(4) kommenttia

Koulutyö alkoi loman jälkeen ”parakissa” – Gesterbyn koulukeskuksen väistötiloista voi tulla ennakoitua pysyvämpiä

Vasemmanpuoleinen väistötila on otettu käyttöön, toinen pää valmistuu marraskuun loppuun mennenssä.

Parisataa Winellska skolanin ja Gesterbyn koulun oppilasta pääsi maanantaina aloittamaan koulutyön upouusissa tiloissa, jotka pystytettiin pahoista sisäilmaongelmista kärsivän koulukeskuksen pihalle.

Lähes 500 oppilaan väistötiloista saatiin valmiiksi koulujen syysloman aikaan puolet. Toinen puolisko valmistuu marraskuun loppuun mennessä.

Tilat hohtavat uutuuttaan, eikä sisällä tunnu juuri missään, että oltaisiin väliaikaisissa tiloissa. Elementit tulivat Kirkkonummelle suoraan tehtaalta.

Ilmanlaatukin pitäisi pysyä hyvänä. Jokaisessa luokkahuoneessa on kokonaan oma ilmanvaihtosysteemi.

− Ei täällä sisällä vaikuta millään tavalla, että oltaisiin parakissa, Kirkkonummen rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä toteaa.

Väistötiloihin siirtyivät tässä vaiheessa Winellskan ala-asteen oppilaat ja Gesterbyn koulun kielikylpyluokat.

Samalla Winellska skolanin B-rakennus saatiin tyhjennettyä, C-talosta oppilaat muuttavat, kun loputkin väistötilat ovat valmiit.

Ainakin kahta nyt tyhjenevää koulutaloa odottaa purkutuomio, ja myös muita koulukeskuksen rakennuksia harkitaan korvattaviksi kokonaan uusilla tiloilla. (Lue: Viisykkönen 17.8.)

Uudet väistötilat ovat Köykän mukaan teknisesti täysin pysyvän rakennuksen luokkaa eli ne voisivat olla pystyssä käytännössä pidempääkin kuin viisi vuotta eli aika, jolle väliaikainen rakennuslupa on hankitt

− Täällä on mittava koulu-urakka. Järkevää olisi lähteä toteuttamaan uusia rakennuksia talo kerrallaan, jolloin väistötiloja tarvitaan pitkään.

Väistötilat yritettiin aluksi saada kokonaan valmiiksi koulujen alkuun mennessä, mutta aikataulu petti.

− Perustukset oli arveltua vaativammat rakentaa, pohjalla on pelkää savea, Köykkä kertoo.

Gesterbyn väistötilojen pystytys oli tähän mennessä Kirkkonummella suurin vastaava hanke. Finnsbackan päiväkodit parakit ovat huomattavasti pienempi yksikkö.

− Yllätyksiä tuli koko hankkeen ajan, erityisesti siitä, mikä kuuluu kunnalle ja mikä tilojen toimittajalle, kunnossapitopäällikkö Ralf Lönngren kertoo.

− Nyt olemme oppineet paljon, ja seuraava väistötilan pystytys sujuu varmasti helpommin, molemmat hankkeen toteuttajista kertovat.

Kunta on vuokrannut tilat viideksi vuodeksi. Vuokra on tältä ajalta noin kolme miljoonaa euroa.

Tilojen perustukset ja muut pystytykseen liittyvät kulut ovat arviolta 200 000 euroa.

Palvelutuotannon jaosto on edellyttänyt, että Gesterbyn koulukeskuksen alueelle selvitetään vielä kolmannenkin väistötilan rakentamista.

Myös Masalassa voi tulla eteen ”parakkikoulun” pystytys väistötiloiksi Nissnikun koululle, jossa on jo suuri tilantarve ja peruskorjaus on vääjäämättä edessä. (Viisykkönen 13.10.)

Gesterbyn väistötilojen eteen pyritään saamaan vielä tänä syksynä asvaltti, koska rakennusten ympäristö on irtohiekkaa ja kivimursketta.

Koulu toimii uusissa tiloissa kengättömänä, jotta hiekka ei kulkeudu joka paikkaan.
 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Nuo uudet parakit vaikuttavat varsin toimivilta eli ei ollenkaan huono ratkaisu:)
jukkamatias
Eiköhän noissa olla siihen saakka kunnes maatuvat. Ei tarvetta uudelle koululle ennen sitä. Turha puhua tilapäisyydestä. Se touhu on pelkkää virkamiesten ja poliitikkojen henkseleiden paukuttelua.
Nimim. 90-luvun parakissa viettänyt
Kunnalla on kyllä varaa laittaa rahaa kiinni kaikenmaailman valoihin joilla valaistaan kylän keskustassaolevat kalliot. ja kunta voi laittaa 11000e rahaa Jerikon kuntoportaiden YHTEEN kaiteeseen.
Mutta kunnalla ei ole varaa antaa lapsille tervettä koulua!!!!

Mikähän tässä yhdistelmässä on pielessä????
Vain Kirkkonummella
Tässä vaiheessa on kylläkin vasta ensimmäinen parakki valmistunut ja Winellskan luokat 4-6 aloittaneet siinä. Toinen parakki valmistunee Marraskuun aikana, minkä jälkeen Winellska skolanin ala-asteen vuosikurssit 1-3 pääsevät vasta muutamaan.
Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä