(14) kommenttia

Kunnalla on 9 rakennusta tyhjänä samalla alueella – näitä toimintoja aiotaan siirtää, Volskodin muutto auki

Killinmäessä on tyhjillään useita rakennuksia, joille mietitään uutta käyttöä.

Kirkkonummen kunnalla on mietinnässä, mitä tehdä noin kolmen kilometrin päässä kuntakeskuksesta sijaitsevalle entiselle hoitolaitokselle, jossa on sisätilaa lähes hehtaari.

Kunta osti Killinmäen suljetun vammaisten hoitolaitoksen viime talvena Helsingin kaupungilta 2,9 miljoonalla eurolla. Kiinteistöön kuuluu maata lähes 70 hehtaaria.

Luonnonkauniissa ympäristössä on 9 rakennusta ja huoltohalli, jotka ovat osin hajallaan alueella. Hoitolaitos on valmistunut vuonna 1979.

Kerrosalaa alueen rakennuksissa on noin 9 100 neliötä. Kuntotarkastuksissa on todettu, että tiloista voitaisiin käyttää noin 7 600 neliötä. Kaksi rakennusta on purkukuntoisia.

Tässä vaiheessa esitetään, että Killinmäkeen muuttaisivat Työllistämisyksikkö Toimari, jolla on nyt toimintaa kolmessa paikassa Munkinmäessä, Masalassa ja Jorvaksessa.

Lisäksi Killinmäkeen voitaisiin remontoida nopealla aikataululla tilat ikäihmisten päivätoiminnalle ja kunnan omalle ulkoalueiden kunnossapitoyksikölle.

Toimari ja päivätoiminta voisivat toimia yhdessä rakennuksessa. Tilat mahdollistavat yhteistyötä yksiköiden välillä.

Muutostöihin tarvitaan laskelmien mukaan 2,7 miljoonaa euroa seuraavan 10 vuoden aikana. Rakennusten käyttöiäksi on arvioitu 10-20 vuotta.

Killinmäen oston yhteydessä on puhuttu myös kierrätyskeskuksesta. Kunta on yrittänyt neuvotella Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa toiminnan aloittamisesta Kirkkonummella, mutta ainakaan vielä hanke ei ole toteutunut.

Killinmäessä olisi tilaa myös Volsin hoivakodin siirrolle. Hoivakoti nykyisessä kiinteistössä on varsin kaukana kuntakeskuksesta ja vaatisi perusteellisen remontin, johon ei olla ryhtymässä.

Volsinkodin siirto Killinmäkeen maksaisi kunnostustöineen arviolta 6,5 miljoonaa euroa.

Hoivakodin siirtämistä esitetään vielä mietittäväksi ja eri vaihtoehtoja selvitettäväksi.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee Killinmäen tilakysymystä 23.9.

> Kirkkonummi tarjoutui ostamaan lähes 70 hehtaaria maata Helsingiltä – mukana tulee vanha hoitolaitos (Viisykkönen 28.11.2019)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Pistäkää se Killinmäki kuntoon ja siirtäkää Volskoti sinne. Eihän ole mitään järkeä toimivaa aluetta seisottaa tyhjillään. Tämän kunnan päättäjät ovat jahkailuillaan aiheuttaneet varmaan miljoonien vahingot kunnalle. Vaaleissa pitää tapahtua muutos nykyisestä. Enkä tarkoita rasistisempaa suuntaa...
Tero
Aina tiloja vanhuksille, lapsille ja nuorille! Me keski-ikäisetkin halutaan! Kunnon bilepaikka missä bändit esiintyy ois hyvä.
Keskari
Nimimerkille Ei taida päättäjät välittää: Ei terveyskeskuksessa ole mitään tilaa tyhjillään, päinvastoin. Entisillä vuodeosastoillakin on toimintaa, muun muassa fysioterapia.
Ei tyhjää vaan täynnä
Vanhukset unohdetaan koko ajan. Kunnon tilat vanhuksille. Eiköhän nuorilla ole jo tarpeeksi kaikenlaista. Ulos luontoon että ne saa raitista ilmaa ihan ilmaiseksi. Miksi ei voida kunnostaa vanha terveyskeskus vanhuksille. Nyt osa on tyhjillään.
Ei taida päättäjät välittää
Kunnan kiinteistöhuolto-osaamisella nämäkin ovat kohta korjauskelvottomia. Päätöksiä pitää tehdä eikä vaan palaveerata.
ollon
Nuorisotila mopohalleineen ja sakeittiparkkeineen. Päiväkotitiloja näille homehtuneille ja ylitäysille konteille, joissa jopa 2 ryhmää jakaa yhden ryhmän tilat. Parempi kuntoiset tilat kunnan talossa köhiville virkailijoille. Kirppiksiä, kierrätyskeskus. Taiteilijoille tiloja, bänditiloja...
Se on vaan niin tyhmää pitää tiloja tyhjillään.
Anonyymi
Eikö hyvät väliaikais kouluparikit ole täysin käyttökelpoisia vai onko ne juhannuskokko tarpeita
Anonyymi
Kirkkonummella pitäisi ehdottomasti olla kierrätyskeskus. Nyt tåytyy ajaa Espooseen asti.
Mummi
Lapsimäärä laskee Kirkkonummellakin. Eikö joku päiväkoti voitaisi muuttaa vanhustentaloksi?
Iloinen veronmaksaja
Asiaa tietenkin jahkaillaan kunnes talot ovat rapistuneet siihen pisteeseen että purettava. Sen jälkeen rakennetaan jotakin helvatin kallista.
Odottelua
Tuonne saisi helposti nuorisotilan ja mopotalli-toimintaa. Olisi keskustan päihdepuistojen sijasta joku oikea paikka kuluttaa aikaa.
Paikaton
Kannattaa tutkia peruskorjauksen järkevyyttä, kun rakennuksissa on nykyarkkitehtuurin perusvirhe. Killinmäenkin tasakattoiset rakennukset homehtuvat ennen aikojaan, kun vesi valuu sisään. Ainakaan kunnalla tasakattoiset rakennukset ei toimi, kun vuosihuoltoon ja jatkuvaan kosteusseurantaan ei ole osaamista ja varaakaan.
Voitto Mäkipää
Ettei tulisi halvemmaksi rakentaa vaikka konteista uusi, nykymääräykset täyttävä vanhustentalo. Vanhan homekiinteistön entisöinti ei ole ratkaisu.
Pk
Seuraava ikuisuusprojekti Kirkkonummella...
Joopa joo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx