(7) kommenttia

Koulujen tilasolmua aukaistiin – Gesterbyn koulukeskus uusitaan kerralla, oppilaita ei siirretä muualle väistöön

Koko Gesterbyn koulukeskus esitetään rakekennetavaksi kerralla uusiksi. Vain Papinmänen koulurakennus jäisi käyttöön. Kuvasta puuttuvat nykyiset parakkikoulut.

Monimutkaista koulutilasolmua keskustassa ja Masalassa on osin ratkottu. Esitys on, että Gesterbyhyn rakennetaan uusi koulukeskus kerralla, mutta Masalan ratkaisut ovat vielä auki.

Kirkkonummen kunnalla on vanhojen koulutilojen kanssa monta kysymystä ratkaistavana. Gesterbyn ja Masalan Nissnikun kouluille rakennetaan uudet tilat, mutta samalla on päätettävä, missä oppilaat ovat väistössä vuosia.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta päätti esittää keskiviikkoiltana, että Gesterbyn koulukeskus rakennetaan kokonaan uudelleen ja yhtenä urakkana kerralla.

Samalla esitetään, että Gesterbystä ei siirretä oppilaita muualle väistötiloihin. Vaikka koko koulukeskus puretaan ja toteutetaan uusi yhdellä urakalla valmiiksi, osa tiloista pidettäisiin käytössä rakennustöiden aikana eli sen verran vaiheistusta rakennustöissä tarvittaisiin.

Ajatuksena oli, että Winellska skolanin ja ruotsinkielisen lukion oppilaat siirrettäisiin väliaikaisesti Kirkkoharjun koulun tyhjiin tiloihin.

                                          (mainos)

Asiaa on pyöritelty tällä erää viime syksystä lähtien. Palvelutuotannon lautakunnalta lähti yksimielinen esitys, joka menee kunnanhallituksen ja lopulta valtuuston päätettäväksi.

Viime vaiheessa vertailtiin vielä Gesterbyn koulukeskushankkeen vaiheistamista. Konsulttiarvioiden mukaan a sillä ei kuitenkaan saavuteta merkittävää säästöä.

Gesterbyn koulukeskukseen on suunniteltu uudet tilat Winellska skolanille sekä Gesterbyn ja Papinmäen kouluille. Tällä hetkellä keskuksen 1 500 oppilaasta noin 1 000 on väistötiloissa samalla alueella olevissa parakeissa.

Vain Papinmäen nykyinen koulu jää pystyyn, ja sinne on tarkoitus sijoittaa ruotsinkielinen päiväkoti.

Kyrkslätts gymnasium muuttaa yhdessä Porkkalan lukion kanssa uuteen koulukampukseen kirjaston naapuriin.

Gesterbyn uuden koulukeskuksen kustannusarvio on runsaat 41 miljoonaa euroa eli hanke on Jokirinteen uuden oppimiskeskuksen kokoluokkaa.  Rakennus on tarkoitus toteuttaa leasing-rahoituksella.

Viimeisimmän aikataulun mukaan Gesterbyn koulukeskus pitäisi olla valmis vuoden 2024 syksyllä. Aikataulu laadittiin sen pohjalta, että päätökset olisi tehty alkuvuodesta.

Toinen iso kysymys on Nissnikun koulun tilat ja mihin oppilaat siirretään rakennustöiden ja mahdollisesti jo sitä ennen väistöön.

Ratkaisuksi on esitetty yläkoulun oppilaiden siirtämistä väistöön keskustaan. Tuoreimpien keskiviikkona tehtyjen esitysten mukaan kysymykseen tulisivat Kirkkoharjun koulun entiset tilat.

Palvelutuotannon lautakunta ei ottanut vielä kantaa Masalan tilakysymyksiin. Niihin aiotaan palata seuraavassa kokouksessa.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Toivottavasti rakennetaan sellaiset tilat ettei ole sisäilmaongelmia, kun alusta saakka on ollut jo valituksia alueen parakkien huonosta sisäilmasta.
Laxman
Muistetaan, että parakit maksavat vuokrattuna jo mammonaa. Ja entäs niiden siirto? Perustukset ja kunnallistekniikka pitää ainakin rakentaa.
Penni
Eihän kirkkoharjuun voi ketään siirtää! Ihan syystä on siirretty oppilaat sieltä pois. Äly joo älä jätä.
Ismin
Kirkkoharjun koulun käytöstä poistettuja tiloja ei pidä osoittaa väestötiloiksi.
Millään tiivistyksellä tai paineistuksella koulua ei saada enää käyttäjille terveelliseksi ja turvalliseksi.
Pihalla oleva parakki sen sijaan on siirtokelpoinen ja hyvässä kunnossa.
Se voidaan siirtää kohtuukustannuksin västötilaksi.
Elina Utriainen
Miksi rakentaa kokonaan uusia kouluja, rakennetaan ainoastaan ruokailu- ja voimistelu tilat, sekä opettajien huone. Parakki tiloja lisätään ja vähennetään oppilaspaikkojen tarpeen mukaan.
Anonyymi
Ketään ei pitäisi siirtää sisäilmaongelmaisiin Kirkkoharjun koulun tiloihin. Pienillä korjauksilla niitä ei saada kuntoon eikä isoja parannuksia ole kannattava tehdä. Perustuslain edellyttämän hyvän hallinnon periaatteisiin kuuluu ihmisten yhdenvertainen kohtelu. Olisi siis oikeudellisesti kestämätön ratkaisu osoittaa minkään koulun väistötilaksi terveydelle vaarallista tilaa. Toisekseen, yhdenvertainen kohtelu edellyttää, että uuden Nissnikun koulun rakentaminen aloitetaan suurin piirtein yhtä aikaa Gesterbyn ja lukiokampusten kanssa.
Kuntalainen
Jos nyt on väistötiloissa 1000 oppilasta,niin minne mahtuvat nämä 500 oppilasta jos heitä ei muualle siirretä? Tuleeko lisää parakkeja?
Jarmo Kokko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä