(2) kommenttia

Koronatestiin voi varata nyt ajan netissä itse – Kirkkonummella tartuntatilanne pysynyt hyvin rauhallisena

Koronatestiin on mahdollista varata aika myös itse netin kautta. Palvelu on mahdollista HUS:n alueen asukkaille kuten kirkkonummelaisille.

Näytteenottoajan varaaminen onnistuu Koronabotti-palvelussa, jossa tähänkin saakka on voinut arvioida tarvetta käydä testissä.

Nyt Koronabottiin on lisätty Uudenmaan asukkaille mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot.

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puolesta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Testejä tehdään HUS:n omissa näytteenottopisteissä ja terveyskeskuksissa.

Myös yksityiset terveyspalveluyritykset kuten Terveystalo ja Mehiläinen tekevät testejä. Yksityiselle puolelle hakeudutaan suoraan ja maksetaan testi itse.  

Kirkkonummella koronatilanne on pysynyt erittäin rauhallisena. Kesäkuun alun jälkeen on Kirkkonummella todettu vain runsaat 10 koronatartuntaa.

THL:n tilaston mukaan Kirkkonummella on todettu maaliskuun jälkeen yhteensä 93 koronavirustartuntaa.

Luvussa ovat mukana kaikki tietoon tulleet tartunnat riippumatta siitä, missä testaus on tehty.

> Koronabotti löytyy täältä

> Kirkkonummen terveyskeskuksen ohjeet ja yhteystiedot

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Joo, jos itse ei tajua oireitaan niin ihme juttu! Kuukausi tolkulla olleet esillä päivittäin mediassa.. Kyllä nykyihmiset on avuttomia:(
Oma Järki hoi??
Joku taas onnistunut myymään hyvällä hinnalla botin HUSille... Ainoastaan vastaamalla "EI" kaikkiin niin saadaan "ei välttämättä tarvitse mennä koronatestiin, mutta...".
Yksikin "Kyllä", esim nuha tai yskä, ja sitten koronatestiin, sinäänsä ihan hyvä juttu mennä testiin mutta miksi ylipäänsä näitä "botteja" jotka eivät oikeasti tee mitään, tuo on varmaan työllistänyt jotain isoa globaalia IT-/konsulttifirmaa, itse olisin muutamalla koodirivillä voinut koodata ja lahjoittaa HUSille :-)
Kaikkeen sitä rahaa laitetaan...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx