(1) kommentti

Kolme rikosilmoitusta jätetty nakeista, joissa ongenkoukku − Poliisi: Tekijä voi saada jopa kaksi vuotta vankeutta

Kirkkonummelta viime sunnuntaina löydetty nakkisyötti.

Länsi-Uudenmaan poliisille on jätetty kolme rikosilmoitusta mitä ilmeisimmin koirille maastoon jätetyistä vaarallisista syöteistä. Tapaukset ovat Kirkkonummella ja Pohjassa.

Koiranomistajat ovat viime päivinä olleet huolissaan maastosta löytyneistä nakinpalasista, joiden sisältä on löytynyt ongenkoukku, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Aihe on herättänyt laajalti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä. (Lue: Viisykkönen 9.4.)

Ilmoittajat ovat poliisin mukaan epäilleet, että asialla on henkilö, joka ei pidä koirista ja motiivina voisi olla lumesta esiin tulleet koiran jätökset.

Poliisi muistuttaa, että kyseessä on eläinsuojelurikos, josta voi saada sakkorangaistuksen tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Poliisin mielestä syytä paniikkiin ei ole. Koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Jos syöttejä havaitsee, ne on syytä kerätä pois koirien ja lasten ulottuvilta. Jos mahdollista, niin koskematta suoraan syöttiin, esimerkiksi muovipussin avulla.

Poliisi tutkii asiaa ja toivoo mahdolliseen tekijään liittyviä havaintoja puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo(at)poliisi.fi

(1) kommentti

Kommentit (1)

Eläinten vihaajat ovat aleinta kastia. Jos vihaa eläimiä kertoo ihmisestä paljon.
Nielköön koukkunsa itse

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx