(19) kommenttia

Koirien haukunta häiritsee naapurustoa – kunta ottaa kantaa, onko muutama koira pihalla ammattikennel

Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Naapurit vaativat Kirkkonummen kuntaa ryhtymään toimiin heitä häiritsevän melun johdosta. Naapurien mielestä omakotitontilla harjoitetaan koiratarhausta, joka on luvanvaraista.

Pohjois-Kirkkonummella omakotialueen laidalla sijaitsevalla kiinteistöllä on tehty tarkastuskäynti toissa vuonna.

Kunnan ympäristösuojelutarkastuksen mukaan ulkona häkeissä oli tuolloin kolme koiraa ja omistajan mukaan lisäksi yksi koira sisätiloissa.

Toiminnasta saadun selvityksen ja paikallakäynnin perusteella kiinteistöllä ei harjoiteta koirahoitolatoimintaa tai ammattimaista tai laajamittaista koirien kasvatusta. Kyse on lemmikkikoirista ja harrastuksesta.

Ympäristösuojelutarkastajan johtopäätös oli, ettei asiassa voi tehdä enempää, koska lain nojalla mahdollisiin lemmikkikoirien aiheuttamiin häiriöihin ei ole mahdollista puuttua.

Naapurien mielestä tontilla tehdyt aidat ja rakennelmat vaatisivat luvat. Rakennusvalvonnan mielestä ne ovat niin pienimuotoisia, joten rakennuslupia ei tarvita.

Vastaukset eivät tyydyttäneet naapureita, vaan kenneltoiminnan aiheuttamasta meluhaitasta on tehty valitus Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnalle.

Valituksessa vaaditaan kieltämään omakotitontin käyttäminen koiratarhaukseen. Valittajien mielestä toiminta vaatisi myös lainmukaisen ympäristöluvan.

Kunnan ympäristöpäällikön kanta on edelleen, että neljän lemmikki- tai harrastuskoiran pitäminen on tavanomaista asuinalueilla, joten perusteita puuttua lakien nojalla ei ole.  Toimintaa ei pidetä ammattimaisena.

Joissakin tapauksessa myös lemmikkien harrastustoimintaan on puututtu. Esimerkiksi Vaasan hallinto-oikeus on katsonut kohtuulliseksi määräyksen, jossa rajoitettiin neljän harrastekoiran yöaikaisia meluhaittoja loma-asuntoalueella.

Kirkkonummella valituksen kohteena olevalla kiinteistöllä koirat ovat kuitenkin yöt sisällä, eikä päiväsaikaan neljän koiran aiheuttamaa meluhaittaa voida pitää tavanomaisesta poikkeavana, ympäristöpäällikkö perustelee.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee valitusta 26.1.

> Naapurit valittivat koirien haukunnasta yli 3 vuotta sitten – kunta määräsi aidat, mutta oikeus palautti asian (Viisykkönen 19.8.2020)

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Meidän naapuri saa metelöidä, soittaa täysillä musiikkia vaikka läpi yön eikä se ole kenenkään mielestä häiriö. Mieluummin ottaisin koirien haukunnan.
Ihmejuttuja
Koirat haukkuu, se kuuluu niiden luonteeseen. Kummallista herkkyyttä ilmassa
Veikkolalainen
Monasti koirien toiminta on isännän tai useimmin emäntien hallinnassa tai sen puutteessa....
Part10
koiraveron perintä ei tuota euron euroa, perintätoimiin menee enemän kuin tuotto on.Sama juttu parkkipirkkojen kanssa.
tästäkin selvitään
Koiraveron perinnässä sama ongelma kuin parkkisakoissa,ei kannata.
voi voi
Koirathan se onkin iso ongelma Kirkkonummella, hei haloo- herätys. Katsohan keskustassa vähän ympärillesi, narkkareita, ja pultsareita lojuu joka paikassa, ja Sossu maksaa.
Antti
Lemmikkieläimet verolle, kannatan!
Punahilkka
Eiköhän noihin haukuntaääniin kannata vaan totutella. Jotkut kuuntelee ihmisten meteliä kerrostaloasunnoissa ja tän takia täytyy laittaa tulpat kun menee päivälevolle. Koirien haukkuminen on niillä luonnostaan. Menkää vaikka käymään Koronan loputtua Kaakkois-Aasiassa, siellä haukkuu katukoirat läpi yön ja tulkaa sitten Kirkkonummelle, niin voitte todeta että asiat Suomessa suhteellisen hyvin.
Sökö
Koiravero olisi hyvä!!!!
Koirien jätökset eivät kuulu teille ja teiden varsille.
Myös talvella ne kuuluu siivota pois!!
Koirien haukunta ei häiritse.
Yx
Aurora hyvä,

Oletko koskaan ottanut mikä on kuonokoppa ja kuinka sitä eläinsuojelulain mukaan käytetään? Jos et, suosittelen.
Pienen koiran stressi ei ole mikään syy yhtään kenenkään käyttää kuonokoppaa. Pienen koiran pystyy siedättämään aivan samalla tavalla kaikenlaisille erilaisille täysin normaaleille äänille kuin isonkin koiran. Ja näinhän se kuuluukin olla. Ei pieni koira ääniin kuole. Eikä niitä pumpulissa pidä kasvattaa. Koiria ne on pienetkin koirat.

Ja tuo kyseinen iso koira mistä kirjoitat ON OMALLA PIHALLAAN AIDATULLA ALUEELLA. Ja näin ollen sen omistaja ei syyllisty yhtään mihinkään.

Ja se että omistaja ei ole osannut tai halunnut kouluttaa koiraansa ei ole syy kuonokoppaan, sakkoihin tms. Se osoittaa vain omistajan tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä. Mutta jos koira puree jotakin, se on eri asia, silloin yhteys poliisiin eikä lehtien palstoille.

Ja jos piha aita on laiton, silloin sen asian hoitaa viranomaiset. Lupa asiat on sama juttu. Kumpikaan näistä ei kuulu lehtienpalstoille.

Ei pidä hoitaa asioita minä kyllä päätän, minä kyllä tiedän, minusta asiat ei ole hoidettu lain mukaan. Ota hyvä ihminen yhteys oikeisiin viranomaisiin ja hoida asiat heidän kauttaan. Helppoa.
Koittakaa aikuiset tulla toimeen toistenne kanssa
Koiranvihaajista kirjoittava.. Muuta itse naapuriin ja kuuntele jatkuvaa räkytystä! Helppo haukkua, kun itse ei joudu kärsimään. Nykyään koiria otetaan liian heppoisin perustein, harva jaksaa paneutua koiran luontaisten viettien harjoitteluun ja ulkoiluun!
Faktaaa
Joku jälleen ehdotti, että niiden joita koirien haukunta häiritsee, pitäisi muuttaa muualle. Eli ikäänkuin sama ratkaisu ongelmaan kuin koulussa, jossa kiusaamista tai väkivaltaa. Kyllä koiran, kiusaajan isäntineen, pitää muuttaa tai muuttua. Koirista valtavasti haittaa mutta siihen ei haluta puuttua. Rakennetaan kalliita, vajaakäytöllä olevia koirapuistoja, koirien sallitaan häiritä naapureita hulluuteen asti saatikka miten rumia jälkiä koirat jättävät jätöksillään kulkureiteille. Hyväkäytöksiset koirat kunniaksi isännilleen ja päinvastoin.
Hiljaisuus on kultaa
Itse asiassa koiran hankinnasta voi tehdä rikosilmoituksen.sitten syyttäjä katsoo viekö asian eteenpäin.ja vie.ja sakot tuli.nyt aina kun meidän pihalla on esim.peuroja tai vapaana olevia kissoja,niin pelolla odotan koska saan ilm.että on tehty rikosilmoitus.asun taajaman ulkopuolella.
Anonyymi
Ei koiraverolla jätökset häviä ..PITÄISI SAADA KOIRANOMISTAJAT KURIIN .
Marsa
Koiran koolla on myös merkitystä: isosta koirasta lähtee tietenkin kovempi ääni kuin pienestä. Heikkilässä naapurini hankki todella isokokoisen koiran, jonka haukunta on todella häiritsevää, jopa niin häiritsevää, että joudun käyttämään kuulosuojaimia mennessäni päivälevolle. Koskaan ei voi etukäteen tietää, milloin (yleensä pitkäkestoinen) haukunta taas alkaa.

Tämä koira haukkuu jokaikistä ohikulkijaa ja varsinkin koiranulkoiluttajaa. Koska koiran aidattu ulkoilualue rajoittuu katuun, lapset joutuvat toisinaan juoksemaan koiran
ohittaessaan, koska sen haukunta on pelottavan kovaa. Eräs koiransa kanssa liikkeellä ollut nainen vaati yhtenä päivänä kovaan ääneen koiranomistajaa hankkimaan tälle isolle koiralle kuonokopan, mutta ainakaan vielä sitä ei ole sille hankittu. Voin vain kuvitella pienten koirien stressiä tämän isokokoisen koiran ääntä kuunnellessaan.

Koska koiran omistajan tontti rajoittuu katuun, ainakin tässä tapauksessa koiran omistaja syyllistyy järjestyslain mukaiseen järjestysrikkomukseen, koska hänen vastuullaan on, että koira ei häiritse yleistä järjestystä metelöimällä. Järjestysrikkomuksesta seuraa rikesakko. Omistaja on ilmeisen haluton kouluttamaan koiraansa hiljaiseksi, ja tämä koira on ainakin kerran käynyt ihmisen kimppuun, joten se on myös oikeasti vaarallinen koira.


Tämänkin koiran omistaja on korottanut aitansa noin 180 cm korkeaksi, vaikka korkein sallittu korkeus tällä alueella on 140 cm. Tuskin koiran omistaja on mitään lupaa aidan korottamiseen hankkinut.
Aurora
Koirat eivät ole minkäänlainen ongelma, ihmiset ovat.
Pipo liian tiukalla
On lukuisia kerrostaloja ja rivitaloja joissa naapurit kärsivät seinän takana haukkuvasta koirasta.
On vuorotyöläisiä,kotona eri aikaan päivällä olevia,lomalla olevia,työttömiä joiden elämää haukkuminen häiritsee erittäin paljon.
Koira koulutetaan olematta haukkumaan,valittava oikea rotu itselle ja koiran kärsiessä eroahdistuksesta tms asiaan tulee puuttua eikä jättää koiraa ahdistuneena yksin.
Omistajan vastuu
Miten voikin olla naurettavia ja koiria selvästi vihaavia naapureita! Tuhlata nyt viranomaisten aikaa tällaiseen turhuuteen. Sietäisivät hävetä.
Aina voi muuttaa pois jos naapurin aidat, kotikoirien ulkoilutarhat ja koirat häiritsevät. Jokainen voi vapaasti valita missä asuu.
Ja jos normi äänet päiväaikaan häiritsee, olisiko silloin syytä muuttaa johonkin korpeen asumaan, vailla ensimmäistäkään naapuria.
Ai mutta... siellähän on lintuja, ja niiden laulu varmaan häiritsisi.
Anna mun kaikki kestää, mistä teitä oikein tulee?
Kyllä rakennetaan koiratarhoja on miinoja jalkakäytävät täynnä mutta millään ei saada koiraveroja koirat vaan lisääntyy mikä mättää
Veronmaksaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx