(10) kommenttia

Koulukuvausten kilpailutus voi laskea hintoja murto-osaan − Siuntio teki sopimuksen: koko kuvapaketti maksaa 0,99 euroa

Koulu -ja päiväkotikuvaukset ovat koko maassa miljoonien eurojen liiketoimintaa.

Kouluissa ja päiväkodeissa järjestetyissä valokuvauksissa on hyvin kirjava käytäntö. Monet kunnat kilpailuttavat kuvaukset, ja hintoja on saatu pudotettua joka kymmenesosaan aiemmasta.

Kirkkonummella koulut hoitavat itse kuvausten järjestämisen, jossa on mukana myös koulu -ja kotiyhdistyksiä. Yhtenäistä kilpailutusta ei ole, eikä ole suunnitelmissa.

Siuntion kunta on juuri järjestänyt kilpailutuksen, jonka tuloksena kunta tiedotti otaksuvansa, että Siuntiossa on nyt Suomen halvimmat koulukuvat.

Kilpailun voittanut valokuvausyritys tarjoaa kuvia Siuntion kouluissa ja päiväkodeissa todella edullisesti.

Muotokuvan, ryhmäkuvan ja tarra-arkin voi ostaa 99 sentillä. Postituskuluja ei ole.

Helsingin kaupunki kilpailutti kuvaukset viime vuonna ja tulokset olivat samansuuntaiset kuin Siuntiossa.

Helsingissä peruskuvapakettien hinnat olivat ennen kaupungin järjestämää kilpailutusta yleisesti 20-30 euroa ja kilpailutuksen jälkeen vain muutama euro.

Helsingissä kilpailukseen osallistui 17 yhtiötä. Potti oli melkoinen, Helsingissä on noin 85 000 koululaista ja päiväkotilasta.

Koulukuvausfirmat myöntävät avoimesti, että koulukuvien peruspaketteja myydään tappiolla ja tulos syntyy lisäkuvista, joita sitten vanhemmat tilaavat. Kaverikuvat ovat yleensä haluttaja.

Espoo aikoo järjestää virallisen kilpailutuksen koulu -ja päiväkotikuvauksista ensi syksynä.

Kirkkonummella ei ole ollut keskustelua, että kunta kilpailuttaisi kuvaukset avoimella ja julkisella tavalla, kerrotaan kunnan sivistystoimesta.

Koulukuvauksista on keskustelu monilla paikkakunnilla kiivaastikin. Kuvausfirmojen on väitettyy jopa haalivan kouluja ja päiväkoteja asiakkaikseen epäasiallisin keinoin.

Myös hintoja on arvosteltu. Useampi lapsisissa perheissä kuviin saattaa hyvinkin mennä vuosittain sata euroa.

Koulukuvausten järjestäminen ei ole kunnalle mitenkään pakollista, eikä kenenkään tarvitse ostaa kuvia, jos ei halua.

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Tässä käy oikeasti niin että koulukuvauspalvelun tuottajia ei enään ole kohta saatavilla näillä senttihinnoilla. Ihmisen pitäisi pystyä elämään työstä saatavalla palkalla. Nyt mennään siihen että autoa ei kannata startata kotipihasta aamu viideltä, kun tulee pelkkää tappiota. Ei kaikkea voi saada ilmaiseksi.
Koulukuvaaja
Sääli sitä raukkaa, joka tuon duunin tekee:(
YxÄiti
Tiina Karlsson, puhuu muuten asiaa, mutta 5€ tilauksella per oppilas, kuvaaja joutuu maksamaan oppilaiden kuvauksesta ja siihen liittyvistä palveluista. Kun katsoo "Loppu ryöstämiselle!" kirjoittamia kuluja, mitä liittyy koulukuvaamiseen ja katsoo kaikkien kuvausliikkeiden negatiivista tai lähes nollatulosta, niin 25€ per lapsi näyttää pääsevän nollatulokseen tässä liiketoiminnassa.
No, julkishalkinnon kilpailutuksissa päätös tehdään käytännössä vain hinnan perusteella, joka ajaa voittajien sopimukset tappiolliseksi toimialasta riippumatta. Tämän vuoksi mm. vanhustenhoitopalvelut on halpaa ja huonoa eli sitä mitä on kilpailutettu.
Negatiivinen miljoonabisnes
Kun kupla puhkeaa, niin se toki tuntuu. Tämä oli hyvä rahasampo, vuosikaudet kulut vain putosi, mutta hinnat pysyi samana tai jopa nousi. No, onneksi on uusia ideoita ja rautoja tulessa, saa meinaan muut kuvailla noilla hinnoilla.
Sano muikku!
onpas kiva nyt olla siuntiolainen :)
tikku

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx