(12) kommenttia

Kokouksessa oli kerrankin yleisöä − valtuusto äänesti vielä kuntoportaiden kaiteesta, joka puuttuu

Porkkalan lukion opiskelijat kansoittivat valtuustolehteriä ja seurasivat kunnallista päätöksentekoa.

Jerikonmäen kuntoportaat on ahkerassa käytössä jopa nyt talvella ja valotkin on saatu, mutta keskustelu portaiden turvallisuudesta jatkui vielä tovin valtuuston kokouksessa.

Kirkkonummen valtuusto piti maanantai-iltana harvinaisen lyhyen kokouksen muutaman asian listalla. Kaksi kertaa ehdittiin kuitenkin äänestää.

Jerikonmäen kuntoportaat tuli valtuuston pöydälle, koska sosiaalidemokraatit ja lähes 20 muuta valtuutettua olivat huolissaan portaiden turvallisuudesta.

Valtuustoaloitteessa vaadittiin myös portaiden vielä avoimelle sivulle kaidetta, jotta kukaan ei luiskahda "jorpakkoon" jopa yli metrin pudotuksella.

Asiaa oli selvitetty ja kunnanhallituksen vastaus oli, ettei kaidetta voi asentaa. Portaat ovat liian kapeat. (Lue: Viisykkönen 22.2.)

Valtuustossa Jukka Tammi (sd.) hämmästeli vastausta ja ihmetteli, miksei kaide mahtuisi. Tammi korosti, että kaidekysymys on otettu esille ajatuksena vain ja ainoastaan portaiden turvallisuus.

Demarien Pekka Oksanen oli selvittänyt kunnan vastuuta ja oli sitä mieltä, että kunta on korvausvelvollinen, jos joku rappusilta putoaa.

Vapaa-aikajaoston puheenjohtaja Antti Kilappa (vihr.) todisteli, että portaat ovat todellakin sen verran kapeat, ettei ohitus oikein onnistu, jos kaiteet ovat molemmilla puolilla.

Kilappa vakuutti, että lumien sulettua portaiden viereen tuodaan maata ja kuopat tasataan. Sen jälkeen putoamisen vaaraa ei ole.

Tammi ehdotti, että valtuustokysymyksen vastaus ei kelpaa, vaan asia olisi lähetettävä uudelleen valmisteluun. Tähän valtuusto ei suostunut, vaan esitys hävisi äänin 10-40.

Kunnanvaltuusto päätti hakea valtion avustamaan kokeiluun, jossa 5-vuotiaille tarjotaan 20 tuntia ilmaista päivähoitoa eli varhaiskasvatusta viikossa. (Tästä on kysymys, lue: Viisykkönen 23.2.)

Tästäkin asiasta äänestettiin. Kokeiluun hakeutumista ei sinänsä vastustanut kukaan, mutta määrärahasta oli erimielisyyttä.

Jos kokeilu toteutuu Kirkkonummella, tarvitaan lisämäärärahaa 126 000 euroa tälle vuodelle.

Useat valtuutetut pitivät outona, että tämän vuoden budjetti revitään auki jo tässä vaiheessa.

Keskustan Antti Salonen ehdotti Pekka Rehnin (kok.) kannattamana, että määräraha tälle vuodelle pitäisi etsiä toimialan sisältä eikä uutta rahaa pitäisi myöntää. Esitys kaatui äänin 32-18.

Valtuuston lehtereillä oli kerrankin yleisöä. Porkkalan lukion oppilaat seurasivat valtuuston kokousta, joka tällä kertaa meni tavallista juohevammin tunnissa.

Monesti lehteriyleisöä on vain muutama henkilö ja heistäkin monet ovat varavaltuutettuja.

 

 

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Tuli katottua kokous YouTubesta. Suosittelen kuuntelemaan demareiden perusteluita : ) Pitäisiköhän tutustua lakeihin ja asetuksiin hiukan paremmin? Huh huh...
Äänestäjä
Ei kanata mennä kävelemään rappusia jos ei onnistu? Olen kävellyt hyvin menny
Leo Savolainen
Eipä ole turhia kokoukset ainakaan valtuustolle. Palkkioihin tehtiin kiky-korotus 50 % uusien aloittaessa. Eikä kukaan vastustanut.
Kuntalainen
Kaiteita tai ei, samanha tuo tekköö. Monikohan valtuuston edustajista on mahtanut käydä koeponnistamassa nuo portaat?
Trixi
Käsittämätöntä näpertelyä, eikö valtuustolla todella ole tärkeämpää tekemistä?
Fed

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx