(27) kommenttia

Koronatartuntoja yli 10 viikossa – Kirkkonummen tautitilanne on kiihtynyt selvästi

Kirkkonummella on testeissä todettu viimeisen viikon aikana kunnan tietojen mukaan 12 uutta koronavirustartuntaa.

Määrä on keskimäärin kaksi todettua tartuntaa päivässä. Aiempina viikkoina uusia tartuntoja ilmeni keskimäärin yksi päivässä.

Tähän mennessä Kirkkonummella on kunnan tietoon tullut 139 tartuntaa maaliskuusta lähtien.

THL:n rekisterin mukaan tartuntojen lukumäärä on Kirkkonummella 137. Valtakunnalliseen tilastoon tartuntatapauksia voi tulla takautuvasti. 

Koronarajoitukset tiukkenevat myös Kirkkonummella marraskuun alusta lähtien.

Aluehallintovirasto päätti torstaina, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa on noudatettava viranomaissuosituksia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Tällä hetkellä raja on yli 50 henkilöä.

Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ei ole kielletty, mutta määräys suositusten noudattamisesta on lakiin perustuva ja voimassa siis 1.11. alkaen koko Uudenmaan alueella.

Tiukemmat rajoitukset (20 henkilöä) ovat jo voimassa pääkaupunkiseudulla.

(27) kommenttia
Kommentit (27)

Kommentit (27)

Komppaan nimimerkkiä SLF. Menetin läheiseni sairaalabakteerille. Hlö oli perusterve 30+. MRSA tappaa n.1500 suomalaista joka vuosi ja toisin kuin korona, on vaarallinen myös nuorille ja terveille. Mutta näistä ei puhuta eikä asialle tehdä mitään. Koronakohu on lähtenyt täysin lapasesta.
Maskiton ja rauhallinen
Tässä jutussa on kysymys korona viiruksesta ja siihen liittyvistä asioista eikä ihmiskunnan kaikista muista vitsauksista.
Pysykää asiassa
Ihmisillä on muitakin kuolinsyitä, mutta en haluaisi omia vanhempia ja isovanhempia tappaa koronalla, kun ovat muuten eläneet terveellisesti ja suunnittelevat valoisaa tulevaisuutta itselleen. Olis jotenki itsekästä viedä se mahdollisuus heiltä. Enkä sen syyllisyyden kanssa osaisi itsekään elää. Ehkä osa ymmärtää tämän vasta, kun se omalle kohdalle sattuu, läheisen menetys.
Anonyymi
Hei "Vähättely sikseen... ", otan suuresti osaa jos sinulla on lukihäiriö mutta tosiaan kerroin, että en vähättele koronaa, ymmärsitkö nyt oikein?
Joka viides sekunti lapsi kuolee nälkään, niin tästä ei kannata puhua ja on mielestäsi vähäpitoisempi asia kuin koronaan kuolleiden muutamien satojen määrä suomessa?
Edellisessä lauseessani sanoin siis joka viides sekunti, minuutissa on 60 sekuntia eli jokainen minuutti kuolee yli kymmenen lasta nälkään josta kommenttisi mukaan ei kannata puhua. En tule vastaamaan enää viestiisi, puhun mielummin kissani kanssa.
SLF
On se jännä, että joka uutiseen koronasta tulee aina vähättelevä kommentti jolla yritetään häivyttää huomio pandemiasta. Monet luettelemistasi kuolinsyistä ovat itseaiheutettuja..
Korona aiheuttaa sadoille /tuhansille pitkiä jopa elinikäisiä jälkioireita siksi suojautuminen ja menojen karsiminen on ehdottomasti tärkeää!!
Vähättely sikseen...
Hyvä hygenia ja tarvittaessa maskit on nyt hyvä asia mutta itse ihmettelen myös sitä,
että joka viides sekunti maailmassa kuolee lapsi nälkään, kuukaudessa yli 10000 saasteisiin, vuodessa muutama miljoona aidsiin, myös ebolaan suuri määrä, lisäksi miljoonia tupakan ja alkoholin vaikutuksesta vuosittain, lisäksi muihin influensatauteihin miljoonia, myös suomessa tuhansia.

Miksi näistä ei puhuta tai ei haluta puhua? Nyt lietsotaan pakokauhua kun muutama
sata on suomessa kuollut koronaan, vähempi määrä kuin jokavuotiseen influensaan.

En vähättele koronaa mutta jokin tolkku oltava koronan uutisoinnissa.
SLF
Korona on mukanamme niin kauan kun ei ymmärretä tai ei viitsitä tyhdistäytyä.
Kummallista
En käytä maskia, mutta pidän turvavälit ja pesen sekä desinfioin käsiäni. Te jotka ette osaa käyttää maskia oikein olette enemmän se riski. Maskia ei saa räplätä, ei käyttää uudelleen, ei vetää leuan alle, nenä ei saa olla esillä, sitä ei saa heittää maahan ym. Ällöttävää että räplätään maskia ja sen jälkeen kosketaan pintoihin ym. Tai mennään kahville, riisutaan maski pöydälle ja pistetään takaisin. Olette tyhmiä jotka näin toimitte. Opetelkaa käyttämään sitä maskia oikein, muuten siitä ei ole hyötyä. Turha mulkata maskittomia.
En käytä maskia
Käytän maskia. Sain tietää, että yksi perheen jäsenistämme oli altistunut. Myöhemmin hänen testituloksensa oli negatiivinen. Käytän maskia. Yksi päivä oli niin pirun vetämätön olo. Ei muita oireita. Käytän maskia. Kerran eräs mies aivasti kaupassa päin näköä. Tunsin pisarat kasvoillani. Käytän maskia sen takia, että suojelisin muita. Minua ei oikeasti haittaa vaikka saisin koronan. En pelkää, enkä välitä. Käytän maskia, koska jollekulle toiselle korona voi olla vaarallinen. Maskin käyttö ei ole liikaa vaadittu. Jotkut tekee siitä turhan vaikean asian.
Poropeukalo
Maskin käyttö muun väen keskuudessa on enemmän kuin tarpeellista nyt!!!!
pentti hilkuri
Nimimerkkille "en käytä" . Joss saat corona, niin toivoisin ettet myöskään käyttäisi terveyspalvelut/sairaalapalvelut, vaan jättäisit hoitopaikat kasvomaskia käyttäneille.
Suojamaskin käytön puolesta.
Ajoitus sopii kirjaston avaamiseen,koronalinko ilman muuta.Suljettava heti.Sokkeloinen tila, varsinkin kahvio,myös nuorten tila
Uusi roska maskit
Pysykää kotona sitten jos maskin käyttö on niin vaikeaa. Kyllä ikäihmiset käyttää, muttei nuoret ja tyhmät.
Tämä on meidän kaikkien suojaksi, kun emme muuta nyt voi, jos haluamme liikkua.
Masked mummo
Maskeillä tätä ei ratkaista! Korkeintaan pelokkaita rauhoitellaan tällä maskihöpinällä. Muutenkin pitäisi jo tajuta, että tämän kanssa ollaan naimisissa vielä jonkun aikaa ja niin kauan kun on suurelle osalle väestöä harmiton (katsokaa miten vähän sairaalapaikat ovat kuormittuneet tai miten vähän Suomessa on kuollut virukseen), tähän pitäisi suhtautua muuten kuin paniikinomaisesti. Niissä maissa joissa on maskipakko virus leviää ennätysmäisesti eikä meilläkään maskeja osata käyttää: kenellä roikkuu rätti leuan alla, kuka räplää epämukavaa rättiä koko ajan jne. Poistetaan kaikki rajoitukset, suojataan riskiryhmät, pessään käsiä eikä tulla kipeänä ulos kodista. Se riittää!
Maskiton ja rauhallinen
Jos et voi käyttää maskia laita visiirin ja desinfioi kätesi!! Varsinkin miehet luistaa näistä..
Ryhdistäytykää!!
Järki hoi: minähän en selittele, en vaan käytä maskia, mitäpä sitä sen kummemmin selittelemään. Minun maskin käyttämättömyys ei muille kuulu.
En käytä!
Maskin sijaan voi käyttää visiiriä. Maskittomuus millä tahansa syyllä on vastuuttomuutta, niitä oli saatavilla myös maksutta. Liesi, kattila ja vettä on jokaisella maskin puhdistamista varten.
Myös astmaatikko
Nyt on aika lopettaa selittely miksi ei voi maskia käyttää.
Hoitajallakin/kaupan työntekijällä ym voi olla esim astma ja käyttävät työssään 8-13 h maskia.
Kaupassa käynti jos kestää vartin verran EI voi olla esteenä maskin käytölle.Tai julkisilla kuljettaessa.
Selittelyt saa nyt loppua.
Järki hoi
kaikki ei voi käyttää näitä maskeja.lopettakaa lässytys .maalaisjärki on hyvä apu moneen asiaan,
Anonyymi
Jotenkin näyttää uutisoinnin perusteella, että korona on tullut elämäämme pidemmäksi aikaa vaikka kesällä oltiin lähestulkoon normaalioloissa...outo olio tämä korona?
Anonyymi
Mitä koronavirus!
Mahtaa olla lävinnyt korona laajemmallekin Kirkkonummella kiihtyvyydestä johtuen.
Se tietää varovaisuutta enempi virusta kohtaan. On vaikea sanoa missä virusta on saatavilla, ennenkuin vasta taudin ilmettyä. Paljonhan ne sen varalta testaavatkin ja yleensähän testin tulos on negatiivinen. Tiedä sitten, kuinka luotettavia nuo testit ovat ja jäljitä, eristä ja hoida, mikäli nyt sitten tulos sattuisi olemaan positiivinenkin.
Positiivisten tulosten kasvaessa mahdottomasti, lienee rajoituksia tulossa ja liikkumista estetään. Pahinta olisi täysi eristäytyminen, ns. ulkonaliikkumiskielto.
Mutta eikös kiellot ole muutenkin viime vuosikymmeninä lisääntyneet, monikulttuurisuus, mitä kaikkea pyrkimystä lisätä jne. luonnonmoninaisuutta. Sehän menee siihen samaan piikkiin. Eli luonnonmoninaisuuteen, ilmaston- ja monikulttuurisuuden. Vai olisiko kiellettyä puhua koronan kohdalla vieraslajeista, jotka syrjäyttävät alkuperäislajit. Periksi ei pidä antaa, kyllä me tästä selviämme.
nim. kova- ja kallis työ vieraslajien torjunnassa
Olen huomannut,että eteenkin ikäihmiset eivät käytä maskia.
Paikasta riippumatta suurin osuus on eläkeikäisiä jotka ilman maskia kulkevat esim kaupoissa.
Hyvinkin usein myös käsidesiä ei tullessa laiteta.
Mentaliteetti et jos "korona tulee niin se tulee" on edesvastuutonta!!!
Jos ei oma terveys/elämä kiinnosta niin ajattele omaa napaasi pidemmälle.
Jokaisen kannettava vastuu nyt
Tiukennuksilla kaikkeen tätä ei voiteta. Ihminen ei elä vain olemalla. Jos joku haluaa ja voi olla, niin olkoon vain kotonaan. Maskista on sanottu, ettei se auta maskin käyttäjää, vaan se suojaa maskinkäyttäjän puhe ym. pisaroilta.
Ei ole syytä arvostella toisia missään.
Kirjastossa ja kaupassa tänään edelleen maskittomia haahuilijoita, joten valitettavasti tartuntojen lisääntyminen ei ole ihme vaan täysin todennäköistä. Mikä tässä on niin vaikeaa? Halutaanko väenväkisin eristyksiin ja tiukoille rajoituksille?
Iloinen veronmaksaja
Joukkueurheilun karanteeni saisi kestää kaksi viikkoa + viikko ilman harkkoja ja pelejä, sillä nuorilla tauti on niin vähäoireinen, että se ei ensimmäisen kahden viikon aikana vielä välttämättä vie testiin.
Anonyymi
Miksei kerrota onko tartunan saaneilla ollu käytössä maski ? olisi hyvä tietää.....
huolestunnu kansalaien
Nyt ihmiset maskit päähän ja kädet desinfiointiaineeseen!! Tässä petrattavaa monella..
Kaikki turha juoksu pois illanvietosta ja turhista kontakteista muuten homma leviää käsiin. Rajoittakaa lisää kapakoita ja muita ei tarpeellisia toimintoja..
Tiukennuksia vaan!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx