(0) kommenttia

Korkeasaaren hylkeet päästettiin mereen Kirkkonummen tunnusmajakan maisemissa – katso video!

Video: Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidossa olleet kolme harmaahylkeen poikasta on viety oikeaan elementtiinsä terveinä ja pulskistuneina.

Suomen meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihuri tarjosi hylkeille kyydin Porkkalanniemen edustalle Kirkkonummelle.

Hylkeet laskettiin mereen Kallbådanin hylkeidensuojelualueelle, jossa elää muutaman kymmenen yksilön harmaahyljeyhteisö.

Hylkeet otettiin eläinsairaalahoitoon keväällä Helsingin rannoilta Eirasta, Lauttasaaresta ja Rajasaaresta.

Luontoon palaavat kuutit laskettiin yksitellen aluksen takaosan ramppia alas. Lauttasaaren kuutti näytti muille mallia: se meni reippaasti veneen laidalle, työnsi päänsä veteen ja pulahti uimaan kohti luotoa.

Eiran kuutti pyrki laatikosta päästyään ramppia ylöspäin, samoin kuin Rajasaaren kuutti, joka kerran kylmässä meressä kastauduttuaan nousi takaisin aluksen kyytiin. Kaikki kolme lähtivät lopulta oikeaan suuntaan. Korkeasaaren nettisivuilla kerrotaan.

Meripelastusseura oli saanut myös tiedon Kallbådanin alueella valvontakamerasta näkyneestä haavoittuneesta kuutista.

Luodolta löytyi kivenkolossa kyhjöttävä väsynyt pikkuhylje, jolla oli räpylöissään haavoja ja tulehdus, joka ei olisi parantunut itsestään. Kuutti nostettiin aluksen kyytiin ja tuotiin antibioottikuurille villieläinsairaalaan.

Kirkkonummen kunnan tunnuksena toimivan Kallbådanin majakkaluoto ympäristöineen on hylkeidensuojelualue, jonne saa mennä vain luvan kanssa. (katso kartta alla)


(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx