(18) kommenttia

Koulu ei tule heti mieleen uuden oppimiskeskuksen tiloissa − vuosien urakka on valmis, katso kuvat!

Liitutaulua ei nykykoulussa enää ole. Jokrinteessa on monenlaisia opetustiloja, jotkut perinteisimpiä ja jotkut moderneja.

Kirkkonummen keskustassa lähes 1 000 oppilasta astuu ensi maanantaina täysin uudenlaiseen koulumaailmaan. Jo tilat tuovat mieleen oppimisen, ei niinkään vanhanajan koulunkäynnin.

Jokirinteen oppimiskeskuksessa valmistaudutaan ottamaan vastaan ensi maanantaina Kirkkoharjun koulun noin 950 oppilasta, jotka kaikki muuttavat kerralla uusiin tiloihin.

Henkilökuntaa koululla on runsaat 100. Päiväkoti on jo muuttanut aiemmin Jokirinteeseen, jossa ryhdytään toteuttamaan opinpolkua päiväkodista yläkoulun 9. luokalle samassa rakennuksessa.

Jokirinne on tiloiltaan viimeisintä koulusuunnittelua Suomessa. Tiloja ja ryhmiä voidaan jakaa ja yhdistellä. Ovia on paljon ja erikokoisia tiloja.

Monissa uusissa kouluissa on pyritty eroon auloista ja pitkistä käytävistä, jotka vanhoissa kouluissa haukkaavat tiloista jopa 30-40 prosenttia.

Jokirinteessä ei koulusuunnittelussa ole menty niin pitkälle, vaan käytäviä on jonkin verran. Tämä johtuu siitä, että koulutilat ”kiertävät” suurta liikuntahallia.

Jokirinteen suunnittelijat puhuvat mieluummin avautuvista kuin avoimista tiloista.

Lue lisää:

> Lähes 1000 lapsen koulutie muuttuu – toivotaan, ettei oppilaita viedä autolla koulun eteen (Viisykkönen 12.2.)

> Uusi liikuntahalli avataan, vuorot ovat haussa – kansallisen tason pelikenttä ja tilaa 1 200 henkilön tilaisuuksiin (Viisykkönen 29.1.)

> Oppimiskeskuksen työmaalla juhlittiin − Kirkkonummen suurin rakennushanke ja suurempia on vielä tulossa (Viisykkönen 4.4.2019)

> Tältä näyttää yksi Suomen suurimmista oppimiskeskuksista − katso uudet kuvat! (Viisykkönen 29.5.2018)

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Hienolta näyttää. Onnea Kirkkonummi.
Kohtitulevaisuutta
Hienoa, että koulun väki pääsee työskentelemään puhtaaseen sisäilmaan. Tilat näyttävät kuitenkin valitettavasti ahtailta. Entä ergonomian laita, kun istuimena on tuollaisia selkänojattomia raheja? Toivottavasti kukaan ei joudu pakosti työskentelemään isossa aulassa. Vaihtelun vuoksi se on varmasti virkistävää, mutta pidemmän päälle opetusmenetelmiä rajaavaa ja levotonta. Toivottavaa on myös, ettei muodosteta jättiryhmiä, joissa kaikki kärsivät tavalla tai toisella (kärjistetysti: heikoimmat eivät pysty keskittymään ja häiriköivät, perustason oppilaat ovat oman onnensa nojassa ja nopeiten etenevät turhautuvat).
SK
Pääsin aikoinaan alakoululaisena upouuteen kouluun ja se oli jännää ja kivaa. Noin 5 vuotta myöhemmin varsinkin wc -tilat oli romutetu täysin ja joka toinen vuosi oli puolet vessoista käytössä kun toiset olivat rempassa. Tarkoitan vaan että jos 30-40 -vuotta sitten oli jo tuollaista niin miten nykyään kuin lapsille ei saa sanoa mitään tai saavat trauman.
Hieno koulu
Siinä se on paratiisi koulukiusaajille se ei vaan tunnu loppuvan jotka ovat kiusaajia ei heitä voi kieltää eettisistä syistä kiusatut vaihtaa koulua
Sillai kirkkonummella
Omaa keskittymistäni helpottaa, jun tiedän aamulla töihin mennessä, mihin istun ja missä kynäni, koneeni ja purkkani sekä töihin jättämäni muistiinpanot löydän. En sitten tiedä lapsista... muistan, että pulpetti oli kuin oma koti koulussa, paikka, joka oli vain minulle ja kannen alla omat piirustukset. Ei tarvinnu rynniä säkkituoleille, eikä opettajan komentaa sieltä pois, kun ei niitä ollut.
Anonyymi
Ompa hienoa. Toisin oli ennen kannon päässä istuivat ja työntekoon oppivat, kaiken muunkin sivussa.
puuseppä eläkkeellä
Joo, kyllä oli ennen paremmin. Ahtaat tuplapulpetit ja liitutaulu, opettaja löi ja haukkui. Miksi pitää uudistaa aina, ei voi lapsi viihtyä eikä oppia jos on mukava ymparistö.
Oppilas
Mahtaa olla vaikeaa löytää oma paikkansa koulussa. Tuskin paikojen järjestely auttaa opiskelijaa oppimaan. Kun jättää aikanaan koulun, jää mieleen enempi paikkojen sekavuus ja vaikea koulu ympäristö, kuinka tapeltiin paikoista.

nim. halutaan kivijalka koulusta, siityä verkkoon
Hyvälle näyttää. On valoisaa ja värikästä.
Meri
Koulurakennus on jo valmiiksi "vanhanaikainen". Suurin kohkaaminen avoimista tiloista on monessa kaupungissa ja kunnassa ohitse kun kokemuksia on kertynyt. Seiniä rakennetaan oppimisrauhan rakentamiseksi. On myös huomattu, että isojen avointen tilojen sijaan tarvittaisiin pienempiä, työrauhaa ja ryhmätöille sopivuutta. Yhdyn myös näkemyksiin siitä, että tilat näyttävät tosi ahtailta. Oppilaathan ovat yläkoulun osalta jo aikuisen mitoissa ja ryhmissä reilut 20+ nuorta.
Onneksi terve rakennus kuitenkin?
Ompa hurja rakennus ollakseen koulu Kyllä siellä viisastuu
Erikoista
Kuinkakohan kauan aikaa vie ennenkuin aletaan tätäkin rakennusta sitten korjaamaan jostain kohtaa????
Leviää se tämäkin
Kun kuvittelen oppilaat istumaan kuutioille ja tuoleille, näky muuttuu tosi ahtaaksi. Tilaa ei juurikaan ympärille jää. Vaikka ei tarvitsisi pitää turvaetäisyyksiä kuten nyt korona-aikana, tilaa liikkua ja olla on todella vähän. Ihmettelen myös näitä kuutioita ja patjoja istuimina. Ennen oltiin huolissaan oikeasta työskentelyergonomiasta - onko tuki selälle ja ristiselälle ja onko työskentelypöydän korkeus sopiva. Olen selvästikin tipahtanut edistyksen kärryiltä ja käsitykseni ovat menneestä maailmasta.
Notkoselkä
Vapaa-ajan harrastus tiloja. Halveksivasti vanhan ajan koulusta puhuminen tuo mieleen, vanhassa vara parempi tai parempi vanha, kuin pussillinen uusia.
On kaksi eriasiaa näyttävä ja näyttävästi esiintyä, kuin oppia ja osata, tehdä tulosta. Tapa elää ja viettää aikaa mukavan haluisesti.
Työssä vietetty aika mukavasti.
Kesäpäivällä auringossa lämmpimässä kylpyammeessa istuen.
Terävyyttä ja tulosta, jos ei synny, niin heitetään ulos !
nim. leppoisaa olla tietoyhteiskunnan koulussa
Toivottavasti on tilat eriyttävälle opetukselle ettei tarvitse hälyisessä käytävässä yrittää opiskella pienemmässä ryhmässä. Toivottavasti ei ole akvaariomaisia lasiseinäisiä luokkia joihin kurkitaan sisään ohi kulkiessa...aluksi näyttää hyvältä ja käytäntö voi olla toista.
Kerttuli
Toivottavasti on tilat eriyttävälle opetukselle ettei tarvitse hälyisessä käytävässä yrittää opiskella pienemmässä ryhmässä. Toivottavasti ei ole akvaariomaisia lasiseinäisiä luokkia joihin kurkitaan sisään ohi kulkiessa...aluksi näyttää hyvältä ja käytäntö voi olla toista.
Kerttuli
Toivottavasti puhdas sisäilma ei ole ainoa hyvä puoli uudessa oppimiskeskuksessa. Kuvien ”luokat” näyttävät siltä, ettei tuoleilla mahdu istumaan luokallista oppilaita ilman, että selkänojat kolahtelevat toisiaan vasten. Kiertotaudit ja täit kiittävät. Miten varmistetaan, ettei 40 oppilaan yhteisavoluokassa kukaan jää ilman tukea? Siihen oppilasmäärään mahtuu monenlaista ainesta.
Sillit suolassa
Toivottavasti oppilaat saavat rauhalliset tilat ilman hälinää ja häiritsevää käytöstä, mitä on paljon niissä avoimissa koulutiloissa, kuten Gesterbyyn parakeissa. Ja toivotaan että tilat pysyvät puhtaina ilman sisäilma ongelmia joita tosi paljon Kirkkonummen yleisissä tiloissa
Jörkkä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx