(32) kommenttia

Koirat saavat kuusi uutta puistoa Kirkkonummella − pelkkiin aitauksiin ei tyydytä, vaan kunnolliset olosuhteet ulkoiluun

Ai nytkö ulos?

Kirkkonummelle rakennetaan tänä vuonna kuusi uutta koirapuistoa neljän nykyisen lisäksi. Investointi on arviolta 300 000 - 400 000 euroa.

Uudet koirapuistot nousivat esille viime vuoden lopulla, kun tämän vuoden kunnan budjetista neuvoteltiin. Tuolloin päätettiin, että uusia koirapuistoja perustetaan.

Sijoituspaikat on nyt katsottu. Ne löytyivät helposti kunnan omilta mailta, eivätkä vaadi erikseen kaavoitusta.

Koirapuistoja on ehdolla kaksi kunnan keskusta-alueelle sekä puistot Masalaan, Brohon, Kantvikiin ja Veikkolaan. (Paikat näkyvät yllä olevista karttakuvista)

Yhden puiston rakentaminen maksaa arviolta 50 000 - 80 000 euroa riippuen maastosta ja muun muassa siitä, onko lähellä parkkipaikkaa valmiina.

Puistot ovat kooltaan 3 000 neliötä, josta 2 000 neliötä on varattu isoille koirille ja loput pienille.

Puistoihin tulee aitojen lisäksi ainakin valaistus ja roskikset. Se, mitä muuta puistoihin rakennetaan, on paljolti kiinni ideoista.

Puistoihin voidaan tuoda puunrunkoja, kiviä ja muita virikkeitä koirille.

Kunnan tekninen toimi järjestää 21.2. kello 18 alkaen kunnantalolla kaikille avoimen tilaisuuden, jossa esitellään millaisia koirapuistoja muualla on ja kysellään ideoita ja mielipiteitä koiraihmisiltä ja muiltakin.

Suunnitelmat tulevat myöhemmin virallisesti nähtäville ja niihin voi vielä tehdä muistutuksia.

Kunnan ylläpitämiä koirapuistoja on tällä hetkellä Gesterbyssä, Jolkbyssä, Laajakalliossa ja Sundetissa.

(32) kommenttia

Kommentit (32)

Sivut

Koira on pelastanut mm. masennuksesta minut ja monet muut. Hienoa, että IHMISTEN hyvinvointiin panostetaan tällä tavalla. Ei tarvitse syödä lääkkeitä tai juosta junan alle vaan voi harrastaa lemmikin kanssa ja tavata toisia ihmisiä. Säästetään yhteiskunnan varoja ja hoitopaikkoja, kun pidetään ihmiset kunnossa hyvien harrastusten, ihmisten ja ulkoilun parissa. Jokainen harrastaa omalla tavallaan ja itselle sopivalla lajilla.
Onnellinen hyvätuloinen veronmaksaja ja koiranomistaja
”Ei kai me muut jolla koiria ei ole olemme valmiit maksamaan tuollaista” Ettäs kehtaat! Maksan ansiotuloistani veroa saman verran kuin kaksi keskituloista tienaa bruttona vuodessa. Mutta ei tulisi mieleenkään valittaa siitä, että verorahojani käytetään esim lapsiin ja nuoriin vaikka itselläni ei sellaisia ole. Ei ole maailmalla toivoa tuollaisen itsekkyyden ja lyhytnäköisyydestä vallitessa.
MilouX

Koira harrastajan näkökulmasta olisi hyvä jos puistossa voisi järjestää myös koulutusta. Rally-toko, toko, agility, myös arkitottelevaisuus kurssit tarvitsevat valaistun kentän. Koulutuksen alkuvaiheessa on hyvä jos kenttä on aidattu, koska varmasti karkailuja tapahtuu. Minäkin lenkkeilen usein metsässä joten en varsinaisesti ulkoillessa aidattua kenttää käytä. Koulutetun koiran kanssa on helppo kulkea joten kenttä tulisi olla myös koulutus käytössä.
Tassujen töminää
Hieman ihmetyttää meininki. Itse olen kotisin kunnasta, jossa koirayhdistykset huolehtivat koirien ulkoilutusaluesista. Luvallisista koirauimarannoista, ulkoilutus tarhoista. Miksi kuntaa rahoitta, jos on koira yhdistyksiä, jotka voivat tehdä talkoolla ja sponssirahalla?
4 koiran omistaja Kirkkonummella
Samaa mieltä koiraihmisenä olen. Mennään metsään eikä karsinaan. Kunnan rahat vaikka lapsiin ja nuoriin. Tai lisää turvallisuuden oloa kylälle.
Poratti

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx