(7) kommenttia

Koulukeskuksessa tehtiin massiivinen kuntotutkimus − Tulos: sisäilmaongelmat voidaan korjata kesällä

Kirkkoharjun koulukeskuskusta on rakennettu, laajennettu ja peruskorjattu 1960-luvun alusta lähtien. Valtaosa tiloista tyhjenee, kun uusi koulu valmistuu Jokiniittyyn.

Kirkkonummen keskustan suomenkielisessä koulukeskuksessa on käyty joka nurkka läpi sisäilmaongelmien takia. Keskuksesta löytyy koko rakentamisen kirjo lähes 60 vuoden ajalta.

Kirkkoharjun koulurakennuksessa on oireiltu sisäilmaongelmista pidemmän aikaan ja tällä hetkellä väistötiloja on koulun pihalla ja vireisessä liikekeskuksessa noin 330 oppilaalle.

Uutta koulua rakennetaan parhaillaan Jokiniittyyn ja se pitäisi olla valmis vajaan kahden vuoden kuluttua.

Vanhassa koulukeskuksessa on nyt selvitetty erittäin laajassa kuntotutkimuksessa, miten koulutiloja voidaan turvallisesti käyttää uusia tiloja odotellessa.

Koulukeskukseen jää vielä lukio ja tilatarvetta olisi kunnalla jatkossakin muun muassa kansalaisopistolla ja musiikkiopistolla.

Konsulttiyrityksen tekemässä tutkimuksessa selvitettiin kaikkien Kirkkoharjun koulukeskuksen rakennusten kunto.

Tutkimus osoitti, että kaikissa rakennuksissa on jonkinasteisia vaurioita. Loppupäätelmä oli, että vain osassa E-rakennusta vauriot ovat sellaisia, että luokkahuoneita suositellaan poistettavaksi käytöstä.

E-rakennus on valmistunut vuonna 1969 ja siinä tehty peruskorjausta 2000-luvulla.

Koulukeskusta on rakennettu ja laajennettu useassa eri vaiheessa. Vanhin osa on vuodelta 1961. Uusin on valmistunut vuonna 1990 ja se on alkuperäisessä kunnossaan ja tällä hetkellä tyhjillään.

Kuntotutkimuksen suositellaan pitkä lista erilaisia korjaustoimenpiteitä, joista osa on tehty talvella ja loput suunnitellaan tehtäväksi alkavana kesänä.

Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä arvio, että uusia väistötiloja ei enää tarvita, vaan tilajärjestelyt voidaan hoitaa muuten.

Kunnalla olisi vielä optio kahdesta "parakkikoulusta", mutta uusia väistötiloja ei olla tilaamassa.

Jokiniityn uuteen oppimiskeskukseen muuttaa koko Kirkkoharjun koulu viimeistään syksyllä 2021.

Porkkalan lukion tiloista ei ole lopullista ratkaisua. Parhaillaan selvitetään, rakennetaanko kunnan kahdelle lukiolle jossain vaiheessa yhteiset uudet tilat pääkirjaston naapuriin, jossa on nyt parakkipäiväkoti.

> Kirkkoharjun koulukeskuksen kuntotutkimuksen yhteenveto löytyy täältä 

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Kenen vastuulla nuoret ihmiset joutuvat sairastamaan loppu elämänsä noissa tiloissa.
Kun jo nyt on hyvin monilla ongelmia terveyden kanssa, oltuaa vuosikausia noissa tuon koulun tiloissa.
Kenen vastuu
Varmasti osaava ja ammattitaitoinen väki saa jonkinmoista ensiapua näihin rakennusongelmiin, mutta jatkuvuuden kannalta uusien rakennusten rakentaminen olisi enemmän kuin toivottavaa....
Uff
"Sisäilmaongelmat voidaan korjata kesällä". Siis ongelmaa ja sen syytä ei korjata ollenkaan, vaan jätetään muhimaan rakenteisiin ja yritetään sulkea kapseloinnilla pois sisätiloista. Vähänkö epätoivoista...
Halvalla ei saa hyvää
Vahingot laajoja, samoin mahdollisuudet vakaviinkin oireisiin. Kiinteistöjen huolto ja ylläpito heikkoa ja osasyy ongelmiin. Ovatko päättäjät budjetoineet riittävästi huoltoon viime vuosina.?
Kriitikko
Lukekaan linkin takana olevan kuntotutkimuksen sivut 19-20.
Siinä on lyhyesti tilannekuva.
Kunnan toimitilapäällikön kommentti: "uusia väistötiloja ei enää tarvita, vaan tilajärjestelyt voidaan hoitaa muuten." on epärealistinen eikä perustu olemassa oleviin tietoihin.
Mikäli tilanne on näin hyvä, niin toimitilahallinto voisi siirtyä Kirkkoharjun tiloihin ja lapset kunnantalolle. Näin saadaan kaikille soveltuvat tilat ilman lisäkustannuksia.
Sopisiko tämä?
Kunnan tiedotus on kuitenkin kunnossa. Ne jotka eivät vaivaudu avaamaan linkkiä, uskovat tiedotteen tiivistelmään ja uskovat kaiken olevan kunnossa.
Useat ihmiset myös kunnassa yrittävät parhaansa, mutta rahahanat on kiinni ja ongelma räjähtänyt käsiin.
Surullinen tilanne
Tiedotustilaisuudessa kerrottiin:
- useassa rakennuksessa laajoja Mirkobivaurioita alapohjassa ja väliseinissä
- nyt suljettavassa osassa on korkein mahdollinen riskitaso, eli Erittäin todennäköinen altistumisolosuhde, muissa todennäköinen !
- korjauksilla pyritään lisäämään rakennuksen käyttöikää, mutta kun kaikkea ei pysty korjaamaan, niin keskitytään pahimpiin.

Nyt oirehtevia lapsia ja aikuisia siirrellään eri tiloissa, mutta turvallisia tiloja ei saada. Tekohengitetään tilannetta ja pidetetään henkeä 2v.

Uuden koulukeskuksen valmistuttua edessä on vielä lukion ja MUIDEN koulujen tilanteen ratkaiseminen. Kahden optio-väistötilan tilaaminen olisi ehdottomasti taloudellinen ratkaisu. Samoja tiloja voisi käyttää jatkossa Lukion, Winelskan ja Kantvikin oppilaat

Surullisinta mielestäni tilanteessa on se että paikalla olisi pitänyt olla jokainen lapsensa terveydestä kiinnostunut vanhempi. Näistä kahdesta tuhannesta paikalla oli n. 25 henkilöä.
kolmen kirkkoharjulaisen isä.
Eilisessä tiedotustilaisuudessa kerrottiin ettei kesän aikana saada tehtyä kaikkia korjauksia. E-rakennuksesta suljetaan alakerta ja yläkertaa yritetään käyttää ”kapseloimalla” alakerta. Mikään tai kukaan ei voi kuitenkaan kertoa tai osoittaa että yläkerta olisi syksyllä koulujen alkaessa turvallinen lapsille ja henkilökunnalle.
Kaikki muutkin tilat olivat huonossa hapessa.
Miksi lisäväistötiloja ei tilata? No tietenkin syynä on raha.
Mihin sairastuneet oppilaat laitetaan suorittamaan koulua ? Kotikoulu EI ole lapselle vaihtoehto.
Kirkkonummen lapsista ja upeista opettajista välittävä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx