(8) kommenttia

Koulujen syyslomasta olisi päätettävä – pitkää ja lyhyttä on kokeiltu, viikon loma näyttää suositummalta

Yksi eniten keskustelua viime vuosina herättänyt kunnallinen päätös olisi taas tehtävä. Koulujen työ- ja loma-ajoissa keskustelu keskittyy syysloman pituuteen.

Kirkkonummella oli iät ajat kahden päivän syysloma, kunnes vuosina 2018 ja 2019 pidettiin viikon loma.

Kaksi vuotta sitten päätettiin loma-ajat kahdeksi vuodeksi etenpäin. Ensin pitkä syysloma ja tänä vuonna vietettiin lyhyt kahden päivän loma.

Kokemusta on nyt siis kummastakin mallista. Kouluissa on jälleen mielipiteitä kyselty ja oppilaiden huoltajien kantaa tiedustelu.

Koulujen oppilaskunnilta on tullut varsin yksiselitteistä näkemystä. Viikon syysloma koetaan hyväksi.

Huoltajilta tuli nettivastauksia noin 2 200. Vastaajista 69 prosenttia toivoi viikon kestävää syyslomaa.

Sivistysjohtaja Ikonen Eeva-Kaisa esittää, että ensi vuonna Kirkkonummen kouluissa on syysloma viikko 42 eli viisi koulupäivää.

Tällöin koulu alkaisi ensi syksynä keskiviikkona 10.8.

Kirkkonummen sivistys- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee loma- ja työaikoja 1.12.

Kunnat saavat päättää koulujen työ- ja loma-ajoista, kunhan ensi lukuvuodessa tulee täyteen 187 työpäivää ja koulu loppuu 3.6.2023.

> Koulujen syyslomista äänestettiin taas – syntyi uusi malli kahdeksi vuodeksi eteenpäin (31.10.2019)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Uusi valtuusto voisi tehdä koko kauden kestävän päätöksen syyslomien pituudesta aina valituksi tultuaan, sitten olisi selkeä linja vuosiksi eteenpäin. Yksi asia vähemmän pähkäiltäväksi ja kyseltäväksi.
Selkeä linja
Lapset ovat ajoittain yksin niin kesällä 2, 5 kk aikana kuin muinakin lyhyempinä loma-aikoina. Kunta ja muut toimijat tarjoamaan vapaa-ajalle toimintaa. - Muissa Suomen kunnissa lapset ja nuoret pärjäävät syyslomaviikon. Ja nauttivat hengähdyksestä syyspimeän keskellä. Miksi kirkkonummelaiset olisivat jotenkin erilaisia?
Oikeesti
Lukiolaiset kaipaavat viikon lomaa. Alakoululaiset voidaan päättää erikseen, kun itsekseen ei vielä pärjätä?
Ikätason mukaan
Eli taas joudutaan jättämään lapset yksin kotiin pelaamaan. Eipä ole vuorotyöläisillä tuollaisia lomia joka vuodenaikaan.
Missä vastuu lapsista
Onneksi saimme viisaan sivistystoimen johtajan, joka välittää nuorista kuntalaisista.
Entinen nuori
miksei voisi lopettaa noita kyselyjä ja lomat vuorovuosin 2pv ja 5pv, olisi niin paljon helpompaa, ei tarvitsisi kysellä, eikä haaskata kokousaikaa turhuuksilla
minä
Järki poliitikoilla käteen. Viikko kuten muuallakin Suomessa. Kyselyn tuloskin selvä. Iänikuinen soutaminen ja huopaaminen pois. Keskittykää tähdellisempiin asioihin. Kunnan kuralla oleva talous ja velkaantuminen pitäisi kiinnostaa, ei parin päivän hinkkaaminen.
Kyllästynyt
Kunhan nyt pitäisitte sen enemmistön mielipiteen ja jättäisitte sen jahkaamisen pois! Viimeksi kun asiaa kysyttiin, oli enemmistön mielipide (viikon loma) yhtä tyhjän kanssa kun joku valtuustossa kuitenkin päätti toisin. Viikon syysloma eikä mitään toisena vuonna jotain kaksipäiväistä lomaa. Piste.
lopettakaa jo tämä turha kyseleminen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä