(4) kommenttia

Kunnan lomautukset alkavat Veikkolasta

Veikkolan terveysaseman ovi on kiinni 5.-18.3.

Kirkkonummen kunnan henkilöstön lomautukset alkavat laajassa mitassa keskiviikkona. Ensimmäisenä pistetään kaikki terveyspalvelut kiinni kahdeksi viikoksi Veikkolassa.

Terveyspalveluiden lomautukset etenevät neljässä vaiheessa ja jatkuvat kahdeksan viikkoa. Veikkolan jälkeen vuorossa on kahden viikon lomautusjakso pääterveysasemalla, sen jälkeen ovat palvelut kiinni Masalassa ja sitten vielä kerran pääterveysaseman lomautukset toukokuussa.

Terveyskeskuksen päivystys pääterveysasemalla toimii koko ajan, ja siihen on varattu lisätyövoimaa.

Lomautusjaksojen aikana myös neuvolat ovat kiinni, ja kouluterveydenhoitajat ovat lomautettuna.

Jonot paisuvat varmasti

Henkilökunnan lomautukset kasvattavat huomattavasti kevään mittaan terveyskeskuksen jonoja. Kirkkonummella lääkäriin on päässyt varsin hyvin. Paras tilanne on yleensä ollut Masalassa ja pääterveysasemalla. Helmikuun lukujen mukaan kiireettömän hoidon vastaanottoajan on saanut Masalassa parissa viikossa ja keskustassa kolmessa viikossa.

Veikkolan tilanne on aina ollut huonoin. Viime kuussa Veikkolassa lääkäriajan sai 35 päivässä.

Kirkkonummen kunnanhallitus antaa tänä iltana (3.3.) vastauksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle kouluterveydenhuollon hoidosta lomautusten aikana. AVI on ottanut asian valvottavakseen, koska on ollut epäilyksiä, että Kirkkonummi ei hoida lakisääteisiä velvoitteitaan.

Arkisto (7.2.) Lomautukset: Terveyspalveluita kiinni koko kevään

Arkisto (8.2.) Ylilääkäri: Jonot paisuvat väkisin keväällä  

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Jerri Kämpe-Hellenius...
Jos tarkoitat läntistä naapuuria ;; Siuntiota ?
Siuntiossa on terveyskeskus toiminut hyvin. Viime kesänä terveyskeskus oli auki koko kesän.
Mediassa oli myös artikkeli, jossa tuotiin esille, että Siutiossa on myös uuden toimintamallin mukaan säästynyt kunnan euroja.
Siuntiota on " markkinoitu" kriisikunnaksi; mutta eipä nyt tällä hetkellä asiat taida aivan niin ollakkaan.???
Mielenkiinnolla seuraan, että tuleeko Kirkkounmmen kunnalle säästöjä lomautuksista ja irtisanomisista .
Tuleeko säästöjä ?
Niin Jerri, Siuntiohan miltei luokiteltiin jo kriisikunnaksi viime vuonna. Hieman huono vertailukohta? Siuntiossa on käsittääkseni vain yksi ruokakauppa, joten eipä kaupallisten palveluidenkaan osalta hyvin mene. Tosin nykyäänhän terveyspalveluita voi hakea yli kuntarajojen, Lohjalta ja Kirkkonummelta löytyy puolestaan kauppoja.

Yleisesti ottaen terveysasemien sulkeminen on, kuten Jerrikin antoi ymmärtää, pitkän päälle kiusantekoa - varsinkin kun emme vielä tiedä mikä on lomautusten todellinen säästö/kustannusvaikutus. Sekin asia selviää aikanaan, kun saadaan laskelmat pöytään. Viimeksi 20 vuotta sitten lomautukset eivät kuulemma säästöjä tuoneet, mutta ehkä sitten tällä kertaa.

Kuten artikkelissakin todetaan, jo nyt tilanne lääkärille pääsyn osalta on kiusallisen huono, nimenomaan Veikkolassa. Osainottoni niille jotka ovat julkisten varassa, eivätkä pääse täältä omalla autolla keskustaan hoitamaan terveydenhuoltoon liittyviä asioitaan.

Olin taannoin työmatkalla ja vaimoni joutui lähtemään sairaana tuollloin vajaan vuoden ikäisen, myös sairaana olleen poikamme kanssa Veikkolasta keskustaan terveyskeskukseen. Reilun tunnin mittainen bussimatka suuntaansa ja paikanpäällä kahden tunnin jonotus lääkäriin muodostui ikimuistoiseksi reissuksi.
Vesa-Pekka Sainio
Terveyskeskusten osalta niin Kirkkonummen lähtötilanne on lähes poikkeuksellisen hyvä. Käykää vaikkapa kysymässä läntisestä naapuristamme. Joten terveyskeskusten osalta pitäisi olla mahdollista suoriutua lomautuksista ja pitää kiinni lain säätämistä rajoista.

Itse useisiin perusturvalautakunnan kokouksiin varajäsenenä osallistuneena niin en pidä terveyskeskustoimintaamme perusturvan suurimpana ongelmana lomautusten suhteen tälle vuodelle.
Jerri Kämpe-Hellenius
Toteutuuko lakisääteiset palvelut ?
Tuleeko säästöjä ?
Uhkaskot lisää laskua !
Huolettaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä