(10) kommenttia

Kouluparakkeja aiotaan tilata neljä lisää − väistötilojen vuokrat voivat nousta 4-5 miljoonaan euroon vuodessa

Gesterbyn koulukeskuksen pihalle pystytettiin ensimmäiset kaksi parakkikoulua viime syksynä.

Kirkkonummen kunta varautuu jälleen tilaamaan uusia kouluparakkeja koulujen sisäilmaongelmien takia. Tuoreimmat tarjoukset pyydettiin neljästä väistötilasta.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto hyväksyi torstai-iltana tarjoukset väistötiloista Nissnikun koululle Masalaan ja Kirkkoharjun koululle keskustaan.

Kirkkoharjun koulun pihalle oli pyydetty väistötilojen toimittajilta tarjous yhteensä kolmesta väliaikaisesta rakennuksesta, joista kaksi on optiolla.

Nissnikun koululle pyydettiin tarjouksesta yhdestä väistötilasta. Kaikki rakennukset ovat samanlaisia 240 oppilaan kouluja.

Kaksi viikkoa sitten jaosto päätti jo Gesterbyn koulukeskuksen pihalle tilattavista kahdesta parakista, jotka nekin ovat suunniteltu kumpikin 240 oppilaalle.  Gesterbyssä on ennestään kaksi parakkikoulua. (Viisykkönen 18.4.)

Torstaina päätettiin hyväksyä Parmaco Oy:n tarjoukset halvimman hinnan perusteella.

Yhtiö tarjoaa kolmea väistötilaa Kirkkoharjun koululle ensimmäisen vuoden vuosivuokralla noin 2,1 miljoonaa euroa.

Vuokra laskee vuosi vuodelta siten, että viidentenä vuonna vuokra olisi noin 1,7 miljoonaa euroa.

Nissnikun koulu väistötilan vuokra on ensimmäisenä vuonna noin 700 000 euroa.

Molemmat tarjoukset on annettu avaimet käteen -periaatteella eli tilojen toimittaja toteuttaa myös väistötilojen perustukset.

Tarjoukset oli pyydetty viiden vuoden vuokra-ajalle ja lisäksi kolmen vuoden optiolla eli yhteensä kahdeksalle vuodelle.

Nissnikun koulun ja Kirkkoharjun koulun ykkösrakennus on tarkoitus saada pystyyn ensi vuodenvaihteen aikoihin.

Jaoston päätökset eivät ole vielä sitovia. Niihin tarvitaan kunnanvaltuuston päätös määrärahoista.

Jos kaikki väistötilat tilataan, joista on hyväksytty tarjoukset, Kirkkonummen koulujen pihoilla on ensi vuonna yhteensä kahdeksan kouluparakkia.

Väistötilojen vuokrat nousevat vuositasolla merkittäviksi. Lähimmän neljän viiden vuoden aikana parakkivuokriin kuluu kunnalta näillä näkymin 4-5 miljoonaa euroa vuosittain.

Myös Kirkkoharjun koululle on varauduttu vuokraamaan parakit kahdeksaksi vuodeksi, vaikka uuden Jokirinteen oppimiskeskuksen rakentaminen on tavoitteena aloittaa vielä tämän vuoden lopulla, jolloin valmista pitäisi olla vajaassa kolmessa vuodessa.

Kunnassa on kuitenkin ajateltu, että väistötiloja saatetaan tarvita jatkossakin ja siksi on hyvä varautua, että niitä on valmiina.

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Huomasin kun kävin äänestämässä Nissnikun koululla viime pressanvaaleissa että olipa ummehtunut ilma. Sääliksi käy niitä lapsia jotka siellä ovat opiskelleet ja hyvä että kunta nyt tekee jotain asian eteen.
Tosin, en ole ollut neuvottelemassa parakkihintoja koskaan, mutta tuntuu aika kovalta hinnalta vrt. että eikö nämä kannattaisi ostaa kunnalle?
Kirstunvartija Sundsbergistä
Ei ole nämä ns homekoulut mikään Kirkkonummen oma ongelma.
Tuntuu siltä että 90% näistä 80-luvun (ja uudemmistakin) koulu- ym kunnallisista rakennuksista painii enemmän tai vähemmän homeongelmien kanssa.
Onneksi kunnat nyt tekevät jotain. Vaikka se maksaakin. Se että kouluparakkeja joudutaan vuokraamaan on vain pieni osa, vanhat koulut joudutaan pahimmissa tapauksissa purkamaan kokonaan ja uudelleenrakentamaan, mikä sekään ei ihan ilmaista ole.

Mutta parempi näin kuin se että meillä on tulevaisuudessa sukupolvi joka kärsii terveydellisistä ongelmista sen takia että ovat istuneet nuoruutensa hometta hengittäen.
Niin se on!
Kova hinta sillä, että säästetään huolto/ylläpitokuluista eikä käytetä sitä vähäistäkään määrää kaikkea.
Ja eihän tämä tähän lopu. Kirkkoharjun ja Nissnikun koulu saavat parakit kumpikin 250 lapselle. Kirkkoharjun kohdalla varsinkin jää aika moni lapsi vielä huonoon sisäilmaan, oletteko käyneet siinä koulussa viime aikoina?
Eikä kaikkiin kouluihin, missä oireilevia kyselyjen mukaan ole, tehdä kunnollista kyselyä TAI kuntokartoitusta. Jätetään tiedottamatta, korjataan ehkä vähän sitä ehkä tuota, ehkä ne vuosia vanhat korjauskehoitukset. Voidaan taas vuosi-kaksi ostaa lisäaikaa, kun vanhemmille vakuutetaan, että korjauksia on tehty.
Nouskaa barrikadeille vanhemmat, puolustamaan lapsianne. Sitä ei kukaan muu tee eikä teidän lasten etua mikään viranomainen valvo!
Tosissaan
Kohta joutuvat parakkeihin myös keskustan terveyskeskus ja neuvola, jos sitä hyvinvoinikeskusta ei pikaseen rakenneta. :(
Home sweet home
Parakkikoulut ovat hyvä ratkaisu ongelmaan. On yleinen käytäntö kaikkialla Suomessa, rakentaa rakennus ja viereen tuoda parakit, joissa toimitaan, koulut, kunnantalot, sairaalat.
Rahoitushan kouluihin, ennen tuli Japanista, mutta nykyää se tulee kaikki Kiinasta.
Ennen oli Suomessa vihreää kultaakin, mutta nykyään aakeeta laakiita ja suojeltuja ja muinaismuistoja. Mistä kunnia vihreälle puolueelle.
Väki vähenee, niin parakit mitä mainioin ratkaisu valmiina alati kasvavaan pakolaisten asuin ongelmaan.
Maaiman parasta ja taidokkainta osaamista.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx