(15) kommenttia

Kunnantalon remontista on vihdoin sovittu − talo tyhjennetään kerros kerrallaan, isoja muutostöitä ei tehdä

Kunnantalossa on tehty jo monenlaista remonttia. Viime vuonna korjattiin talon edustaa, josta vuoti vettä kunnan arkistotiloihin.

Sisäilmaongelmien vaivaama Kirkkonummen kunnantalo aiotaan remontoida kerros kerrokselta. Korjaustöistä on neuvoteltu talon omistajan kanssa vajaat kaksi vuotta.

Kunnantalossa on ollut erilaisia vikoja alusta lähtien. Talo on ollut käytössä yli kuusi vuotta.

Yksi kerros tyhjennettiin kaksi ja puoli vuotta sitten, koska useat työntekijät oireilivat huonosta sisäilmasta. (Lue: Viisykkönen 30.8.2016)

Taloa on tutkittu paljon ja yksi siipi tyhjänä olevasta kakkoskerroksesta on koekorjattu.

Ongelmat liittyvät lattioihin ja niiden liimaukseen sekä ilmanvaihtoon. Vikojen taustalla näyttää olevan kosteusongelmaa.

Kunta on nyt sopinut talon omistajan Kevan kanssa remontista, jossa koko talo käydään läpi huone huoneelta. Korjaustöiden yhteydessä tutkitaan tarkemmin vielä rakenteita ja avataan niitä paikka paikoin.

Kunta ja Keva ovat sopineet, että korjauskustannukset jaetaan kiinteistön omistussuhteiden mukaan ja kunta maksaa osuutensa vuokrassa. Keva omistaa kiinteistöstä 95 prosenttia ja kunta 5 prosenttia.

Talolla on 10 vuoden takuu. Siihen liittyvät asiat setvitään talon omistajan eli kiinteistöyhtiön ja pääurakoitsija Peabin välillä.

Remontti alkaa näillä näkymin syksyyn mennessä toisesta kerroksesta, joka on suurelta osin tyhjillään ja jatkuu myöhemmin ylöspäin.

Kenenkään ei tarvitse lähteä talosta evakkoon tällä erää, sillä kunnan henkilökunta voi muuttaa remontoituun kerrokseen, kun työ siirtyvät seuraavan vaiheeseen.

Esimerkiksi valtuustosalia voidaan käyttää koko remontin ajan.

Vielä pari vuotta sitten oli vakaa ajatus, että myös kunnantalon huonejärjestykseen tehdään isojakin muutostöitä ja tiloja muutetaan enemmän avotoimistomaiseksi.

Tarkoitus oli saada nykyistä enemmän työtiloja taloon ja luopua sitä mukaan toimistotiloista toisaalla.

Tästä ajatuksesta on luovuttu kustannussyistä. Kunnalla on edessä aivan tarpeeksi mittavia investointeja.

Kunnan perusturvan henkilöstö aiotaan siirtää uuteen hyvinvointikeskukseen, jonne tulee myös toimistotiloja.

Kunnantalon remontti on kunnanhallituksen käsittelyssä 29.4.

Lisätty 29.4. kello 20.30: Kunnanhallitus päätti esityksen mukaisesti.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Hyvä että sisäilmaongelmiin ja kiinteistöjen korjaukseen puututaan nopeasti. Onhan nämä <a href='http://hmtarkkitehdit.fi/palvelut/teollisuus-ja-toimistorakennukset/' >rakennusten muutostyöt</a> aika isoja projekteja. Hyvällä suunittelulla koko rakennusta ei tarvitse sulkea. Kuten tässäkin tapauksessa remonttia lähdetään tekemään kerros kerrallaan, jolloin rakennuksen käyttöaste pidetään vielä kohtuullisena.
Hirvonen
Kiinteistöverot ajantasalle ja korotus päälle. Jollain tämä on maksettava.
Minäenmaksa
Hyvä että henkilökunta saa tietää edes lehdestä, että alkaa
HK
Hassua ellei peräti outoa, että vain muutaman vuoden ikäinen ja varsin moderni sekä myös aikas kalliiksi tullut rakennus vaatii jo nyt remontoimista eli mikä on rakentajan ja rakennuttajan vastuu? Voisin kuvitella, ettei ainakaan veronmaksajat toivottavasti joudu enempää päättäjien päättömyydestä maksamaan, vaan nyt voisikin olla päättäjien vuoro olla maksajina tavalla tai toisella....tosin voihan päättäjät tehdä näinkin oivallisia nykypäätöksiä sieltä puistonpenkiltäkin käsin:)
Uffe
Rakentaminen on siinä mielessä ihmeellinen ala että ensin suunnitellaan ja vatvotaan vuositolkulla rakennetaanko vai eikö rakenneta.Kun päätös vihdoin tulee vaaditaan että rakennus pitäisi valmistua nollaajassa. Toteuksellekin pitäisi antaa aikaa jolloin lopputuloskin olisi parempi.
Usein näin menee
Taaskin käyttökelvoton rakennus, mikä on yleinen ilmiö suomalaisessa rakentamisessa. Rakentamalla uuden kunnantalon lamelihirrestä metriäkorkean ilmavan anturan päälle ja laittamalla vettäpitävän katteen ja ilman vuotavia vesijohtoja, ulkovessalla, on ilmasto terveellinen. Eikä tule vesistötkään pilaantumaan. Jätteet biokaasutuslaitokseen, ratkaisuksi vaikkapa Helsingin lämmitysongelmaan.
Niin taas ollaan maailman parhaita ja edelläkävijöitä suomalaisia ja veromaksajatkin tyytyväisiä, kun ei rakennettaisi enää monumentteja.
perussuomalainen
Minkälainen on takuu jos kunta maksaa osan ja vielä sika kalliin vuokran
Vain Kirkkonummella
toivottavasti tämäkin korjausprojektin saadaan vietyä kunnialla läpi, kuten liikenneympyrä ja kirjaston laajennus.
Anonyymi
Lapsiperheet sitä ja tätä...tässä yhteiskunnassa lapsiperheitä paapotaan kyllä suuntaan jos toiseen, mutta yksinelävät joutuvat maksamaan nämäkin. Kuntalisät voi todellakin viedä, jos niille on parempaakin käyttöä.
LoL
Kuka näitä päättäjiä oikein valitsee?
Joppe joutomies
Taloudellinen ajattelemattomuus Kirkkonummella päättyy vasta sitten, kun kuntalaiset muistavat äänestyskopissakin muutoksen tarpeen. Jos vaaleissa äänestetään jatkossakin vain tuttuja kasvoja, muutosta mihinkään ei ole luvassa. Nyt aletaan tosin olla tilanteessa, jossa kuntalaiset itsekin ymmärtävät muutostarpeen äänestyskäyttäytymisessään.
Juha Blomfelt
Kun kunnantaloa suunniteltiin sen rakentamista perusteltiin sillä, että toiminta tehostuu kun kaikki kunnan toimialat ovat saman katon alla. Välitön seuraus oli, että torialue kuoli. Nyt siis taas hajautetaan. Ehkä voisi harkita hieman johdonmukaisempaa päätöksentekoa, uskaltaako yritykset investoida paikkakuntaan kun suunnitelmat muuttuvat verrattain usein?
Tiina Karlsson
Kyllä tämä kunta on perseestä,lapsiperheitä viedään kuntalisä mut kaikkeen muuhun rahaa löytyy,Hävetkää. ..
Eräs kuntalainen
Takuu 10 vuotta mutta silti kunta maksaa osansa vuokralla? Aika hyvä takuu kun ei korvaa mitään.
Ja sitten Veikkolaan mokamaan !
MITÄ!? Eikö tätä taloa ole VIELÄÄN korjattu?????? Ei voi olla totta! ja tällaisesta talosta kunta maksaa vuokraa :D :D Ja sama rakennuttaja päästetään nyt uudelleen rakentamaan kuntaan!
MILLOIN tällainen pelleily loppuu kunnassa??

Tämä kunnan touhu täysin samanlaista touhua kuin hölmöläisten valontuonti torppaan sisälle säkillä :D :D

Hölmöläiset rakensivat itselleen talon, mutta siinä oli paha vika, se oli liian pimeä. Koska kukaan ei halunnut olla pimeässä, päätettiin hankkia pirttiin valoa. Mutta miten? Sitä pohdittiin yhdessä. Lopulta joku keksi, että valoa voitaisiin tuoda säkillä ulkoa, jossa valoa oli yllin kyllin. Toinen hoksasi, että työ helpottuisi kun samalla kannettaisiin toisella säkillä pimeyttä pirtistä ulos.

Hölmöläiset jakaantuivat kahteen ryhmään, miehet olivat omassaan ja naiset omassaan. Naiset veivät pimeyttä pirtistä ulos ja miehet kantoivat valoa tilalle. Työ oli aika helppoa, sillä valo oli kevyttä, pimeys samoin. Pirtin ovella kävi melkoinen vilske, kun toiset toivat ja toiset veivät. Mutta pirtti pysyi aina vain yhtä pimeänä.

Hölmölän kylän viisain mies Matti kulki siitä ohi ja kysyi, mitä hölmöläiset olivat tekemässä. Nämä selittivät. Matti otti kirveen ja hakkasi pirtin seinään pienen reiän, ikkunan. Hölmöläiset menivät taloonsa sisään - ja ihmeiden ihme, sinne todellakin tuli valoa ikkunasta. Miten viisas Matti olikaan!

Matin mentyä hölmöläiset päättivät laajentaa ikkunaa saadakseen vielä enemmän valoa. Ikkunaa hakattiin suuremmaksi, ja vielä suuremmaksi, ja vielä, kunnes koko seinä oli poissa. Pirtissä oli nyt melkein yhtä valoisaa kuin ulkona. Saataisiinko sitä vielä valoisammaksi? Yksissä tuumin hakattiin toinenkin seinä pois. Kun kolmatta seinää alettiin hakata, koko talo romahti kasaan. Onneksi kukaan ei jäänyt alle.

Hölmöläiset olivat hieman pahoillaan, kun heillä ei enää ollut taloa, mutta sitten he lakkasivat murehtimasta, kun joku keksi, että valoa oli nyt ainakin ihan yhtä paljon kuin ulkona.
Vain Kirkkonummi osaa tämän näin peruusteellisen hyvin!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx