(9) kommenttia

Kokoomuksen varavaltuutettu loikkasi – haluaa vaikuttaa uudessa ryhmässä, joka ei ole puolue

Markku Viitanen

Kirkkonummelle perustettu uusi ei-puoluepoliittinen ryhmä saa lisävahvistusta, kun Kokoomuksen varavaltuutettu Markku Viitanen kertoo siirtyvänsä Pro Kirkkonummen riveihin.

Viitanen on valtuustossa kokoomuksen ryhmässä neljännellä varasijalla. Hän ilmoittaa eronneensa kokoomuksen jäsenyydestä.

Pro Kirkkonummi on muodostunut vihreistä eronneista valtuutetuista. Ryhmään ja uuteen yhdistykseen on liittynyt myös sinisten valtuustoryhmään yksikseen jäänyt Pekka M. Sinisalo.

Pro Kirkkonummella on valtuustossa kuusi jäsentä.

> Vihreistä eronneet perustivat yhdistyksen − ensi kuntavaaleihin tulee uusi sitoutumaton ryhmä (Viisykkönen 16.8.)

Pro Kirkkonummeen liittynyt Viitanen on valtuustossa tämän valtuustokauden vielä osin sidoksissa kokoomuksen ryhmään.

Hän pääsee valtuuston kokouksiin varamiehenä vain, jos kokoomuksen ryhmästä on neljä varsinaista valtuutettua poissa tai muut varavaltuutetut eivät pääse paikalle.

Viitanen on ollut kolmissa kuntavaaleissa kokoomuksen listoilla. Aluksi hän oli sitoutumattomana ja viimeksi puolueen jäsenenä, koska listalle ei enää kelpuutettu sitoutumattomia ehdokkaita.

– Kokoomus on ollut politiikaltaan lähellä omaa arvomaailmaani, joten ajattelin, ettei puolueeseen liittyminen asiaa paljon muuttaisi.

Kuluvalla valtuustokaudella Viitanen kertoo kuitenkin huomanneensa, että politiikka ja sen aiheuttama vastakkainasettelu on monessa tärkeässä asiassa mennyt järkevän ja kunnan asukkaiden kannalta oikeiden päätösten tekemisen edelle, kun asiaa on ehdottanut ”väärän” puolueen valtuutettu.

– Yhteistyö puolueiden välillä on muuttanut muotoaan ja kokoomus on usein jäänyt yksin puolustamaan omia, kuntalaistenkin kannalta järkeviä avauksia.

– Nyt Kirkkonummelle on saatu uusi vaikuttaja Pro Kirkkonummi, joka pyrkii eroon puoluepolitiikasta, ja jonka päätavoite on tehdä Kirkkonummesta houkutteleva, viihtyisä ja asukkaita palveleva kunta, Viitanen perustelee päätöstään.

Viitanen aikoo jatkaa tiejaoston varapuheenjohtajana sekä varajäsenenä palvelutuotannon lautakunnassa ja suomenkielisessä varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnassa.

Viitanen on aktiivisesti mukana Kantvikin asukasyhdistyksessä.

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Sinisalo on ajanut hienosti Kirkkonummen asioita. Todella tervejärkinen poliitikko. Lisää samanlaisia.
Politiikkaa seuraava äänestäjä
Tuo uusi Pro Finlandia-ryhmä saattaa saada enemmänkin loikkareita riveihinsä kunhan heidän poliittinen tarkoitusperänsä saadaan järkevästi julkisuuteen?
Uffe
Sinisalo on loikkari. Myös HSL:n asioissa mukana. Käykääpä katsomassa mitkä hänen mielipiteensä.
Anonyymi
Kolmiloikka on rankka laji, vaatii ihan omanlaisensa luonteen...
Veikkolan kolli
Kuka on Sinisalo? Ihan outo nimi, onko jotenkin mukana kunnan politiikassa? Vahasalo taitaa olla hieman tutumpi nimi....
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx