(6) kommenttia

Kunnan "tarjous" jatkuu koko syksyn − toreilta saa myyntipaikan ilmaiseksi kuka tahansa

Kirkkonummen torilla on erittäin harvoin näin paljon ihmisiä, kuten Kirkkonummi-päivillä runsas viikko sittten.

Kirkkonummen kahdella torilla kesän ilmaistoripäivät saavat jatkoaikaa vielä lokakuun loppuun. Torit ovat auki kaikille myyjille torstaisin ja lauantaisin.

Ilmaisista toripaikoista tehtiin pikapäätös kesäkuun loppupuolella. Kesätarjouksella haluttiin saada eloa kunnan toreille, jotka muuten ovat hyvin hiljaisia tai jopa elottomia. (Viisykkönen 20.6.)

Kesän ajan Kirkkonummen torille ja Kosken torille Veikkolassa on saanut tulla vapaasti tietyin ehdoin pystyttämään vaikkapa kirppispistettä torstaisin ja lauantaisin.

Kokeilun piti loppua tänään torstaina (30.8.), mutta nyt on päätetty, että sitä jatketaan lokakuun loppuun.

Joka toinen torstai järjestetty Pro Localis -pienyrittäjätori ja kaksi ilmaispäivää eivät kuitenkaan ole saaneet torille yleisöä ainakaan sankoin joukoin.

Tietynlaista pöhinää torielämän ympärillä näyttäisi kuitenkin olevan. Facebook-ryhmä "Kirkkonummen Elävä Tori" on kerännyt jo 1 000 jäsentä.

Torin elvyttäminen ei ole helppoa. Myyjät eivät tule, jos ei ole asiakkaita, eivätkä asiakkaat tule, jos ei ole myyjiä. Tulee mieleen vanha pohdinta: Kumpi oli ensin, muna vain kana?

Samaa pohtii Facebook-toriryhmän ylläpitäjä Karita Koivumäki.

 − Jotenkin on ollut havaittavissa se, että myyjät eivät viitsi vaivautua paikalle siinä "pelossa" että asiakkaita ei käy. Silloin ei edes ilmainen paikka houkuttele tarpeeksi. Toisaalta asiakkaat eivät mene toista kertaa, jos ei myyjiä ole, Koivumäki pohtii.

Joka tapauksessa pientuottajatori on Kirkkonummen torilla tänään kello 15-19 ja vielä kaksi torstaita syyskuussa sekä ilmaisia toripaikkoja torstaisin ja lauantaisin lokakuun loppuun.

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Ei siinä ainakaan lähi-historiassa mitään toria ole ollut. 50-luvulla Varubodenin kauppa, 60-70-luvuilla VAK (Varuboden Kirkkonummi, Katriina-baari, linja-auto"asema" + kukka ja nakkikioski.
Ma Cafe Bar:kin
Onhan torilla sentään aamuisin aina haukkuvat koirat kyllä elämää löytyy kyllästymiseen saakka
HAU HAU
Torimummo. Tori on ollut samalla paikalla jo satoja vuosia. Arviolta 700-800 vuotta. Kyllä se siihen kuuluu.
Harvakseltaan käyn
Maalilma muuttuu ja niin pitää myös meidän. Jos tori on "aina" ollut tässä niin mikään ei estä, että sen paikkaa muutetaan ihmisvirran mukana. Muutenkin mielestäni kirkon edustalle ei sovi toritoiminta, parempi olisi, että se rauhoitetaan puistomaiseksi oleskelupaikaksi koska kuka haluaa pitää lauantaina häitä/hautajaisia kun edessä soittaa torvisoittokunta? Torit sinne, missä ihmiset liikkuvat, eli kauppakeskusten luo.
Torimummo
Torin paikkaa voisi vaihtaa vaikkapa Citymarketin alueelle, ainakin Kirkkonummi-päivillä vaikutti toimivalta ratkaisulta....
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx