(3) kommenttia

Koululla tuskastuttiin sisäilmatietoihin − lähes 700 oppilaalle vaaditaan väistötiloja, pikakorjaukset eivät riitä

Kirkkoharjun alakoulun musiikkiluokat esittivät Elina Laakkosen (vas) johdolla sisäilmalaulun vetoomuksen siivittämiseksi.

Kirkkoharjun koulussa on kiertänyt viimeisinä koulupäivinä adressi, jossa vaaditaan järeitä ja nopeita toimia sisäilmaongelmien takia.

Kirkkonummen keskustassa toimivan koulun musiikkiluokkien oppilaat marssivat perjantaina kunnantalolle adressi mukanaan.

Yli 100 allekirjoittajan vetoomuksessa vaaditaan, että koulun kaikki 1-9-luokat on siirrettävä väistötiloihin pikaisesti.

Tällä hetkellä Kirkkoharjun koulun noin 1 000 oppilaasta runsaalle 300:lle on järjestetty väistötilat. Uusia suunnitelmia väistötiloista ei ole. Uusi koulu valmistuu Jokirinteeseen runsaan kahden vuoden kuluttua.

Vaatimukset uusista väistötiloista saivat pontta sen jälkeen, kun Kirkkoharjun koulun sisäilmatutkimukset julkaistiin viime maanantaina.

> Koulukeskuksessa tehtiin massiivinen kuntotutkimus − Tulos: sisäilmaongelmat voidaan korjata kesällä (Viisykkönen 28.5.)

Luokanopettaja Elina Laakkonen ihmettelee, miksi tuloksista kerrottiin vasta viimeisinä koulupäivinä, vaikka raportti on ollut valmis jo lähes kuukauden.

Kunnassa on tulkittu laajoja sisäilmatutkimuksia siten, että korjauksia koulutiloissa voidaan tehdä kesän aikana ja niillä selvitään kaksi vuotta, kunnes uusi koulu on valmis.

Tämä ei tyydytä ainakaan kaikkia Kirkkoharjun koulun opettajia ja oppilaiden huoltajia.

Laakkosen mukaan nimiä olisi saatu adressiin lisää, jos aikaa olisi ollut enemmän.

Adressissa muistutetaan, että jo yli vuosi sitten oppilaiden ja opettajien keskuudessa tehdyssä oirekyselyssä 27-35 prosenttia vastaajista kertoi kokeneensa oireita huonon sisäilman takia.

− Noin kahden vuoden aikana on siis tutkitusti saatu selville, että monet koulutiloissa työskentelevät oireilevat ja että vaurioituneet ja käyttöikänsä päähän tulleet rakenteet ovat riski terveydelle, adressissa todetaan.

Musiikkiluokan opettajana työskentelevä Laakkonen kertoo vaihtavansa ensi syksynä työpaikkaa Lohjalle koulun sisäilmaongelmien takia. Laakkonen on opettanut Kirkkoharjun koulussa 24 vuotta.

Kirkkoharjun koulun pihalle on tuotu viime talvena yksi parakkikoulu ja kahdelle samanlaisille olisi kunnalla optio, mutta niitä ei toistaiseksi ole ajateltu käyttää.

Parakkeja on pystytetty myös Gesterbyn koulukeskukseen ja Masalaan. Kunta on arvioitunut, että viidessä vuodessa väistötilojen kustannukset nousevat noin 20 miljoonaan euroon.

> Uusia kouluparakkeja tilataan, valtuusto lupasi vuokrarahat − väistötilojen kulut nousevat miljooniin (Viisykkönen 28.5.2018)

Adressin vastaanottaneella kunnanjohtaja Tarmo Aarniolla ei ollut juurikaan tarjota uusia lupauksia sisäilmaongelmien ratkaisuun. Aarnio viittasi jo toteutuneisiin toimiin ja kesän mittaan suunniteltuihin korjauksiin Kirkkoharjun koulukeskuksessa.

− Jos jotain akuuttia ja uutta ilmenee, reagoimme siihen, Aarnio lupasi.

> Koulukeskus levittäytyy keskustan liiketaloihin − nyt vuokrataan autokoulun opetustila lukion käyttöön (Viisykkönen 29.5.)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

@veikka. Jos et tiennyt, niin kuntatalossakin on sisäilmaongelmia...
Anonyymi
Mitähän Jolkbyssa sijaitsevan Heikkilän koulun alta on löytynyt, kun kaivinkonetta ja imu-säiliöautoa tarvitaan?
Miten on rakennettu ja miten rakennusta on käytetty ja hoidettu?
seuraava pommi
Tarmo plus kumppanit voisivat vaikka vaihtaa päittäin toimistotilansa koululuokkien kanssa jokirinteen valmistumiseen asti ja esimerkillisesti näyttää lapsille kuinka pärjätään huonossa sisäilmassa.
Veikka

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx