(12) kommenttia

Koronatartuntoja tullut myös Kirkkonummelle Hangon Regatta -viikonlopun tuomisina

Hangon Itäsatamassa oli tuhansia ihmisiä viikonlopun aikana. Jo ennakkoon oli odotettavissa. että koronatartuntoja tulee ilmi.

Myös Kirkkonummella on jäljitetty useita koronatartuntoja henkilöillä, jotka olivat Hangossa viime viikonloppuna. Kaikkia regattaviikonloppuun osallistuneita kehotetaan testeihin.

Kunnan tietojen mukaan tällä viikolla on todettu Kirkkonummella jo 22 tartuntaa, THL:n rekisterin mukaan tartuntoja on 17.

Suuri osa viime päivinä todetuista tartunnoista Kirkkonummella on saatu Hangossa. Vaikka osa seurueista on oleskellut koko ajan ulkona, suojaetäisyyksistä ei olla pystytty pitämään kiinni, Kirkkonummen kunnan tiedotteessa todetaan.

Tuttuja ja tuttujen tuttuja on ollut paljon, eikä tartuntaketjuja pystytä selvittämään aukottomasti.

Siksi kaikkia Hangon Regatta -viikonloppuun osallistuneita kehotetaan herkästi käymään koronatestissä, seuraamaan oireitaan kahden viikon ajan ja pienimmänkin oireen ilmaantuessa menemään uudelleen testiin.

Hangon Regatta on purjehduskilpailu, mutta suurin osa Hangon Itäsatamaan ja lähialueille tulevista ihmisistä eivät osallistus itse purjehdustapahtumaan, vaan liikkuvat alueen puistoissa ja rantakallioilla. Ohjelmaa on vain rannan ravintoloissa.

Heinäkuun alun jälkeen Kirkkonummella on ollut 44 koronatartuntaa, joista tällä viikolla 22.

Tartunnan saaneiden joukossa on ollut useita yhden rokotusannoksen saaneita ja myös henkilöitä, jotka ovat saaneet toisen rokoteannoksen vain vähän aikaa sitten.

Kolme neljästä tartunnan saaneesta on iältään 18-24 –vuotiaita. Heidän oireensa ovat lieviä, eivätkä kaikki edes huomaa saaneensa tartuntaa, ennen kuin menevät testiin.

Lievistä oireista huolimatta nämä ihmiset voivat levittää virusta yhtä tehokkaasti kuin vakavampia oireita saaneet.

Kirkkonummen kunta muistuttaa, että vaikka henkilön tauti olisi lievä, 10-30 prosenttia sairastuneista saa pitkän koronan, joka pahimmillaan voi viedä työkyvyn kuukausiksi.

Pitkään koronaan sairastuneiden joukossa on myös paljon nuoria.

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

On totta, että Hangon regatta, jalkapallon MM:t, Iskelmä-festarit - nämä ovat vieneet Suomen uuteen koronakierteeseen.
En voi sanoin kuvailla sitä ihmetystä, miksi näihin pitää mennä? Vaikka just sinä et sairastu vakavasti, voit just sinä saada pitkän-Covidin JA joku muu sairastua sinun vuoksesi koronan vakavaan muotoon.
Kiitti pannareista
Voi sitä järjenköyhyttä
Huolestunut
Minä minä ajattelu edellä taas menty ilman huolta huomisesta. Taudin levittämisestä pitäisi levittäjät saada aidosti vastuuseen.
Abra
Korona ei ole läheskään ohi eikä koronavarovaisuuteen ole ollenkaan aika kyllästyä. Se tarttuu edelleen, jopa helpommin kun tulee näitä variantteja. Nyt taitaa eniten olla jo sitä delta-varianttia ja kuinka nopeasti se tapahtuikaan, kertoo siitä miten nopeasti tauti leviää.
Jaksaa jaksaa edelleen
Sitten nämä bilettäjät levittävät tautia meihin ikä~ihmisiin joko tietäen tai tietämättään. Ovat vielä kovin rokotevastaisia. Saatamme olla heidän vanhempiaan tai isovanhempia. Että näin vastuutonta käyttäytymistä.
Sinikka
Hyvä anonyymi, juuti näun, olen täysin samaa mieltä!
Samaa mieltää
Mutta onhan ja on aina tämä ainutlaatuinen Hangon regatta tapahtumana kaikkiaan hieno ja kokemisen arvoinen tapahtuma....
Staffan
Onkohan aivan pakko käydä kaiken maailman kissan ristiäisissä hakemassa koronaa älytöntä
Anonyymi
Miksi ihmiset ovat niin laumahenkisiä?
Erakko
Olen samaa mieltä. Antaa täysin järjettömän kuvan koko järjestelmästä, jos aikuiset saavat bilettää, matkustaa ja rellestää missä ja miten vaan, mutta kurinpito kohdistetaan lapsiin ja nuoriin. Väärin on myös se, että osa meistä aikuisista urheilunharrastajista (myös kilpatasolla) on ollut tauolla joulukuun alusta lähtien! Me todella haluaisimme olla hyviä vanhempia JA lisäksi harrastaa tarkasti sääntöjä noudattaen meille rakasta lajia. Mutta näistä "kunnollisista" on niin helppo nipistää, kun noudatamme kuitenkin sääntöjä. Olisiko joskus aika "palkita" myös heitä (=meitä), jotka ovat kaikkensa tehneet sekä pandemian, perheen, työn että harrastusten turvallisuuden eteen jo pitkään.
Anonyymi myös
Kyllä se sieltä taas nostaa päätään, kun alkoholin kanssa läträtään! No ei kai se haittaa kun on saatu itse nauttia.. Mitä muista kannattaa välittää!! Ei ihmiset opi kuin kantapään kautta, jos sittenkään:(
Minä haluan bailata vaan!!?
Nyt kun kesän ajan ihmiset ovat huoletta rellestäneet ja oleskelet ilman maskeja kotimaassa ja ulkomailla ei ole millään tapaa oikeutettua syksyn tullen tehdä rajoituksia lasten kouluun ja harrastuksiin. Kohtuutonta, että aikuiset ihmiset bilettää ilman huolta huomisesta ja lapset laitetaan syksyllä neljän seinän sisään eristyksiin etäkouluun ja ilman harrastuksia. Koulut ja harrastukset pitää pitää syksyllä auki oli tilanne mikä hyvänsä, koska kesäkin on menty ilman rajoituksia vaikka tapaukset kasvussa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä