(10) kommenttia

Koulukeskus levittäytyy keskustan liiketaloihin − nyt vuokrataan autokoulun opetustila lukion käyttöön

Porkkalan lukiolla on ollut opetustiloja Pankkitalona tunnetun liikekiinteistön yläkerrassa kolme lukuvuotta. Lisätilaa vuokrataan Kirkkotallintien toiselta puolelta liiketalosta.

Kirkkonummen keskustassa toimivan Kirkkoharjun koulukeskuksen tilaongelmiin on haettu helpotusta naapuruston liiketiloista. Nyt on vuorossa autokoulun entinen opetustila.

Kirkkoharjun koulun oppilaita on siirretty jo aiemmin Nordealta vapautuneisiin tiloihin Ostarin kauppakeskuksessa. Liiketilaa vuokrattiin yli 700 neliötä.

Lukiolle kunnostettiin puolestaan opetustiloja kolme vuotta sitten Pankkitalona tunnetun liiketalon yläkertaa.

Kirkkotallintiellä sijaitseva talo on nykyisin kokonaan kunnan omistuksessa, ja se tunnetaan ehkä parhaiten R-kioskista.

Lukiolla on edelleen lisätilantarpeita. Ratkaisuksi on löytynyt Porkkalan lukion nurkalla Kirkkotallintie 4:ssä oleva vapaa toimitila.

Runsaan 90 neliön tila on ollut ennen autokoulun opetuskäytössä, joten sille ei tarvitse hakea käyttötarkoituksen muutosta eikä muitakaan tilamuutoksia ole tarpeen tehdä. Vuokrapyyntö on 1 600 euroa kuukaudessa.

Kirkkoharjun koululla on myös väistötilana koulun pihalle pystytetty moduulikoulu, joka valmistui viime talvena.

Kirkkoharjun ala -ja yläkoulu pääsevät muuttamaan runsaan kahden vuoden kuluttua uuteen Jokirinteen oppimiskeskukseen. Porkkalan lukio jää edelleen keskustan koulukiinteistöihin.

Lue lisää sisäilma -ja tilaongelmista:

> Koulukeskuksessa tehtiin massiivinen kuntotutkimus − Tulos: sisäilmaongelmat voidaan korjata kesällä (Viisykkönen 28.5.)

> Koulun valot syttyivät väistötiloissa H&M:n naapurissa − 1.000:lle oppilaalle nousee myös parakkeja (Viisykkönen 4.11.)

> Masala tyhjeni – Porkkalan lukiolle oma ”campus-alue” (Viisykkönen 11.2.2015)

 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Ei kiitos pubeja, päihdeongelmaisia ihan riittämiin! En halua nähdä toikkaroivia tolloja enempää kylillä. Rahat enemmin kahviloihin ja muuhun päihteettömään:)
No alkohol
Kirkkonummi on ihan ok paikka asua...tosin laadukkaita ravintoloita ja pubeja voisi olla keskustan maisemissa enämpi:D
jensperi
Rapanummi, luuletko, ettei naapurikunnissa olisi sisäilmaongelmia kouluissa ja päiväkodeissa?
Voin kertoa, että on.
LVI-rakennusmestari
Mistä kumpuaa jatkuva kommentoijien negatiivisuus? Tekivät päättäjät niin tai näin, a8na menee väärin päin. Sisäilmaongelmat ovat todellisia, ei välttämättä auta muutto toiseen kuntaan, väistötiloja on muuallakin. Ne eivät aina ole optimaalisia, mutta ovat kuitenkin käyttökelpoisia.
Kuntavaalit on taas muutaman vuoden kuluttua. Mitä , jos kaikki te, joiden mielestä kunnan asioita hoidetaan huonosti, asettuisitte ehdolle ja hoitaisitte homman paremmin.
Veonen
Kirkkonummen kunnan touhu on aivan kamalaa! Kaikki sekaisin!! Kuka enää haluaa asua ja elää siellä? Kunta voisi kadota kartalta.
Niin se vain on!
aika suolanen vuokra kakkoskerroksen tilasta, miten sinne pääsee pyörätuolilla tai kepeillä ? vastaavat tilat maksanevat vanhoissa tiloissa noin 1000 e/kk. Kunnalla alkaa olla tilat aivan hajallaan joka paikassa. Taitaa nojata taas kuntalaisten veroeurojen päälle.
sekavaa
Nyt olisi hyville rakennusmestareille tarvetta, mutta mistä niitä saataisiin?
Olavi
Onkohan nyt sitten tutkittu että näissä vuokratiloissa ei ole sisäilmaongelmia kun ovat myös " vanhoja " rakennuksia ?
Kunta voisi ostaa Cirkusteltta, siinä ainakin toimii ilmanvaihto.
Miten on ?
Ei voi kuin ihmetellä tätä kunnan touhua. Ja sitä että miten ihmeessä lasten vanhemmat antavat lastensa käydä koulua Kirkkonummella? Koulut homeessa ja huonossa kunnossa ja väliaikatilat ikivanhoissa rakennuksissa! Onko niiden rakenteita koskaan edes tutkittu?
Rapanummi
Ja mitä tapahtuu sitten kun uusi koulukeskus on valmis ? Kuka tai ketkä saadaan niihin tyhjiin tiloihin?
No odotetaan....

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx