(16) kommenttia

Kunnanhallitus kaavailee opintomatkaa Tanskaan − arkkitehtuuri ja rantarakentaminen kiinnostavat

Kööpenhaminaa on rakennettu runsaasti merenrannoille. (kuva: City of Copenhagen)

Kirkkonummen kunnanhallitus suunnittelee seminaarimatkaa ensi syksynä Kööpenhaminaan, jossa on tarkoitus tutustua julkiseen rakentamiseen.

Kööpenhamina valikoitui matkakohteeksi kunnanjohtaja Tarmo Aarnion mukaan siksi, että Tanska on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja mielenkiintoisia kohteita on paljon.

Kolmipäiväisellä matkalla aiotaan tutustua julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin ja myös rantarakentamiseen.

Kirkkonummella on työn alla Katvikin-Strömsbyn alueen suunnittelu Pikkalanlahden rantamaisemissa. (Lue: Viisykkönen 20.10.2017)

Kunnalla on myös isoja kouluhankkeita. Gesterbyn uuden koulukeskuksen suunnittelu on menossa ja Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennustyöt käynnistyvät ensi syksynä.

Matkalla halutaan hakea ideoita myös Kirkkonummen keskustan suunnitteluun torin ympäristössä, jossa kaavoitus on aloitettu. (Viisykkönen 20.12.2017)

Seminaarimatkan suunnittelu on vielä kesken. Päätös matkasta on aikomus Aarnion mukaan tehdä kunnanhallituksessa elokuussa.

Kirkkonummen kunnanhallitus ei ole juurikaan matkustellut ainakaan ulkomailla.

Aarnio muistelee, että edellisen kerran seminaarimatka tehtiin ulkomaille viime vuosikymmen alussa.

Silloinkin kohteena oli Tanska ja teemana vanhustenhuolto. Tanskaa on vanhuspalveluissa pidetty edelläkävijämaana.

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Voisiko viisiykkösen toimitus tehdä esim TA:n haastattelun ja sitten reportaasin niistä edellisen Tanskan opintomatkan toteutuneista innovaatioista.
Jos Tanskaa kerran pidetään edelläkävijänä vanhustenhuollossa, luulisi että jotain sieltä on ammennettu ja viety toteutukseen myös kirkkonummen vanhuushuollossa. Muutenhan se reissu oli virhearviointi ja kokemukset ja hyöty jäivät henkilötasolle.
Carlsberg ja Tuborg
Kyllä opintomatkat voivat olla myös järkeviä. Ei näitä kannata vastustella, niin joku persu/sininen tekee. Pitää osata ottaa mallia ja toteuttaa käytännössä. Ihan kannatettava ajatus ja kunta ei tästä matkasta mene konkurssiin!
Veikkolalainen
Kaikkinensa varsin hyvä idea, mutta ikävä kyllä monasti päättäjien oma etu ja hyvinvointi menee tavallisten kansalaisten edelle ja myöskin maksettavaksi....
Trixi
Hei nimimerkki Bon voyage,

tietääkseni kunta ei rakenna uutta sen takia, että rahaa olisi yllin kyllin, vaikka sellaisen mielikuvan yksittäinen kuntalainen voi uutisista saadakin. Taustalla on enemmänkin olosuhteiden pakosta rakentaminen. Erityisenä ongelmana on valtavia kustannuksia aiheuttavat sisäilma- ja homeongelmat kouluissa, jotka toki tuleekin vastuullisesti hoitaa.

Voihan olla, että keskustelu opintomatkan järjestämiseksi johtaa siihen, ettei mitään reissua järjestetä? Jos sellainen järjestetään ja minulla olisi siihen syystä tai toisesta mahdollisuus osallistua, jättäisin todennäköisesti matkan väliin.

Ymmärrän sinällään ajatuksen uusien ja tuoreiden ideoiden löytämiseksi, mutta pohjoismaalaisten suurkaupunkien arkkitehtuuriin voi tutustua jopa ilmaiseksi netissä. Ehkä kunnassa kannattaisi pohtia reissun tekemistä johonkin Kirkkonummeen enemmän verrattavissa olevaan kohteeseen, vaikkapa kotimaassa?
VPS
Kööpenhaminan kaupungin väkiluku on 775,033 (tammikuussa 2018). Kirkkonummen väkiluku karvan alle 40,000. Kööpenhaminan kaupungin pinta-ala on 606.5 km2, Kirkkonummen 393,58 km². Köpiksen väestötiheys on n. 1278 asukasta / km2, Kirkkonummen n. 102 asukasta/km2.

Voisiko edes teoriassa olla mahdollista, että kunnanhallitus suunnittelee opintomatkaansa täysin väärään kohteeseen?
Wikipedia-nörtti

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx