(13) kommenttia

Korona on levinnyt Espoossa nopeammin kuin Kirkkonummella, jossa uusia tartuntoja keskimäärin yksi päivässä

Isot kaupungin erottuvat selvästi myös suhteellisesti koronan tartuntamäärissä. Kirkkonummella on kahdessa viikossa todettu 15 uutta tartuntaa.

THL:n maanantain tilaston mukaan Kirkkonummella on koko korona-aikana rekisteröity 121 tartuntaa.

Yhtään isompaa tautiryvästä ei Kirkkonummella ole tähän mennessä todettu. Uusia tapauksia on todettu yleensä 1-2 päivässä tai ei yhtään.

Tautitilanteen seuraamiseen ja vertailuun käytetään ilmaantuvuuslukua, joka on suhteutettu asukaslukuun. (tapauksia/100 000 asukasta).

Kirkkonummella kahden edeltävän viikon ilmaantuvuusluku on nyt noin 38, kun viikko sitten se oli 50.

Viime viikolla Kirkkonummen ja Espoon tautitilanne kehittyi suhteellisesti samalla tavalla, mutta viikossa tilanne on muuttunut.

Espoossa kahden viikon ilmaantuvuusluku on 68 (uusia tapauksia 199). Vantaalla ilmaantuvuus on 80 ja Helsingissä 114.

Koko Uudellamaalla on ilmaantuvuus  viimeisten14 vuorokauden aikana noin 72.

Nurmijärven kahden viikon ilmaantuvuusluku on 53 ja Järvenpäässä 43.

Tartuntaluvut voivat hetkessä muuttua, jos isoja tautiketjuja syntyy. Tästä on esimerkkinä Vaasa, jossa uusia tartuntoja on kahden viikon aikana todettu 399.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Siellähän nuo karanteenissa olevat teinit näytti notkuvan laumassa kirjastolla ilman turvavälejä.
Anonyymi
Jos et käytä maskia ei asiaa muiden ihmisten joukkoon pitää hoitaa asiat muuten miten lystää turha kitinä pois ja maskit käyttöön piste
Astmaatikko
Kävin paikallisessa Prismassa. Oli ilo huomata että ainakin joka toisella oli maski, myös kaikkilla henkilökuntaan kuuluvia käyti joko maskia tai visiiriä. Henkilökunta on hyvä esimerkki kauppaan asiakkaille. Kiitoksia teille. On hyvä muista että meillä on iso pandemia maailmassa ja aina löytyy näitä ivallisia hymyjiä, niistä ei pitää välitä. Käytetään järkeä ja käytetään maski tai visiiri.
Näillä mennään
Minä en voi käyttää maskia ja apteekissa sanoivat, ettei visiiri anna kunnon suojaa, alakautta virus pääsee ”sisään”(ja ulos). Kaupassa minua saa katsoa ihan kuinka vihaisesti vaan, ei se minua haittaa. Kaupassa en yski, röhi tms, kuljen suu kiinni, en puhu kenellekään yhtään mitään. Maski ei pelasta kaikelta, Maskillisia näkyy ihan kiitettävästi, mutta he voisivat olla ”räpläämättä”, koskettelematta maskia. Jotkut kulkevat maski naamalla nenä maskin ulkopuolella, jollain maski välillä kaulalla. Onko se sitten OK.... Minä kosken vain kärryyn, tavaroihin mitkä ostan, pankkikorttiini ja ostoslaukkuuni ja käytän kaupan ja omia desituotteita monta kertaa kaupassa ollessani.
Olen varovainen
Marsalle tiedoksi: voit käyttää visiriä. Minulla myös keuhkosairaus. Käytän visiriä, parempi kuin ei mitään.
Näillä mennään
Viime lauantaina asioidessamme paikallisessa citymarketissa, meillä
oli maskit kasvoilla. Saimme kuitenkin eräältä kaupassa asioivalta naishenkilöltä ivallisen hymyn, kun meillä oli maskit kasvoilla.
Kumpi vaihtoehto on parempi? Koska molempiin suhtaudutaan näin.
Maskilla vai maskitta?
Rajoituksilla ja ohjeistuksilla sekä etenkin niiden noudattamisella voidaan erittäin hyvin hallita viruksen leviämistä, mutta sen niinsanotun pirulaisen kokonaan poistuminen keskuudestamme onkin pelkkää arvailua......
Anonyymi
Astmaatikot voivat käyttää visiiriä.. Ehkä se estää pisaraleviämistä paremmin kuin ei mitään naaman suojana.
Vaihtoehtoja on..
Marsa, pistä visiiri!
Anonyymi
Minulla on astma jonka vuoksi en voi pitää maskia, kun hegitäminen on muutenkin vaikeaa.Tuntuu pahalta kun saan tuimia katseita prismassa ym. käydessä kaupassa sen vuoksi .Niin mileni pahoitan...
Marsa
Maskit naamaan sisätiloissa, kädet desinfioidaan ja käydään vain pakollisilla asioilla.. Saadaan luvut pysymään hyvinä! Kaikki turha hengailu pois!
Kuria...
Koko Suomi pitää laittaa kiinni. Koronaviruksesta päästävä eroon.
Terveys edellä
Olisi hyvä ottaa asukasluvun sijaan käyttöön asukastiheys, sillä tiheimminasutuilla alueilla tauti leviää tehokkaammin. Pienen kunnan ilmaantuvuusluku voi olla suhteettoman suuri ja aiheuttaa turhaa pelkoa sen ollessa esim. Helsinkiäkin korkeampi. Tosiasiassa viruksen todennäköisemmin kuitenkin Helsingistä nappaa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx