(16) kommenttia

KP: Kirkko pyysi poliisia tutkimaan uskontotunteja Kirkkonummella − ortodokseille ei omia ryhmiä

Suomen ortodoksinen kirkko ei ole tyytyväinen uskonnonopetukseen Kirkkonummen ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Suomen ortodoksinen kirkko on Kyrkspressen-lehden mukaan pyytänyt poliisia tutkimaan uskonnonopetuksen järjestämistä Kirkkonummen ruotsinkielisissä kouluissa.

Uskontotunnit ovat oleet kiistana Kirkkonummella jo viime vuonna, jolloin vanhemmat tekivät valituksen aluehallintovirastoon (avi).

Valituksen mukaan Kirkkonummella on toimittu lainvastaisesti, kun eri uskontokuntien ja elämänkatsomustiedon oppilaita opetetaan samoissa ryhmissä.

Avi huomautti vuosi sitten Kirkkonummen ruotsinkielistä opetustointa, että menettely ei ole lainmukainen.

Yhteisiä tunteja voi avin mielestä järjestää sellaisissa teemoissa, joissa asiat ovat selkeästi yhteisiä, mutta eri uskontoihin liittyvät erityispiirteet pitää opettaa omissa ryhmissään. (Lue: Viisykkönen 3.9.2017)

Suomen ortodoksinen kirkko on tiedustellut Kirkkonummen kunnalta, miten opetusta on muutettu.

Kirkko ei ole kuitenkaan edelleenkään ollut tyytyväinen tilanteeseen vanhemmilta saadun palautteen perusteella. Siksi käyttöön on otettu järeämmät aseet.

Ortodoksinen kirkko on pyytänyt Länsi-Uudenmaan poliisia tutkimaan kahden kunnan virkamiehen osalta, ovatko he rikkoneet virkavelvollisuutta.

Myös Turussa ja Jyväskylässä on kirkko tehnyt ilmoituksia poliisille samasta asiasta.

Kirkkonummen suomenkielisissä kouluissa ortodoksikirkolla ei ole opetuksessa huomautettavaa. 

Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksessa on erilaisia käsityksiä siitä, mikä on kaikille uskonnoille yhteistä ja mikä erityistä, jossa pitäisi antaa erikseen opetusta.

− Kun puhutaan esimerkiksi kasteesta. Voidaan puhua samasta asiasta, mutta näkökulma on aivan eri riippuen, onko luterilainen vain ortodoksi, puhumattakaan, jos esimerkiksi on muslimi, toteaa KP:ssä Sirpa Okulov, joka hoitaa opetusasioita Suomen ortodoksisessa kirkossa.

Kirkkonummen ruotsinkielisen opetustoimen johtaja Mikael Flemmich toteaa KP:ssä, että opetuksessa on tehty ne muutokset, jotka avi määräsi viime vuonna.

Ortodoksisen kirkon tiedot ovat Flemmichin mukaan vanhat. Hän sanoo, että opetuksessa on nyt määritelty ne osat, jotka pitää opettaa erikseen eri elämänkatsomuksen omaaville ja ne, jotka puolestaan voidaan opettaa kaikille samassa ryhmässä.

Uskonto tai elämänkatsomustieto on peruskoulussa pakollinen oppiaine.

Eri uskontokuntiin kuuluville kuten esimerkiksi islaminuskoisille on annettava omaa uskonnonopetusta, jos ryhmään tulee vähintään kolme oppilasta ja huoltajat haluavat erillistä opetusta.

 

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Kyllä tuo uskonto näyttää olevan varsin tärkeä asia myös valtakunnan politiikassa. Nuo ulkoministerin henkilökohtaiset uskontoonsa perustuvat mielipiteet ja kannanotot aiheuttavat poliittisella kentällä suuria reaktioita...ei tuo nyt niin mahdottoman suuri asia ole, vaikka henkilö muutoin onkin vastenmielinen:)
Anonyymi
Usko tai muu tapa tulkita ja kokea elämää on ihmisessä sisällä, ne eivät ole oppiaineita. Ei ole mitään tolkkua opettaa jotain, minkä sisältö on jokaisen itse tulkittavissa. Sama kun otettaisi hippeys oppiaineeksi.
DAda
Hallelujaa ja tosi lujaa...aamen:)
Anonyymi
ortodoksit ovat aivan eri linjoilla uskomuksessaan kuin evlut muutenhan olisimme jompiakumpia vain yksi jos ei olisi eroja halooo
että näin
minä olen evlut ja maksan mielelläni oman seurakunnan juttuja jokainen uskontokunta perustakoon itse oman juttunsa jos haluaa ja omilla varoillaan piste irtisanoudumme heti jos näitä evlut varoja käytetään muuhun
evlut

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx