(11) kommenttia

Kunnan ensimmäinen aurinkovoimala tuo sähköä hoivakodille − kokemukset hyviä ja paneeleja tulossa lisää

Hoivakodissa kuluu sähköä viilennykseen erityisesti silloin, kun aurinko paistaa kesällä.

Kirkkonummen kunnan kiinteistöjen ensimmäinen aurinkosähkövoimala on tuottanut sähköä Lehmuskartanon hoivakotiin kolmisen viikkoa.

Ensimmäiset kokemukset ovat olleet kunnan mukaan hyviä.

Aurinkosähkövoimala on tuottanut sähköä koko ajan säätilasta riippumatta. Parhaimmillaan voimala on tuottanut vuorokaudessa sähköä 235 kilowattituntia, ja jokaisena viikkona on ylletty vähintään 1 000 kilowattitunnin kokonaistuotantoon.

Vertailun vuoksi nelihenkinen perhe sähkölämmitteisessä 120 neliön omakotitalossa kuluttaa sähköä vuodessa noin 20 000 kilowattituntia eli keskimäärin vuoden jokaiselle viikolle jaettuna vajaat 400 kWh.

Lehmuskartanon hoivakodin aurinkopaneeleilla on säästetty laskujen mukaan kolmessa viikossa kunnan CO2-päästöjä noin 1 500 kiloa.

−Hyvien kokemusten perusteella voidaan todeta, että aurinkosähkövoimaloita tullaan hankkimaan myös muihin kunnan kiinteistöihin tulevaisuudessa, kertoo kiinteistöhuoltoinsinööri Benny Vilander.

Ensimmäisen aurinkosähkövoimalan paikaksi valikoitui Lehmuskartano, koska sillä on suuri sähköpohjakuorma ja kesäisin suuri tarve sähköä kuluttavaan viilennykseen.

Hoivakodin katto oli myös sopivasti etelänsuuntainen, ja aurinkosähkövoimalan asennus onnistui helposti suoraan peltikattoon.

Aurinkosähkövoimalan teho on hoivakodin katolla 33 kWp:iä. Yksikkö tarkoittaa paneeleista saatavaa huipputehoa.

Kirkkonummen kunta on sitoutunut vähentämään kunnan kasvihuonepäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Jutusta vaan puuttuu paljonko CO2 päästöjä tulikaan tehtyä kun aurinkopaneelit valmistettiin ja sitten asennettiin. Puhumattakaan mainitusta kierrätyksestä, kysehän on ongelmajätteestä.

Hullua tämä aurinkovoiman käyttö. Ydinvoima on ainoa järkevä ratkaisu tänä päivänä eikä se muutu vielä kymmeniin vuosiin.
Varmaan kylän ainoa koulutettu
Tervemenoa , Kiitos ja niin tehdäänkin. Emme jää tänne maksamaan kaikenmaailman turhuuksia. Täällähän kunnassa pidetään huolta työttömistä ja laiskoista mutta ymmärän kyllä miksi, nehän tänne kuntaan tuo rahaa nimittäin valtion tukiraha.
Ei kun länteen.
Siis onko joku tästäkin uutisesta löytänyt valittamisen aiheen? Kyllä nyt ollaan enemmän idiotismin, kun normi valittamisen puolella.
Kyllä tämä on se suunta, johon kunnassa tulee mennä, pohtia pitkässä juoksussa näitä energia-asioita.

"jatkan valittamista" ei ole ilmeisesti vielä hahmottanut asuvansa kunnan kaava-alueella, missä ei voi toimia miten itse haluaa. Nyt sitten harmittaa ihan kaikki asiat. Laita vaikka aurinkopaneelit katolle, ehkä se vähän helpottaa :)
Sähöt
Jatka valittamista: jatka vain valittamista, mutta toisessa kunnassa! Toisissa kunnissa et maksa mistään muusta kuin tuosta sinun haaveilemastasi omakotitalosta.
Tervemenoa
Pertsa, ne jotka ei valita on ne jolla ei ole tuloja ja jos on tuloja niitä on niin vähän että he eivät maksa kunnan menoja. Me jolla on tuloja maksamme kainennäköisiä portaita, koirapuistoja, uimhallia, kirjastoa, talvipotkupallokenttä ym ym ym vaikka me emme niitä käytä. Vaan jos me jolla on tuloja haluamme rakentaa vaikka 250m2 ok-talon omalle tontille se kieletään. Mieti sitä.
Jatkan valittamista.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx