(9) kommenttia

Korjataanko vanha terveyskeskus, vai tehdäänkö uusi? − Kahden eri hankkeen hinnat pistettiin vielä rinnakkain

Uusi terveyskeskus on suunniteltu Jokiniittyyn uimahallin lähelle. Vanha terveyskeskus puretaan, jos uusi päätetään rakentaa.

Kirkkonummen terveyskeskuksesta odotetaan viimeinkin päätöksiä. Vertailuun on kaivettu vielä kerran myös vanhan terveyskeskuksen korjaus -ja laajennushanke.

Hyvinvointikeskuksen nimellä kulkeva hanke on ollut pahasti solmussa. Ensinnäkin hankkeen kustannusarvio karkasi käsistä alkuperäisestä noin 27 miljoonasta 43 miljoonaan euroon. Toisaalta hanke on venyessään jäänyt sote-valmistelun jalkoihin.

Jos eduskunta hyväksyy sote-lait ja uudet maakunnat perustetaan, siirtyvät myös sote-kiinteistöt kunnilta pois, mutta millä hinnalla ja missä laajuudessa, siitä ei ole pitkän päälle mitään takeita.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee hyvinvointikeskushanketta maanantaina (1.10.) ja valtuusto näillä näkymin viikon kuluttua.

Valtuuston pitäisi hyväksyä uuden keskuksen kustannusarvio, ennen sitä hanke ei liikahda mihinkään suuntaan.

Viime elokuussa nostettiin esille vielä kertaalleen vanhan terveyskeskuksen remontti ja laajennus.

Kunnan viranhaltijoilta pyydettiin selvitys ja päivitetyt laskelmat vanhasta hankkeesta ja siitä, mitä se tänä päivänä maksaisi. (Viisykkönen 16.8.)

Konsulttiyritykseltä tilatussa pikaisessa vertailussa on päädytty kahdessa hankkeessa lähes samaan hintalappuun.

Vanhan terveyskeskuksen remontti ja laajennus makaisi arviolta noin 39 ja uusi hyvinvointikeskus noin 43 miljoonaa euroa.

Uuden hyvinvointikeskuksen rakentaminen Jokiniittyyn kestäisi runsaat kolme vuotta. Vanhan korjaaminen ja laajentaminen on arvioitu ottavan aikaa 5-6 vuotta.

Vanhan terveyskeskuksen vuosia sitten hyväksyttyihin suunnitelmiin sisältyi myös sairaala, joka sittemmin päätettiin lopettaa. Uudessa arvioissa ei sairaalan tarvitsemia tilaneliöitä ole poistettu.

Nykyisen terveyskeskuksen kuntotietoja ja korjaustarpeita on yritetty myös päivittää.

Korjauslista on hyvin pitkä, mitään kattavia korjaustöitä ei ole viime vuosina tehty ja sisäilmaongelmat ovat mitä ilmeisimpiä. Kiinteistössä tarvitaan koko ajan muun muassa sisäilmapuhdistimia.

> Lue lisää terveyskeskushankkeen vaiheista runsaan viiden vuoden ajalta (Viisykkönen 6.2.2017)

 

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

@Nih.
Neliöhinta on samassa kokoluokassa tässä hankkeessa kuin uudella lastensairaalalla. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Uusi_lastensairaala

Päätöksenteon ongelmat hyvinvointikeskuksen kohdalla johtunevat pitkälti siitä, että alkuperäinen kustannusarvio on ollut aivan epärealistisen alhainen. Jokirinteen oppimiskeskuksen kohdalla oli sama tilanne.
Anonyymi
Miten toi mökki voi maksaa,noin paljon?Uusi lastensairaala 170 miljoonaa.On kuitenkin koossa ,varustuksessa ja tekniikassa pieni ero,verrattuna tähän hyvivointikeskukseen.
Nih.
tehdään vain uusi sinne jokiniittyyn , puretaan vanha pois ja tilalle vaikka parkkitalo kun parkkipaikoista tuntuu olevan niin hirveä pula, että oikein maan alle pitää mennä.
mielensäpahoittaja
Kun tehdään töitä sote-keskuksessa päivittäin n
8 tuntia, niin iltapäivällä silmät ovat kipeät ja nenä vuotaa. Viemärit haisevat usein, eikä niille voi tehdä kuulema mitään. Henkilökunta kärsii jo nyt kylmyydestä ja flunssatapauksia on useita. Kuka oikeasti haluaa, että huonosti hoidettu terveyskeskus peruskorjataan? Te jotka, vastustatte uutta terveyskeskusta niin tulkaapa useammaksi viikoksi tuohon taloon käymään useammaksi tunniksi.
Onneksi meillä on vielä töitä
Tehdään nyt niin tai näin, niin tiloja joka tapauksessa hyvinvointikeskus tarvitsee. Toimintaa ei voida harjoittaa taivasalla, niin kuin nyt jotkut päättäjistä näyttävät ajattelevan. Terveyskeskus on aivan hirveässä kunnossa ja koko ajan työskennellään altistuksen alla - kuka maksaa työntekijöiden sairastumisen? Kyseessä ei ole mitkään pienet tiloihin liittyvät ongelmat, vaan puhutaan massiivisista ongelmista. Myös osa asiakkaista kärsii, kun he käyvät terveyskeskuksessa lääkärin tai hoitajan vastaanotolla. Tällä menolla työsuojelu tai AVI laittaa lapun luukulle, niin sillähän ongelma on sittten ratkaistu.Ei tarvitse muuta kun jakaa ostopalveluseteleitä kuntalaisille tai ulkoistaa koko hela hoito; joku hakee palvelut Espoosta, joku Helsingistä, kuka mistäkin, kun omassa kunnassa ei enää pystytä tuottamaan palveluita, koska ei ole tiloja! Valinnanvapaudesta tulee pakkovalinta. Kunta vastaa lakisääteisistä palveluista niin kauan kuin sote- ja maakunnat aloittavat toimintansa. Kuusi vuotta on aivan liian pitkä aika odottaa uusia tiloja. Ei puhuta pienemmästä eikä suuremmasta asiasta kuin ihmisten terveydestä! Nyt täytyisi päättäjien todella ymmärtää, mistä tässä päätetään.
Veronmaksaja minäkin

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx