(10) kommenttia

Kolmikko kisaili 60:n nopeusalueella, autolle mitattiin 189 km/h – uusi asvaltti houkuttelee kaahareita

(arkistokuva)

Viime vuonna uuden päällysteen saanut Evitskogintie Kirkkonummen Lapinkylästä Lohjalle on houkutelleet ilmiselvästi kaahareita tieosuudelle, kuten on tapahtunut Porkkalantielläkin.

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoi nopeuksia 9.−10.6. Evitskogintiellä. Valvonnassa todettiin muun muassa seitsemän törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Vauhdit olivat poikkeuksellisen kovia. Kohdassa, jossa nopeuksia valvottiin, on nopeusrajoitus 60 kilometriä tunnissa.

Kovin nopeus mitattiin mieshenkilön kuljettamalle henkilöautolle nopeudella 189 kilometriä tunnissa. Samassa yhteydessä kahdelle moottoripyöräilijälle mitattiin nopeudeksi 140 kilometriä tunnissa. 

− Kyseessä oli jonkinmoinen kisailutilanne kolmikon kesken. Toisessa moottoripyörässä oli myös matkustaja kyydissä, kertoo komisario Hannu Kontola.

Samaan paikkaan ajoi myöhemmin moottoripyöräilijä nopeudella 148 kilometriä tunnissa ja kolme henkilöautoa nopeuksilla 132, 126 ja 118 kilometriä tunnissa.

Kaikki kuljettajat määrättiin väliaikaisiin ajokieltoihin, ja heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kontola haluaa muistuttaa, että edellä mainitut nopeudet eivät kuulu yleiselle tielle, ja ne aiheuttavat vakavan vaaran kuljettajan itsensä lisäksi muille tienkäyttäjille. 

− Alueella liikkuu lisäksi poikkeuksellisen paljon hirvieläimiä. Hirven hypätessä tiellä on näillä nopeuksilla mahdotonta reagoida tilanteeseen asiaankuuluvalla tavalla. Seuraukset törmäämisessä ovat yleensä varsinkin moottoripyörän kyseessä ollessa vakavat. 

Kesän tultua ylinopeudet ja sitä myötä myös vakavat liikenneonnettomuudet kasvavat.

Nopeusrajoituksia noudattamalla vähennettäisiin suurin osa vakavista onnettomuuksista. 

Esimerkkinä kesän tuomista kovista ylinopeuksista Kontola kertoo huolestuttavaa faktaa.

− Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella todettiin pelkästään toukokuun aikana yli sata ajokortin menettämiseen johtanutta ylinopeutta. 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Eu:n katrava asfalttikielto voisi toimia ainakin aluksi. Myös rikoksentekoväline tuomittava valtiolle, jos ylinopeutta yli 5kmh.
tästä lähdetään
Ei muuta kuin kovemmat rangaistukset ei näihin mikään asennekasvatus tehoa se on jo menneen talven lumia ajoneuvo aina valtiolle se tehoaa koska nämä ajelee kuitenkin ilman korttia ja 5 vuoden ajokielto eipähän pääse sellaisiin töihinkään missä korttia tarvitaan
Heti
Ja tähän tietysti virkamiesten lääke on tiputtaa nopeusrajoitusta kyseisillä tieosuuksilla 40 km/h
Jk
Tie on myös erittäin suosittu pyöräilyreitti. Kunhan ei sattuisi mitään.
Pyörällä kuntoon
Annetaan teitten rapistua ja reikiintyä, ei korjata eikä kunnosteta eikä varsinkaan asfaltoida mitään, kyllä siinä nopeudet laskee huomattavasti!
Tuula
Mankintiellä/Masalantiellä jyrsitään tällä hetkellä vanha reikäinen pinta pois ja kesäkuun loppuun mennessä on uusi hieno asfaltti kuulemma valmiina. Silloin meillä on sama tilanne kuin Porkkalantiellä ja Evitskogintiellä. Nopeudet kasvavat tällä kahdeksan kilometrin tieosuudella. Toivottavasti virkavalta on valppaana ja tulee tänne huolehtimaan valtion sakkotuloista.
B
Tämä on ihan järjetöntä mikä hitto tätä porukkaa vaivaa sitten kun pää on kuin vesirieska se loppuu mutta en muuta toivo kuin se osuu vain ja ainoastaan näille reikäpäille pistää jo vihaksi.
Aivot narikassa
On se ihme että näitä kusiaivoja ei saada kuriin, ajokieltojen pitäisi olla vähintään 3vuotta, ja jos toistuu niin ajoneuvo pois. Ei niin väliä, vaikka hirvi hyppäisikin.
Harri Hirvi
Milloin saadaan päättäjiä joilla on munaa koventaa näiden sekopoltsien rangaistuksia???
Menopeli valtiolle, ajokielto ja vähintään jättisakot /linnaa, jos ei ole rahaa maksaa niitä. Siinä yksinkertainen ja taatusti toimiva malli ilmaiseksi minulta :)
Selkärangatonta sakkia...
Älypäät vauhdissa.
Ihme porukkaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä