(3) kommenttia

Kulkevatko bussit Kirkkonummella niin kuin pitäisi? − HSL kysyy kuntalaisilta vinkkejä ja mielipiteitä

Kirkkonummen bussiliikenteeseen on varauduttu tekemään muutoksia ensi vuonna. Linjaston suunnittelua varten pyydetään kuntalaisilta apua kyselyllä.

HSL on aloittanut Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelun, jossa tavoitteena on kehittää  juna- ja metroliikenteeseen tukeutuvaa joukkoliikennelinjastoa.

Pääpaino suunnittelussa on siten Kirkkonummen keskusta-alueen, Kantvikin, Upinniemen ja Masalan bussiyhteyksissä. Veikkola-Helsinki -liikenne on bussiyhtiöiden itsensä hoitamaa.

Suunnitelmassa tarkastellaan, miten nykyistä liityntäliikennettä voidaan kehittää voimassa olevien sopimusten aikana. Muutokset Kirkkonummen liityntälinjastoon toteutetaan ensi vuonna.

Tavoitteena on, että suunnittelutyö valmistuu tämän vuoden mennessä.

Suunnittelua varten on avattu blogi, jossa kerrotaan suunnittelutyön etenemisestä. Postauksia kommentoimalla voi kuka tahansa osallistua suunnitteluun työn eri vaiheissa.

HSL lupaa lukea kaikki kommentit läpi ja vastata selkeisiin kysymyksiin.

Blogin lisäksi on matkustajilla ja myös niillä, jotka eivät joukkoliikennettä käytä, mahdollisuus vastata kyselyyn netissä.

Suunnitelmatyö on alkanut tarpeellisten lähtötietojen keräämisellä. Työn lähtötiedoiksi selvitetään muun muassa eri linjojen matkustajien nousu- ja poistumispysäkit, palveluiden sijoittuminen reittien varrelle sekä kartoitetaan tärkeimmät vaihtopaikat

Lähtötiedoiksi kerätään myös liikkumistietoja karttakyselyn avulla. Kyselyyn voi vastata 24.10. saakka.

> Blogi löytyy täältä ja kysely täältä

(3) kommenttia

Kommentit (3)

HSL:n liityttyämme ei Gesterbystä ole enää ollut mahdollisuutta kulkee töissä pääkaupunkiseudulle niin jotta ehtisi klo.6 töihin Helsingin saatikka sitten Vantaan työssä käynti alueille.Nykyään paljon työ paikkoja tuolla alueella joissa työt tosiaan alkavat noin aikasin ja näin estää minunkin tilanteessa työllistymisen.
Pitkä aikais työtön ja haluaisi tehdä töitä
Paremminkin sanoen: kulkemisen sijasta bussit kiertävät tolkuttoman pitkän lenkin arkisin klo 10 jälkeen.
Matkakeskuksen asiakkaille tämä kiertoajelu tekee yhteensä 1 h (tai yli) jos aiot päästä haluamaasi paikkaan Espoosssa (!), jonne omalla autolla pääset 25 minuutissa.
Että sillai
Kantvikista Helsinkiin aamulla seitsemäksi töihin julkisilla. Ei kiitos. Siirsin verotulot Espoon kassaan. Voimia Kirkkonummen päättäjille.
ex kirkkonummelainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx