(10) kommenttia

Koulujen ja päiväkotien jäähallivuoroja karsitaan tänä talvena − Jäähalliyhtiö ihmettelee: Miten nämä vähäiset vuorot jaetaan?

Varuboden Areenan halliyhtiö ja kunta eivät ole päässeet sopuun jäähallivuoroista vuodenvaihteen jälkeen.

Kirkkonummen koulut ja päiväkodit pääsevät jäähallille luistelemaan alkaneen talven mittaan entistä harvemmin. Taustalla on kiista yleisöluisteluvuoroista.

Jäähalliyhtiö ja kunta ovat yrittäneet päästä sopuun viime viikkoina ensi ja seuraavan vuoden kunnan ostamista vuoroista.

Kirkkonummen kunta on tarjonnut entistä sopimusta sillä lisäyksellä, että kunta saa yhden yleisöluisteluvuoron tunniksi arki-iltana tai viikonloppuisin.

Tähän saakka yleisölle on varattu luisteluaikaa kolmena arkipäivänä viikossa kello 14-15.

Jäähalliyhtiö ei ole suostunut yleisöluisteluvuoron siirtoon. Yhtiö vetoaa siihen, että kaikki vuorot on jo varattu. (Viisykkönen 15.12.)

Kirkkonummen vajaa-aikajaosto päätti tällä viikolla esittää uutta muokattua sopimusta.

Jaoston puheenjohtajan Antti Kilapan (vihr.) esityksestä jaosto ehdottaa, että kunta ostaisi kevätkaudella 100 tuntia jäähalliaikaa ja ensi syyskaudella noin 130 tuntia.

Illan tai viikonvaihteen yleisöluisteluvuoro järjestettäisiin ehdotuksen mukaan vasta ensi syksynä.

Sopimuksen hinta ja -tuntimäärä olisi vuodessa sama kuin nytkin eli 23 500 euroa.

Tuntihinta on 100 euroa, paitsi prime time -ajan yleisöluisteluvuoro, joka olisi 178 euroa tunti.

Jäähalliyhtiö on edelleen sitä mieltä, ettei yleisövuoron siirto kysytyimpiin ilta-ja viikonloppuaikoihin onnistu.

− Vapaita vuoroja ei kerta kaikkiaan ole. Vuorot on jaettu voimassa olevien sopimusten mukaan. Jos joku luopuu vuorostaan, asia voidaan järjestää, mutta 16 vuoteen kukaan ei ole näin tehnyt, Camilla Nilsson jäähalliyhtiöstä kertoo.

Nilsson harmittelee erityisesti sitä, että alkavana talvena kouluille ja päiväkodeille jää vuoroja entistä vähemmän.

Päiväkotilapsille ja koululaisille on koko talveksi vain runsaat 50 tuntia jäähallivuoroja, kun yleisöluisteluvuorot lasketaan pois.

− Meidän pitää perua jo varattuja vuoroja. Lisäksi ihmettelemme, millä perusteella nämä vuorot jaetaan, jotta se olisi oikeudenmukaista.

Viimeksi kunta karsi jäähallivuorojaan rajusti vuonna 2014. Tuolloin otettiin vuoroista puolet pois. (Lue lisää: Viisykkönen 5.5.2014)

Aikanaan kunnan mukaantuloa halliyhtiöön perusteltiin juuri sillä, että kouluille ja päiväkodeille saadaan luistelumahdollisuuksia, Nilsson muistuttaa.

 Nykyisin kunta omistaa halliyhtiöistä noin 10 prosenttia.

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Olisiko jo aika laittaa katettuja tekojäitä masalaan, veikkolaan ja kantviikiin. Tämä on jo ikivanha suunnitelma joka on jäänyt toteuttamatta.
Jo aikuistuneiden lasten vahemmat masalasta
Lisää uintia lapsille kunnan piikkiin, se taito sentään pelastaa henkiä. Nykyinen 3x vuosi on surullisen pieni. Luisteleminen kivaa mutta esim. varusteet haasteelliset (arvokkaat hankkia yksitäisen koululuistelun vuoksi) jos lapsi ei muuten harrasta lajia. Uimapukuja taitaa löytyä lähes jokaiselta lapselta.
Kitupiikki
Lapset eivät ole keskenään saman arvoisessa asemassa kunnan luisteluvuorojen suhteen. Keskustan alueen päiväkodit ja koulut pystyvät käyttämään näitä aamupäivävuoroja ja muut ovat kuljetuksen varassa. Vanhemmilta ei saa kerätä bussirahoja. Reiluinta mielestäni joko niin että kaikille päiväkodeille ja esikouluille ja kouluille korvamerkitään vuoro ja kuljetus kunnan piikkiin tai sitten ei kukaan luistele. Monia muitakin lajeja maailma pullollaan joita ei pääse päiväkodin, esikoulun tai koulun kanssa kokeilemaan. Miksi luistelu olisi erityisasemassa? Kaikki kunnan lapset ovat oikeutettuja yleisöluisteluvuoroihin.
mammax4
Koska vapaita ilta- tai viikonloppuaikoja ei hallilla ole, on typerää vähentää koulujen ja päiväkotien luisteluaikoja. Koulujen ja päiväkotien luisteluvuorot ovat nimenomaan varmistaneet sen, että mahdollisimman suuri osa kunnan lapsista saa luisteluopetusta joka vuosi riippumatta pakkasista. Loma-aikojen luisteluvuorot ovat myös tosi hyvä juttu.
Kuntalainen
Jos niitä vapaita vuoroja ei ole niin sitten niitä vuoroja ei ole. Voihan sitä naapurin pihalta varastaa kesäkukatkin jos ei itse älynnyt niitä hankkia riittävän ajoissa.
Kirkkonummen arkipäivää

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx