(11) kommenttia

Koulujen syysloma – nyt kysytään vanhempien mielipidettä

Pyörittely Kirkkonummen koulujen ensi vuoden syyslomasta jatkuu. Kunnanhallitus päätti palata asiaan ensi vuonna.

Koulujen syyslomasta tehtiin aiemmin jo yksi päätös. Sivistyslautakunta päätti, että ensi vuonna Kirkkonummella siirrytään viettämään koko viikon pituista syyslomaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) otti asian kuitenkin kunnanhallituksen käsittelyyn.

Vahasalo ehdotti keskiviikkoillan kunnanhallituksen kokouksessa, että ensi vuonna palataan kahden koulupäivän syyslomaan eli tähän saakka voimassa olleeseen lomakäytäntöön. Gun-Maj Beck (r.) kannatti esitystä.

Mitään ratkaisua ei syntynyt, sillä Pekka M. Sinisalo (ps.) esitti asian pöydälle panoa ja mielipiteen kysymistä vanhemmilta Helmi-järjestelmän kautta. Marjokaisa Piironen (vihr.) kannatti Sinisalon esitystä.

Äänestyksen (8-5) jälkeen päätettiin asia jättää pöydälle eli Sinisalon esitys tuli päätökseksi.

> Pääkirjoitus: Olisiko tärkeämpääkin pohdittavaa kuin koulujen syysloma?

> (1.12.) Koulujen syyslomasta palauteryöppy – asia uudelleen esille

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Onko vaalit tulossa kun Vahasalo haluaa jyrätä jo tehtyjä päätöksiä? Viikon syysloma on pitkästä aikaa loistavin päätös mitä Kirkkonummmella on tehty . Auttaa lapsia jaksamaan läpi pimeän syksyn. Kevätlukukaudella lomapäiviä on useammin, hiihtoloma, pääsiäinen,vappu, helatorstai.
yx äiti
Jospa myös kysyttäisiin koulujen henkilökunnalta! Kahden päivän syysloma on meille tyhjäkäyntiä, kun lapset joukottain lähtevät viikoksi, jopa kahdeksi etelän- ja kaukomatkoille. Tämä jarruttaa opinnoissa eteenpäinmenoa koulussa olevien oppilaiden ja opettajien osalta, mikä on väärin. Viikko on hyvä loma.
koulussa töissä
Viikon syyslomaa on vastusteltu sillä perusteella, että se lyhentäsi merkittävästi kesälomaa. Virheellinen käsitys. Koulu alkoi tänä vuonna 11.8. Viikon syyslomaehdotuyksessa se alkaisi 10.8. Eli järisyttävästä asiasta ei todellakaan olisi kysymys. Lautakunnan päätöksen mukaisesti vain.
Tietäjä
Olen maksanut koti- ja kouluyhdistykselle vuosittain jäsenmaksun mutta en tiennyt että se edustaa minua (=vanhempaa) tässä asiassa. En myöskään tiennyt, että yhdistykselle on lähetetty kyseinen kysely, jotta olisin voinut edes ottaa yhteyttä hallitukseen ja yrittää vaikuttaa. Turha sanoa, että vanhempia on kuultu,. kun epäilen, että suurin osa vanhemmista ei edes tiedä että kysely on tehty.
Nyt ainakin jokainen saa mahdollisuuden vaikuttaa suoraan, kiitos demokratian!
Pari päivää riittää
En voi valitettavasti olla yhtä mieltä siitä, että mielipidettäni olisi kysytty ensimmäisellä käsittelykierroksella.
Kertoisitteko vielä, että miten pääsen kertomaan mielipiteeni "Koti ja Kouluyhdistykselle"? Never heard että sellainen olisi edes olemassa...?
Lomailija
Koulujen loma-ajoista on kysytty ennen sivistyslautakunnan päätöksentekoa peruskoulujen ja lukioiden oppilaskunnilta (oppilaat) sekä Koti- ja kouluyhdistyksiltä (vanhemmat). Oppilaita ja vanhempia on siis kuultu ja he ovat päässeet vaikuttamaan. Nyt tulee siis vielä ylimääräinen Helmi-kierros kh:n toivomuksesta. Samalla logiikalla pitäisi kysyä jokaiselta oppilaalta itseltään, heitähän asia nimenomaisesti koskee. Kyse on kuitenkin ensisijaisesti oppilaiden jaksamisesta ja oppimisesta, ei vanhempien edusta tai lomamieltymyksistä!
Marjut Frantsi-Lankia
Jollei terve järki, niin viimeistään uusi opetussuunnitelma edellyttää oppilaiden osallistamista myös päätöksenteossa. Tätä asiaa kysyttiin oppilailta oppilaskuntien hallitusten kautta. Oppilaat valitsivat syysloman pidentämisen ymmärtäen kyllä, että samalla kesäloma lyhenisi. Näinkö sitten lasten ja nuorten ääni jälleen lytätään aikuisten päätöksellä?
Pettynyt
Asiasta on jo päätetty asiantuntijalautakunnassa. Päätös on varmasti perusteltu kun on päädytty kokeilemaan viikon lomaa Kirkkonummellakin. Monessa kunnassahan viikon loma on vakiintunut käytäntö. Luulisi hallituksella olevan kunnan kannalta olennaisempaakin tekemistä, kuin kumota jo tehty päätös ja miettiä syysloman pituutta. Ei ole lautakunnan asema kadehdittava, jos tällaisissa asioissa ei ole luottoa asiantuntemukseen. Voisimmeko keskittää kaiken päätöksenteon kunnanhallitukselle, kun siellä tuntuu olevan viisautta asiaan kuin asiaan?
Marjut Frantsi-Lankia
Miksi kukaan ei ole ajatellut kysyä vanhempien mielipidettä aikaisemmin?????
pari päivää riittää
Kirkkonummella veivataan melkein aina, olipa asia mikä tahansa. Joku voisi sanoa, että tämä on demokratiaa, mutta minusta tämä on politiikkojen pelkkää huonoa työtä. Valitettavasti meidänkin perheessä lomatoiveet pitää olla työnantajalla nyt ja päätökset niistä tulevat tammikuun kahdeksas päivä. Arvatkaa vain osasinko laittaa lomatoiveet kohilleen?
Äiskä ja lomatoiveet
Mitä ihmettä? Miksi vatvotaan jo kertaalleen päätettyä asiaa? Olisi nyt kerrankin kokeiltu viikon lomaa. Jos homma ei toimi, niin ainahan voi palata entiseen lyhyempään lomaan.

Viikon loma toimii mainosti monissa kunnissa, miksi siis ei myös Kirkkonummella? Aikamoisessa epätietoisuuden vallassa pitää nyt vanhempien ja lasten elää tämän asian kanssa. Ratkaisu pitää saada pian, sillä toisilla työpaikoilla pitää kertoa ja päättää koko vuoden lomat heti tammikuussa. Hopi, hopi päättäjät!
Miksi veivataan

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä