(5) kommenttia

Kuljettajan silmissä sumeni ja auto törmäsi tolppaan – sakot tuli, kunta ei saanut korvausta pylväästä

Noin 58-vuotias naisautoilija sai käräjäoikeudessa sakot törmättyään Kirkkonummen kunnan omistamaan valaisinpylvääseen.

Viime vuonna sattuneen tapauksen syntysyyt jäivät oikeudelle vähän epäselväksi.

Kuljettaja on kertonut oikeuden asiakirjojen mukaan, että häneltä sumeni silmissä, menetti ajoneuvon hallinnan, suistui tieltä ja törmäsi pylvääseen.

Syyttäjä perusteli tuomiota kolmella rikospykälällä ja vaati rangaistusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syyteen mukaan kuljettaja oli tahallaan tai huolimattomuudesta rikkonut tieliikennelakia ja sen nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä siten, että hän oli kuljettanut henkilöautoa, vaikka häneltä on sairauden, vian, vamman tai väsymyksen taikka muusta vastaavasta syystä puuttunut siihen tarvittavat edellytykset sekä jättänyt noudattamatta olosuhteiden edellyttämään huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi.

Oikeus määräsi tiistaina yli vuoden kuluttua tapauksesta 20 päiväsakkoa, mikä vastaajan tuloilla on 320 euroa.

Kuljettaja oli myöntänyt tapahtuneen ja suostunut kirjalliseen käsittelyyn oikeudessa.

Kirkkonummen kunta oli vaatinut korvauksia katkenneesta pylväästä.

Oikeus pyysi täydentämään vaatimusta, mutta siihen kunta ei ollut vastannut, joten korvausasia jäi oikeudessa tutkimatta.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

"Kirkkonummen kunta oli vaatinut korvauksia katkenneesta pylväästä" Oikeus oli pyytänyt täydentämään vaatimusta, mutta sitä kunta ei ollut tehnyt. Miksi? Jonkun toimeenkuvaanhan tuo on kuitenkin kuulunut. Päättikö kunnan työntekijä maksaa sen itse?
Terveisin,

Veronmaksaja
Anonyymi
Auto on todellakin vaarallinen liikkumisväline. Satoja ihmisia kuolee- ja kymmeniätuhansi loukkaantuu vuosittain Suomessakin. Puhutaan presidentti Halosen esille tulleesta niinkin mahtavasta, kuin globaalisesta ja kestävästä kehityksestä. Niin kuinka paljon maailmassa liikenneonnettomuuksissa kuolee ja loukkaantuu. On turha puhua, sen enempää, kuin alatikasvavan pakolaisvirran kasvusta. Kaikki paisuu, vain kuin pullataikiva.
Eipä sen puoleen kuoleehan muutenkin Suomessa keskimäärin lähemmäsksi kaksisataa ihmistä jokainen päivä, eikä sillekään kukaan mahda yhtään mitään.
vaaroja ompi paljon liikenteessä, kuinka mahtaa oll väkevyys
Kenelle vaan voi tulla vastaava tilanne, myös teille "syyttäjille". Liikenne on täynnä vaaratilanteita, eniten niitä aiheuttelevat raskaalla kaasujalalla ajelevat MINÄMINÄ-miehet ja vilkutta ajelevat liikenteen kokonaisturvallisuudesta piittaamattomat (yleensä miehet).
ymmärrystä
Tyypillistä tätä aikaa, missä liikkuu vain minäminäminä, muista viis :-(! Toivottavasti tosiaan, ei toista kertaa kyseinen Minä hyppää rattiin. Joskus olisi hyväksi oppia toilailuista, mutta vahvasti epäilen, koska kaikilla eivät vihjeet kerro mitään.
Liikutaan vaikka kävellen?
Tuollaiset kuskit joilla näkö sumenee kesken ajon ovat vaaraksi liikenteessä, onneksi nyt oli vain tolppa vastassa. Toivottavasti kyseinen kuski jättää autoilun tykkänään ja siirtyy käyttämään julkisia tai muita liikkumistapoja....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx