(5) kommenttia

Kotinurkkien siivous on suosittua – Sortti-asemilla valtavasti asiakkaita, rajoitukset jatkuvat vielä pitkään

Ilmeisesti kotinurkkien siivous ja raivaaminen on ollut nyt korona-aikana erityisen suosittua. Tähän viittaa ainakin kävijämäärät Sortti-asemilla.

Sortti-asemillamme on ollut ennätysvilkasta koko kevään. Kävijöitä on ollut huhtikuun loppuun mennessä lähes 30 000 enemmän kuin viime vuoden keväänä.

Syyksi arvioidaan sitä, että asukkaat tekevät tavallista enemmän puutarhatöitä sekä siivoavat pihojaan ja varastojaan koronarajoitusten ollessa voimassa, arvioidaan HSY:stä.

Kirkkonummella on Sortti-asema Jorvaksessa. Pohjois-Kirkkonummelta puolestaan Ämmässuon Sortti on kätevän matkan päässä. 

Asemille on syntynyt jonoja, koska niillä on rajoitettu asiakkaiden määrää koronan vuoksi.  

− Sortti-asemillamme on käynyt valtavasti asiakkaita koko kevään. Jonoja on valitettavasti syntynyt, koska olemme joutuneet rajoittamaan asiakkaiden määrää varmistaaksemme kaikkien turvallisuuden näin koronaviruksen aikana, kertoo käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen HSY:stä.

Asemalle pääsee vain 10–20 asiakasta kerrallaan. Rajoitukset jatkuvat näillä näkymin elokuun loppuun.

Eniten asiakkaita käy yleensä maanantaina ja perjantaina iltapäivisin ja iltaisin.

− Toivoisimme, että asiakkaat harkitsisivat asemalle tulemista epidemian aikana tai tulisivat keskellä viikkoa ja aamuisin, jolloin on yleensä väljempää. Koronaepidemian aikana kannattaa tuoda ainoastaan välttämättömät jätteet ja isompi lasti kerrallaan, jotta yksittäisten käyntien määrä vähenisi, Mäntynen ehdottaa. 

> HSY:n Sortti-asemat

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Ei kaiken tarvitse olla ilmaista tai edullista. Se on luonnon kannalta parempi kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa. Sortti voisi tosiaan olla auki myös vkl, mutta vaikuttaisiko se hintoihin korottavasti....
Anonyymi
Olisi hienoa, jos asema olisi joskus myös viikonloppuisin auki. Tuosta nimellisestä hinnasta olen hiukan erimieltä, juuri vein sinne sohvan sekä muutaman jätesäkin hinnan ollessa yli 40 euroa.
Mauri A.
Jorvaksen sortti on todella hieno ja toimiva lajittelukeskus. Voisi ptehdä mainosvideon ja myydä konseptia ulkomaita myöten. Ympäristö kiittää. Lajittelun hinnoittelu on myös onnistunut! Ilmaisia kuuluu olla niiden materiiaalien, jotka ympäristöön päätyessään aiheuttavat suurimman ongelman.
Jätteestä taloudellista hyötyä
Vain muutama sata metriä Sortti-asemasta kehä III:n varressa on ns. epävirallinen kaatopaikka. Näkyy tien vasemmalla puolella, kun lähtee itää kohti ajamaan. Löytyy tavaraa sohvasta ja rikkinäisestä akvaariosta alkaen. Lisäksi hevosenlantaa, rakennusjätteitä jne. Kyllä on laiskaa väkeä kuin ei voi Sorttiin viedä, tai sitten tänne on muuttanut muutamakin saita laihialainen, kun ei raaskita maksaa nimellistä jätemaksua. Kenelleköhän kuuluisi tuon paikan siivous?
Laiskuus huipussaan
Hyvä juttu :) Tontit ja nurkat tyhjiksi vaan.. Turha hamstraa ylimääräistä rojua.
Siivous kunniaan!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä