttäjät ovat löytäneet tänä vuonna Kirkkonummen kunnantalon yleisö-wc:t, joita suonensisäisten huumeiden käyttäjät ovat pitäneet piikittämispaikkoinaan.

Kunnan vt. työsuojelupäällikkö Antti Kangasmäki kertoo, että siivoushenkilökunta alkoi löytää ruiskuja vessoista alkuvuodesta ja ongelmaan päätettiin puuttua vaihtamalla lamppuja sinisiksi. Uudet lamput saatiin vessoihin hiljakkoin.

Sinertävät valot estävät tehokkaasti suonten näkymisen ja vaikeuttavat huumeidenkäyttäjien itsensä piikittämistä.

Kunnantalon alakerran wc:t ovat Kangasmäen mukaan aika hankalia valvoa, koska aulatiloihin pääsee kuka tahansa vapaasti kunnantalon aukioloaikoina. Talo sijaitsee myös hyvin keskeisesti Kirkkonummen keskustassa.

Siniset valot ovat olleet pääkirjaston vessoissa jo vuosia. Kangasmäen mukaan missään muissa kunnan tiloissa ei erikoisvaloja ole asennettu.

- Ruiskuongelma tulee kyllä esille työpaikkakäynneillä kouluissa ja päiväkodeissa. Päiväkotien pihoillahan on meillä rutiinia, että ne tarkastetaan joka päivä ennen kuin lapset menevät niille leikkimään, Kangasmäki sanoo.

Poliisi: Huumetilanne ennallaan

Poliisin mukaan huumetilanne on Kirkkonummella pysynyt ainakin päällisin puolin ennallaan.

- Poliisi törmää huumeidenkäyttäjiin päivittäin. Kaikenlaisia käyttäjiä tavataan. Ruiskuja ja neuloja löytyy aika yleisesti, poliisinkin pitää se työturvallisuuden takia pitää aina mielessä, rikoskomisario Nina Kangas Kirkkonummen poliisista kertoo.

Kangas kehottaa lasten vanhempia alati muistuttamaan siitä, että mihinkään vieraisiin esineisiin ei saa koskea. 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

SKlle tiedoksi että asia on myös työturvallisuuskysymys kun huumeiden käyttäjät vaeltelevat kunnantalon alakerrassa. Kunnantalossahan ei ole alhalla vahtimestaria tai vartijaa vaan tätä virkaa tekevät ne työntekijät ketkä paikalle sattuvat samaan aikaan eli esimerkiksi siivoojat.
että näin
Pahuus etenee? Eikös tuossa todettu, että huumetilanne on ennallaan. Nyt kun on taas yksi turvallinen piikityspaikka vähennän, ruiskuja varmasti löytyy enemmän sieltä mistä ei pitäisi...
SK
Niin se pahuus etenee Kirkkonummellakin
Masalan poikia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä